Oja Odesláno 13. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2007 Je to experiment s čínským strojkem z Novýho Města (Prim o něm nerad mluví ). Tenhle strojek je tak neseřídíš, ten můj měl navíc hrozně krátkou rezervu nátahu - kolem 24 hodin. No to zhruba sedi. Grrrrr, to jsem ale zklamany. Ja blbec si je tehdy koupil z loajality ke znacce Prim, protoze moje Sporty2 byly dost osoupane o dobite. Pak jsem je ale prestal nosit, protoze jsem mel problem s ekzemem na ruce a taky prisly mobily a na nich hodinky. Ted jsem je vytahl na svetlo bozi, abych zkusil, co bude ruka hodinkam rikat, nez si koupim nece hezciho.
dubraro Odesláno 13. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2007 Já mám vzhledově stejné hodinky, ale je v nich quartz strojek Ronda. Fungují bezchybně.
Jeňa Odesláno 13. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2007 No to zhruba sedi. Grrrrr, to jsem ale zklamany. Ja blbec si je tehdy koupil z loajality ke znacce Prim, protoze moje Sporty2 byly dost osoupane o dobite. Pak jsem je ale prestal nosit, protoze jsem mel problem s ekzemem na ruce a taky prisly mobily a na nich hodinky. Ted jsem je vytahl na svetlo bozi, abych zkusil, co bude ruka hodinkam rikat, nez si koupim nece hezciho. Situace pro Elton byla nelehká, co se dá dělat. Ale hodinky si nech jako raritu.
Oja Odesláno 13. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2007 Situace pro Elton byla nelehká, co se dá dělat. Ale hodinky si nech jako raritu. Co mi zbyva. Jen si budu davat pozor a uz si asi radeji nebudu kupovat jinou raritu.
chaver Odesláno 13. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2007 Co mi zbyva. Jen si budu davat pozor a uz si asi radeji nebudu kupovat jinou raritu. Já bych je koupil.
Oja Odesláno 14. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2007 Já bych je koupil. tak vyckej, ja se u nich asi brzo nas.... protoze se je snazim seridit alespon na 1 minutu za den a nejde to. A az budu spravne rozcilen, tak se jich budu chtit zbavit a ty je vlastne zachranis pred kladivem Ale vazne, mne se libi provedenim pouzdra a ciferniku, jen ten stroj je divny. A strojek z Sportu 2 je asi mensi (vzpominam si, ze jsem na toto tema kdysi mluvil s hodinarem)
chaver Odesláno 15. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2007 tak vyckej, ja se u nich asi brzo nas.... a ty je vlastne zachranis pred kladivem Ale vazne, mne se libi provedenim pouzdra a ciferniku, jen ten stroj je divny. A strojek z Sportu 2 je asi mensi (vzpominam si, ze jsem na toto tema kdysi mluvil s hodinarem) Já sbírám mechanické primky sporty z 90. let s kalibry původními, japonskými i těmi čínskými. Je to takové přechodné období Eltonu a v tomto smyslu mi ty hodinky připadají zajímavé, i když je uvnitř třeba šrot. Na poště mě čekají ty, co máš Ty, jenomže kvarc a to jaksi není úplně to ono. Kdybys je chtěl přece jen někdy prodat, vzpomeň si na mne. Případně bych vyměníl za ty quartz, kdybys měl zájem, a něco doplatil.
Oja Odesláno 16. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2007 Já sbírám mechanické primky sporty z 90. let s kalibry původními, japonskými i těmi čínskými. Je to takové přechodné období Eltonu a v tomto smyslu mi ty hodinky připadají zajímavé, i když je uvnitř třeba šrot. Na poště mě čekají ty, co máš Ty, jenomže kvarc a to jaksi není úplně to ono. Kdybys je chtěl přece jen někdy prodat, vzpomeň si na mne. Případně bych vyměníl za ty quartz, kdybys měl zájem, a něco doplatil. No tak jsem je sesteloval. Dvakrat denne mi ukazuji naprosto presny cas, jinak se trosku odchyluji Budu je muset sverit sikovnemu hodinari, aby mi srovnal tu vlasovou pruzinku, nebo vymenil. Pokud je nebudu chtit, tak ti je nadelim, ale zatim se jeste rozmyslim ....vzhledove se mi docela libi, chci nosit mechanicke hodinky, ale musi alespon trosku jit presne ....
