Přejít na obsah

Jaká chrona do roku 1959 máte na ruce?

Wanderer

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
  • po měsících...
  • po měsíci...

Jeden úlovek ze sobotní Kolbenky, kupoval jsem si starý pásek s podložkou, který má ze spoda popisku s cenovkou 8,- Kčs a prodejce zašátral v kapse a podal mi něco v igelitu. Prý to má od známého, učitele na penzi, který to měl snad od otce, nebo tchána, bylo to nějaké složité....

Nicméně po dvou korekcích ceny jsem se domluvili a já se stal novým, hrdým majitelem. Hodinky šlapou parádně a přesně, nulují, stopují, prostě radost.

Přeleštil jsem sklo a vyčistil zašlý kovový ciferník a lehce i ručky.

Velikost 37mm a uvnitř Landeron 48. Na hranách nožek je lehce setřelé zlacení, ale jinak jsou na svůj věk hezké.

20160326_130400-1.jpg

20160326_130746-1.jpg

20160329_103230.jpg
Upraveno uživatelem Tikal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Pěkný fullgold, příteli :)

Ty nejsem si úplně jist, mají pod dýnkem ještě prachové dýnko a potom jsem už nikde jinde nenašel punc. 

Ty jsou parádní. Akorát řemen by to chtělo origo 19mm, tomuhle se tam moc nechtělo.

Máš pravdu, to jsem tam hodil jen tak nouzově, mají zajímavé duté stěžejky - místo děr mají výstupky, na které se stěžejky nasazují. 

Odkaz ke komentáři

Ty nejsem si úplně jist, mají pod dýnkem ještě prachové dýnko a potom jsem už nikde jinde nenašel punc. 

Máš pravdu, to jsem tam hodil jen tak nouzově, mají zajímavé duté stěžejky - místo děr mají výstupky, na které se stěžejky nasazují. 

Pouzdro zlaté podle mě bude. To, co říkáš s tím uchycením stěžejek je pro 18k typické.

Punc může být mezi tlačítky, na proti korunce nebo mezi nožkama.

Mají i zlatou obvodovou fazetu okolo sklíčka?

Odkaz ke komentáři

Právě jsem ten punc zatím nenašel, jen na nožičce, ale to taky může být jen vryp. :) 

Tyhle taky asi punc nemají, ty druhé mají naproti korunky. Ve zlatě jsem nováček. :)

http://www.ebay.com/itm/401101978146?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&fromMakeTrack=true

http://www.ebay.com/itm/CHARLES-NICOLET-TRAMELAN-18K-GOLD-VINTAGE-WATCH-40-S-CAL-LANDERON-/361523158183?hash=item542c759ca7:g:QvgAAOSwBnVW~CCg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...