Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, chtěl bych poradit s výběrem mezi automaty švýcarské provenience. Konkrétně se snažím vybrat z těchto čtyř modelů, které mne při brouzdání internetem zaujaly nejvíce. Rád bych z nich vybral ty nejlepší především co do kvality. Děkuji za jakoukoliv pomoc nebo případné návrhy.

1. Longines Hydroconquest L36954036

2. Luminox Tritium H3 Modern Mariner 6501

3. Edox WRC Rally Timer 83009 3 NIN

4. Mido Ocean Star Captain IV M011.430.11.041.02

Odesláno

docela zajímavý výběr. Myslím že v kvalitě by neměl být problém ani u jedněch. Co se týče těch LH, tak se mi víc osobně líbí model bez čísel. Tebou vybraný mi přijdou jako opravdu hrozná nuda, která tě asi brzy omrzí. Mido mi se mi zdají podobně bez nápadu a trošku o ničem. Edox jsou zajímavý, ale stylově jaksi vůbec nekorespondujou s těma ostatníma (chceš potápky?) Z tebou vybraných bych asi vzal Luminox. Líbí se mi to tritium a hodinky jsou zajímavý. Akorát mají 45mm, jestli jsem se dobře díval, což je o dost víc než zbytek tvého výběru.

Jinak bych možná ještě chvilku hledal a vybíral...   

Odesláno

Díky všem za odpovědi.
Co se týká Hamiltonů tak na ty jsem koukal, dokonce některé Jazzmastery byly v širším výběru, ale do finále se neprotlačily.

Na LH bez čísel jsem se právě díval a musím uznat, že mají něco do sebe a na pár nadcházejících dní je dávám do oblíbených. Já mám v podstatě jen několik požadavků, na hodinkách nechci subdialy, z estetického hlediska se mi musí líbit. To, že to v 75% padlo na "potápky" je náhoda. Luminoxy jsou opravdu o dost větší, je to ale ještě v toleranci. Popravdě nejvíc mne lákají Mida a Luminoxy. U Luminoxů ještě přemýšlím o kovovém tahu. Měl jsem obavy aby nebyl někde zakopaný pes po technické stránce.

Ještě jednou díky a těším se na další návrhy

Odesláno

Tak za mne imho bud Lh nebo Mido. Longines je brana sirokou verejnosti urcite vys, to zalezi, jestli Ti o to jde. Mido ma v sobe urcite soukromi pro majitele. Tezke rozhodovani mezi temi dvema.

Odesláno

Tak dnes jsem si udělal výlet po hodinářstvích a narazil tam na jeden kousek co mne na fotkách vůbec nezaujal, ale na živo to bylo jiné kafe. Nechal jsem si hodinky vytáhnout poobhlédl je a musím říct, že mi celkem učarovaly. Jsou to hodinky Hamilton Jazzmaster Seaview GMT (H37515131). Celkem dost vážně o nich uvažuji :) akorát mi trošku vadí, že ty konkrétní co jsem měl v ruce neměly kovový tah, ale kaučukový řemínek. Nevíte náhodou jestli se někde dá kovový tah doobjednat?

Díky všem
Na Tridenty jsem koukal - nejsou špatné, ale mám teď plnou hlavu těch Hamiltonů :) . Certiny mne nějak neumí vzít za srdce. Jejich chronography se mi líbí, ale po těch zrovna teď neprahnu.

Odesláno

Jedině Longines, už jen kvůli servisu, MI a dostupnosti náhradních dílů. Na Mida je servis pouze Hanák v Brně. V současné době nemá MIDO import. Longines je výš než Hamilton a MIDO.

LH v automatu se mi moc líbí. 

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...