chaver Odesláno 17. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2007 No tak jsem je sesteloval. Dvakrat denne mi ukazuji naprosto presny cas, jinak se trosku odchyluji Budu je muset sverit sikovnemu hodinari, aby mi srovnal tu vlasovou pruzinku, nebo vymenil. Pokud je nebudu chtit, tak ti je nadelim, ale zatim se jeste rozmyslim ....vzhledove se mi docela libi, chci nosit mechanicke hodinky, ale musi alespon trosku jit presne .... Vzhledově se mi taky líbí a hlavně se prim překonal: konečně od dob sportů jedniček hodinky s lunetou, která se neošoupe a která vypadá co k čemu. Posuď, podumej, kdybys je nechtěl, u mne máš dveře vždy otevřené. Pokud si je necháš, můžu akorát tak Měj se hezky.
Oja Odesláno 17. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2007 Vzhledově se mi taky líbí a hlavně se prim překonal: konečně od dob sportů jedniček hodinky s lunetou, která se neošoupe a která vypadá co k čemu. Posuď, podumej, kdybys je nechtěl, u mne máš dveře vždy otevřené. Pokud si je necháš, můžu akorát tak Měj se hezky. No existuje jeste moznost, ze kdyby mi nejaky sikovny hodinar usadil do tech hodinek strojek z mojich Sportu II, tak bych ti vlastne mohl dat ty sve, vymenou za pouzdro od tvych quartzu. Ale problem je, ze II jsou mensi Pujde to vubec?
pedro17 Odesláno 17. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2013 Aj ja mám zopár primiek všetko sú to mechaniky
bohus76 Odesláno 17. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2013 Udělej foto a dej ho sem http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/13191-sbirate-nekdo-primky/page__st__660
libelius Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 viete mi niekdo identifikovať tieto primky a približnu cenu, dakujem
booker007 Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 viete mi niekdo identifikovať tieto primky a približnu cenu, dakujem Jedná se o takzvané Prim sport III. generace. Výroba je to až porevoluční někdy v 90. letech. Pokud jde o cenu, tak nejlepší sledovat aukro. Tahle tvoje barevná kombinace ciferníku, lunety není až tak běžná na druhou stranu se v nich už někdo hrabal - minutová ručka tam nepatří. Tady o tom možná najdeš více - tady
Honza.manta Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 Mně i to pouzdro nepřijde v nijak super stavu, takže cena asi nijak zázračná nebude. a navíc se mi dle fontu data zdá, že to bude čínský strojek ZJS.
libelius Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 mne sa nejak nezdá že by bola ta minutovka neoriginal,ma taku istu špičku ako aj hodinova ručička, pridavam lepšie foto, skôr si myslím že su v pôvodnom stave. PS: zatial nie su moje, som ich našiel na jednom inzerate, len neviem odhadnut cenu, tak vaham s kupou, na aukre tiež čul nie su ...
Honza.manta Odesláno 18. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2013 mne sa nejak nezdá že by bola ta minutovka neoriginal,ma taku istu špičku ako aj hodinova ručička, pridavam lepšie foto, skôr si myslím že su v pôvodnom stave. PS: zatial nie su moje, som ich našiel na jednom inzerate, len neviem odhadnut cenu, tak vaham s kupou, na aukre tiež čul nie su ...SZ
booker007 Odesláno 19. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2013 mne sa nejak nezdá že by bola ta minutovka neoriginal,ma taku istu špičku ako aj hodinova ručička, pridavam lepšie foto, skôr si myslím že su v pôvodnom stave. PS: zatial nie su moje, som ich našiel na jednom inzerate, len neviem odhadnut cenu, tak vaham s kupou, na aukre tiež čul nie su ... Při zvětšeném foto už ta špice ručičky je vidět, takže se omlouvám za mystifikaci. Ve zmenšené verzi fotografie hodinek to vypadalo na minutovku z PSII.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se