Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

To je pěkné pouzdro, pokud by bylo zpracované aspoň jako to na fotce. A má i hezké cibulové korunky. Podívejme se na Ukrajince.

Edit: A koukám, že se dá i smlouvat :)

Upraveno uživatelem Klotzman
  • Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak pouzdro je hezké, ale nevidím nikde ty korunky a kolíček k ovládání ručiček, pač moje hodinky ho mají. Teď jsem strojek ještě jednou proměřil a průměr je 41mm i s cifrem a tloušťka i s ručkama je 9,5mm.

Odesláno (upraveno)

Korunka se musí dokoupit a kolíček vyrobit. Na to je času dost.

A my rozměry tvého strojku vědět nepotřebujeme, to porovnání musíš udělat ty.

A i v případě, že by byl strojek o něco vyšší než pouzdro, tak se to dá řešit. Buď vyměnit sklíčko za klenutější, nebo vyrobit nový, vyšší rámeček pro sklíčko.

Máš lehce nestandardní strojek, s nějakou úpravou pouzdra musíš počítat v každém případě.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

No tuším, že jsem už viděl i pouzdro s korunkou a kolíčkem. Ale furt ve mně hlodá myšlenka sehnat klasický kotvový strojek o rozměru 43mm. Mám jeden, ale s hnusným cifrem.

Odesláno

No já na tvým místě bych byl taky pro sehnat nějaký kvalitní, značkový a hezký strojek. Když už si s tím dávat práci, ať to stojí za to a má to kromě finanční hodnoty i estetickou.  Předělávky s obyčejným strojkem se dají koupit na aukru za pár stovek. Klidně ti nějaký takový prodám i sám, jestli se toužíš v něčem vrtat.

Odesláno

No v mém případě až tak o značku nejde. A to nejen u hodinek. Dokáži si vytvořit vztah i k obyč. věcem, které se mnou putují životem. A právé u cylindru mám strach přilnutí k hodinkám, které mi pak nikdo nebude schopen opravit. A na aukru je plno hodinek, ale ne vždy je tam to, co by si člověk představoval, nemělo to vlasové praskliny, šílenou cenu apod.

Odesláno

Nemyslím si, že by se takový strojek vychodil až do nefunkčnosti, tak dlouho je nosit asi nevydržíš. V podstatě jediné riziko je, že ti upadnou na zem a na setrvačce něco praskne. Opravit se dá všechno, neboj, ale za peníze.

Počítej s tím, že takový strojek nejspíš půjde podle plotu. Ale jestli neřešíš minuty a je to pro tebe dostatečná přesnost, pak není důvod váhat a směle do toho, držím palce.

Odesláno

Ještě jen maličkost - některé staré strojky jdou docela těžko natahovat. Dělá to převodový poměr v natahovacím soukolí. U kapesních hodinek to není až tak podstatné, ale vynikne to právě u menší korunky v náramkové podobě.

• po měsících...
Odesláno

Tak po dloooouhe době jsem sehnal k přestavbě kapesní Omegy. Jsou v chodu, ale přesné jen když leží na stole. Při nošení v kapse se předbíhají i o půl hoďky za 12 hod.Regulací na setrvačce už nejdou zpomalit a zdá se při zatřesení, že je jakoby setrvačka volná v čepech. Dokonce ma jiný zvuk tikání v různých polohách. Asi budu muset znásilnit nějakého hodináře, páč před léty jsem k tomuto u nás v Opavě nikoho nesehnal.

Jinak kalibr nevím, podle výrobního čísla jsou vyrobeny 1912 až 1916. Nějak sem neumím vložit fotku mobilem.

Odesláno

Tak po dloooouhe době jsem sehnal k přestavbě kapesní Omegy. Jsou v chodu, ale přesné jen když leží na stole. Při nošení v kapse se předbíhají i o půl hoďky za 12 hod.Regulací na setrvačce už nejdou zpomalit a zdá se při zatřesení, že je jakoby setrvačka volná v čepech. Dokonce ma jiný zvuk tikání v různých polohách. Asi budu muset znásilnit nějakého hodináře, páč před léty jsem k tomuto u nás v Opavě nikoho nesehnal.

Jinak kalibr nevím, podle výrobního čísla jsou vyrobeny 1912 až 1916. Nějak sem neumím vložit fotku mobilem.

No jo ulomený nebo uchozený čep setrvačky. To by měl hodinář zvládnout včetně celkové generálky. Jirka

Odesláno

Tak snad mi to hodinář vezme do opravy. Minule viděli cibule a už kroutili hlavou. Pak se ozvu. U mě je to na dlouhé lokte, protože ještě spravuju barák a furt nestíhám, ale to je taková moje nemoc, no.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Chci Vám všem moc poděkovat, už dlouho se na přestavbu chystám, kapesních hodinek mám doma řadu. Díky Vám a Vašim tipům jsem se konečně rozhoupal a věci se daly do pohybu.  :clap:

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak pak se ozvi jak jsi dopadl s Doxama. Ja shanel pouzdro na me Omegy. Nebyl jsem si jist rozmery, tak jsem kontaktoval pana Milana Illese, ktery se prestavbami zabyva. Ten mi vsak rekl, ze lze prestavet pouze strojky unitas a podobnych rozmeru. Cili mi vse vyvratil. Takze cekam, co z Tebe vyleze, protoze na netu je plno prestaveb evidentne vetsich strojku, nez unitas.

Odesláno

Ptát se "výrobce" a prodejce předělávek jak si jednoduše postavit vlastní hodinky je dost naivní. Snad jsi nečekal, že ti poradí.

Sám vidíš kolik různých předělávek se všude objevuje, takže jde cokoliv.

Odesláno

No prave, na to jsem myslel. Takze jsem debatu vedl v tom smeru, ze bych si je nechal u nej slozit. Coz pry by nebyl problem a udelal by to. Jenze, kdyz jsem uvedl o jaky stroj se jedna, tak mi rekl, ze to je slozite, nejlepe unitas, ze tak by to byly velke hodinky a pouzdra jsou k dostani pouze u nemeckeho vyrobce, sice na nej kontakt ma, ale pokud fyzicky nedrzi pouzdro a strojek v ruce, nedokaze jen tak z fotek rici, zda je prestavba urciteho kusu mozna. Cili me doporucil sehnat strojecky mensi a pak se klidne ozvat a domluvili bychom se dal. Cili by to byl kseft spise pro nej. Nemyslim si , ze to pochopil tak, ze jsem jeho konkurent. Na to musel prijit i z mych laickych dotazu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...