Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Čili přátelé..

Poté, co jsem se v květnu 2013 zbavil prakticky všech hodinek, abych si o měsíc později koupil PAM312, které jsem po roce opět prodal, abych si v březnu 2014 zakoupil Rolexy, jichž jsem se zbavil na podzim a doposud zcela spokojeně vegetil ve společnosti Seiko Sumo (různé pokusy s Damasko apod. nepočítám), na mě před 2-3 týdny dolehla akutní potřeba si zase NĚCO koupit. Něco, jak bych tak řekl, echt.

A to něco mělo dost těžkou úlohu. Už jen z toho důvodu, že jsem nechtěl nic, co už jsem měl, navíc to nemělo být extra velké, protože po roce s roládama (a vlastně i Seikama) jsem chtěl menší, lehký a pohodlný hodinky, který nebudu muset řešit, chodit opatrně futrama a tak dále.

Teď vás musí nutně napadnout, jak jsem teda mohl skončit s těmahle "hovadama". Jak jinak - náhoda. Dva týdny jsem se válel po webu, přemýšlel, nevěděl. Hledal jsem to NĚCO a paradoxně zjistil, že jsou dvě komplikace, po kterých jdu - datum a GMT ručka. U svého krátkého pomatení JLCčkama (děkuji Streetovi za božskou trpělivost) jsem přišel na to, že stopky jsou vlastně to poslední, co mě zajímá, a to i v případě, kdy je vyrábí JLC :).

A o den později řeším předávku hodinek pro kolegu od jednoho místního pacienta, sedíme všichni tři takhle u kávy, a najednou se začala řeč točit kolem mě. A já tak bezradně říkal, jak pořád nemůžu nic najít - Omega, JLC, Panerai, Rolex, drahota, frank, kurz - nuda, nuda, šeď, když tu najednou místní povídá, že by možná věděl o PAM320 za slušnou cenu, úplně nové, přímo od AD.

Co vám budu povídat - dalších 10 minut si ze mě dělali u stolu srandu, protože jsem třesoucíma se rukama hledal na webu telefonní číslo a pak položil klasickou otázku: "Ty voe, přece si zase jako debil nekoupím znova Panerai, ne?!"

No a za půl hodiny, už v kanclu, jsem měl na drátě milého pracovníka z Azry, licitoval cenu, dovoz hodinek do Prahy a další radosti. Bylo to celkem asi 8 hovorů :D. Druhý den v poledne jsem letěl na Staromák (to jste věděli, že když se v taxíku připoutáte, jede řidič o 100 % rychleji?) a jel si užít druhý nákup novot v životě.

No a tady jsou .. Panerai Luminor 1950 3 Days GMT, neboli PAM320. Co k nim říct?

• 44 mm, 300m WR
  • 1950 pouzdro, P.9001 in-house s 3denní rezervou nátahu
  • datum, GMT ručka, ukazatel rezervy nátahu
Jsou to krasavice jaksepatří a mám z nich hroznou radost.

Jak se nosí? Nevím. Je mi jich líto - jsem tak zvyklý kupovat "ojetiny", že je mám uložené a venčím je maximálně na hodinu denně o víkendu, aby náhodou nepřišly k úhoně (přestože se mi šrámy na hodinkách objevují spíše výjimečně).

A další věc... Jsem tak zvyklý na menší hodinky, že pořád nosím Suma - univerzální a pohodlné otloukánky, o kterých pořádně nevím. A tím pádem ve mně hlodá červíček, jestli PAM nemám vyměnit za něco menšího, možná Rolex (zase) ... třeba BLNR. Anyone? :D

A nyní pár neumětelských rychlocvaků. Foceno na gumě, protože tu mám na OP úplně nejradši :).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

Parada, krasne hodinky...spociatku sa mi nepacili, ale posledne dni cim dalej tym viac, aj ked su mimo moj rozpocet....cely den mi dnes chodia po rozume Panerai...som si normalne pozrel ake rozne synonyma su pre "officine", lebo som to mal fixovane ako tovaren, a nasiel som ze "dielňa" bude asi vhodnejsie (a to som prekladatel, hanba mi :( )....aj som pozeral na YouTube, je tam diel "How it´s made" presne z tovarne Panerai...takze odporucam pozriet ako sa zrodili. Som ani nevedel ze maju dva perovniky.

A paci sa mi ta rezerva natahu, prvykrat to takto vidim, ze zospodu.

Dufam ze si ich nechas, podla mna zaujimavejsie hodinky ako RLX ;) :D

Skus nafotit ako to vyzera komplet s krabickami a tak :)

Odesláno

Jelikož Panerai nerozumím a ani se mě moc nelíbí , přesto se ptám, jak se odečítá ta rezerva nátahu?

Odesláno

Jelikož Panerai nerozumím a ani se mě moc nelíbí , přesto se ptám, jak se odečítá ta rezerva nátahu?

Pokud je to tak, jak si myslím, tak je to taková easy varianta ukazatele. Výseč je buď tmavě zelená (pokud to teda není černá), anebo červená. Přičemž červený proužek je relativně krátký a slouží IMHO pouze k indikaci toho, že je strojek blízko doběhu. Když hodinky natahuju ručně, červená zmizí cca po 10-15 otáčkách korunkou.
Odesláno

Krásný hodinky i fotky. Gratuluju. 

Před třemi hodinami jsem prodal po dvou letech vztahu sestřenice těch Tvých, a sice 312-ky, takle tak trochu smutním, když vidím Tvoje fotky, ale co... život (chronomagora) jde dál.  :)

Odesláno (upraveno)

A pockej jeste, jak je zacnes nosit a udelas prvni jebanec do lunety... ;)

Jinak hodinky paradni, gratulace! Skoda, ze na 1950 nemam pazouru... ;(

Upraveno uživatelem LovecK
Návštěvník dabelM
Odesláno

Gratuluji k novému přírůstku do Panerai rodiny na tomto fóru...

Mohu jen závidět možnost, nosit na ruce pouzdro Luminor 1950 !

Odesláno

Krasny hodinky. Gratuluju. Rozhodne bych si je nechal. Budu se mozna rouhat, ale jsou mnohem zajimavejsi, nez vetsina rlx co tu jsou ;-)

Odesláno

Jak si koupíš nový hodinky je to jinej pocit.Gratulace a přikup k nim ještě rlx:-)

Mno, mozna odkoupim zpatky Suby od kamose. Ty, ktery jsem mu na podzim strelil :). Uvidime.

Návštěvník YPO
Odesláno

Pekne hodinky. Jak se urcuje druhy cas, myslim jak poznam noc/den?

v noci je tma a ve dne svetlo wole :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...