Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce

Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 9,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 13 hodinami, casiotron napsal:

Ty jo, a ten bezel kde jsi sehnal?? V takhle nádherným stavu jsem DW-1100 snad ještě neviděl. Ony se vidí vůbec málo, ale takto snad jen v katalogu.

Velka gratulace.
Oblecene hmm opravdu parada, a hned jiny pohled nez jak jsme je zde pred dvema lety zde trochu diskutovali...
A ta info pokud neni tajna by se opravdu nejednomu hodila))... -u mne samozrejme porad nahaty...

1100 29.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, jendazhor napsal:

Bezel na DW-1100 se už opravdu sehnat nedá. Leda by snad někde byly nevybalené, ale i na nich by se pak po manipulaci bezel rozpadl. Musel jsem ho vyrobit. Stejně jako gumový řemen na motivy původního. Jinak už to bohužel nejde.

Vyrobil jako ořezáním bezelu na některé DW pětitisícovky nebo jak?

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, jendazhor napsal:

Díky, Gombo.
Je to po praktické stránce pěkný modul. Velké znaky, všechny základní funkce. A existuje i ve verzi AQ-160W s pozitivním displejem. Jen to pouzdro je holt levný plasťák s lakem.

Jo toto mne taky pred casem zaujalo. Jedny jsem pred casem poridil . Je mozne ze jsem je i sem nekde (snad v hromadne) uz taky dal.
A presne jak pises: velke cisla, nahore prakticky DOT, sekundy i graficky, funkce ok -a k tomu velke lumi rucicky. 
Sklicko neni rovne tak pro oci je to fajn ale nafoto ee.. -a pokud to neni skutecne sklo tak si na to dost uspesne hraje.
Jo byt tohle v nerezu tak dost slusny ana-digi model. Jaje mam za par kc... -asi prave ulomeny naramek ostatni odradil...
Ctel jsem odfotit i s podsvetlenim ktere je super, ale batt uz tak slaba ze zmizi i cisla. Tak aspon zde video...

3319.thumb.jpg.ada656f5e91c3adb9f030930306f906b.jpg

457140375_AQ-1603319.thumb.jpg.925f596f3269c157e56d4e76af335a28.jpg

AQ-160.thumb.jpg.874b174c3583cd3b51eaf6cb7402f3b7.jpg

Odkaz ke komentáři

Jak píšeš, zajímavý modul v ne moc zajímavém pouzdře. Podobá se některým modulům od Seika, více vídaných jako Alba a Pulsar, ale jejich inverzní displeje mají, díky chabému kontrastu, bídnou čitelnost. Až na výjimky. U Casia jsem podobné asi neviděl. Škoda, že tenhle modul nedali i do nějakého jiného pouzdra, fakt se mi líbí.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, casiotron napsal:

Vyrobil jako ořezáním bezelu na některé DW pětitisícovky nebo jak?

Je to 3D tisk. Tedy nejprve kompletní konstrukce v CADu a pak tisk a následně ruční finishing. Bezel je tištěný z jiného materiálu a jinou technologií než řemen. Ten je hodně flexibilní, asi podobně jako původní.
Chlapi, nechtějte po mě detaily, to by bylo strašně na dlouho. Bylo to moc desítek hodin konstrukční práce a zkoušení a moc peněz za všechny pokusné tiskárny, materiály a tisky.
Je to, vzhledem k časovým a finančním nákladům, zcela utopická metoda pro jedny 40leté digitálky, ale bral jsem to jako koníček a učení se konstrukce a výroby. A teď už bych to asi dělal trochu jinak.
Dneska už by se dalo tisknout i z kovů nebo skoro z čehokoliv (jen to jsou pak tiskárny za stovky tisíc až miliony kaček) , ale pro takové patvary těla, jako mají tyhle odlitky, nebo výkovky, nebo co to vlastně je, je šílený problém zkonstruovat přesně tvary, aby seděly na tělo s přesností na 0.1 mm a vyšší. Na vnějších stranách těla je rovné snad jen čelo vrchního lemu displeje. Nedejte se zmást, všechny ostatní tvary jsou křivky a ještě různě klopené zakřivené plochy kvůli vyjmutí původního výlisku z formy.
No a pak je tu taky podmínka nasazení bezelu na tělo bez vyjmutí tlačítek. To je extra výzva. Bezel musí být ohebný, ale ne moc a nesmí být křehký. A následně musí při nošení lecos vydržet.
Jo a 3D scanner na takové pidi věci zatím moc použít nejde, kdyby to někoho napadlo.
Teoreticky by se dal nový plastový díl i vakuově odlévat (taky jsem zkoušel), ale na tenhle konkrétní model už nikdo nesežene originální předlohu v použitelném stavu. Asi i proto jsem se pustil hlavně do tohohle modelu (a pár dalších s menšími či většími úspěchy).

Nevím úplně proč, ale DW-1100 mi vzhledem připadají nějak výjimečné nejen v rámci modelů Casia, ale obecně digošek. Jsou prostě jiné. Jako by si někdo tehdy řekl "Udělám to úplně bez zbytečností, ať je to čistý a funkční, odolný a hlavně nositelný. Nic navíc. Žádné funkční ani tvarové, grafické a další kudrlinky." A vyšel z toho tenhle kvádřík. Jenže tehdy používali na bezel nějaký matroš (přesné složení už se mi nepodařilo zjistit, možná PUR, ale asi spíš nějaká směs), co se po těch mnoha letech jednoduše rozpadne na drobky (majitelé prvních Frogmanů a dalších tehdejších modelů, taky znají).

Nevím přesně, ale tipoval bych, že DW-1100 v tomhle rádoby vzhledově a tvarově původním funkčním fusaku na světě asi moc není. A já je v něm tolik chtěl vidět a zkusit...
A je to kurňa dobrý pocit, nosit je na ruce. Teda pro podobný blázny. Normální lidi to samozřejmě nepochopí...

Odkaz ke komentáři

před 17 hodinami, jendazhor napsal:

Je to 3D tisk. Tedy nejprve kompletní konstrukce v CADu a pak tisk a následně ruční finishing. Bezel je tištěný z jiného materiálu a jinou technologií než řemen. Ten je hodně flexibilní, asi podobně jako původní.
Chlapi, nechtějte po mě detaily, to by bylo strašně na dlouho. Bylo to moc desítek hodin konstrukční práce a zkoušení a moc peněz za všechny pokusné tiskárny, materiály a tisky.
Je to, vzhledem k časovým a finančním nákladům, zcela utopická metoda pro jedny 40leté digitálky, ale bral jsem to jako koníček a učení se konstrukce a výroby. A teď už bych to asi dělal trochu jinak.
Dneska už by se dalo tisknout i z kovů nebo skoro z čehokoliv (jen to jsou pak tiskárny za stovky tisíc až miliony kaček) , ale pro takové patvary těla, jako mají tyhle odlitky, nebo výkovky, nebo co to vlastně je, je šílený problém zkonstruovat přesně tvary, aby seděly na tělo s přesností na 0.1 mm a vyšší. Na vnějších stranách těla je rovné snad jen čelo vrchního lemu displeje. Nedejte se zmást, všechny ostatní tvary jsou křivky a ještě různě klopené zakřivené plochy kvůli vyjmutí původního výlisku z formy.
No a pak je tu taky podmínka nasazení bezelu na tělo bez vyjmutí tlačítek. To je extra výzva. Bezel musí být ohebný, ale ne moc a nesmí být křehký. A následně musí při nošení lecos vydržet.
Jo a 3D scanner na takové pidi věci zatím moc použít nejde, kdyby to někoho napadlo.
Teoreticky by se dal nový plastový díl i vakuově odlévat (taky jsem zkoušel), ale na tenhle konkrétní model už nikdo nesežene originální předlohu v použitelném stavu. Asi i proto jsem se pustil hlavně do tohohle modelu (a pár dalších s menšími či většími úspěchy).

Nevím úplně proč, ale DW-1100 mi vzhledem připadají nějak výjimečné nejen v rámci modelů Casia, ale obecně digošek. Jsou prostě jiné. Jako by si někdo tehdy řekl "Udělám to úplně bez zbytečností, ať je to čistý a funkční, odolný a hlavně nositelný. Nic navíc. Žádné funkční ani tvarové, grafické a další kudrlinky." A vyšel z toho tenhle kvádřík. Jenže tehdy používali na bezel nějaký matroš (přesné složení už se mi nepodařilo zjistit, možná PUR, ale asi spíš nějaká směs), co se po těch mnoha letech jednoduše rozpadne na drobky (majitelé prvních Frogmanů a dalších tehdejších modelů, taky znají).

Nevím přesně, ale tipoval bych, že DW-1100 v tomhle rádoby vzhledově a tvarově původním funkčním fusaku na světě asi moc není. A já je v něm tolik chtěl vidět a zkusit...
A je to kurňa dobrý pocit, nosit je na ruce. Teda pro podobný blázny. Normální lidi to samozřejmě nepochopí...

Tak to čumim. Fakt BOMBA, nádhera!

PUR bývalo někdy psáno na páscích. 

Odkaz ke komentáři

Jojo problémy s bezely mají asi všechny géčka, které jím jsou vybaveny. Hlavně po delším času, když už se nedají koupit náhradní díly. Škoda, že Casio asi zlikviduje formy po konci výroby.

Jinak já dneska levné plastovky:

xIMG_20230109_160507.jpg.cd80b6771ff76514a76090263ceaf96c.jpg

Odkaz ke komentáři

Ako som uz viac krat pisal. Najprv ozivim a potom cistim. No a ked ozivim, tak nevydrzim a hned fotim. Ak mas teda na mysli, ze nieje vycisteny. Dnes mam na stole janusy

5183FA43-BA5E-4D52-AA4F-B09D1CB8007C.jpeg

57BD0670-03B1-4A3E-BCF2-433BF85F23C1.jpeg

2E5F9305-AF8A-4EAF-A349-622979656055.jpeg

Upraveno uživatelem Gombo
Odkaz ke komentáři

před 38 minutami, Gombo napsal:

Ako som uz viac krat pisal. Najprv ozivim a potom cistim. No a ked ozivim, tak nevydrzim a hned fotim. Ak mas teda na mysli, ze nieje vycisteny. Dnes mam na stole janusy

Ne, jestli není degradovaný. Na fotu se leskne a podle mě by měl být matný.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...