Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ale jo. Stroj mam Omegu a pouzder na ebay je dost. Jen jsem totalni blb na to, abych sam podle rozmeru meho strojku vybral pouzdro. Nechci proste dat 3 tis. za pouzdro, ktere pak nebude pasovat nebo se bude silene slozite upravovat. A pan Illes ma pouzdra na prodej, tak jsem se tak nejak dozazoval co a jak. A vysledek jsem psal vyse. Ted tedy vse stoji na tom, ze se nemohu rozhoupat s pouzdrem. Maji tam sice vykresy s obrazky, ja mam vse zmereno, ale technicke vykresy k smrti nesnasim uz od ZS. Takze stojim.

Odesláno

No uvazoval jsem, ze si vyhlidnu strojek ci hodinky. Vymontuju a premerim. Dle zjistenych rozmeru vyberu pouzdro a pokusim se o spojeni. V pripade nutnosti poprosim nekoho o radu nebo nekomu, kdo se timto zabyva , zadam kompletaci. Jenze u pouzder je nakresleno tolik rozmeru, ze nepochopim ktery je pro mne ten nejdulezitejsi. Pochopim celkovy rozmer, tloustku, skla, obe vicka, ale uvnitr pouzdra je tolik vystupku, ze to asi sam neodhadnu.

Odesláno (upraveno)

A proč je pro tebe důležité co říká nějaký vykutálený obchodník?

Například já se ti tady neustále snažím radit a konkrétně pomáhat, ale ty z nějakého důvodu raději dáš na jakési řeči někoho, kdo sleduje jen své vlastní zájmy.

Ale aby nedošlo k nedorozumění, mně je taky vlastně jedno, jestli si splníš svoji představu, nebo ne.  Jen mě překvapuje, že sám všude kolem sebe vidíš že to jde, já ti tady ukážu jak to na to a ty uvěříš tvrzení kohosi, že to nejde.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Ale já tvoje obavy možná chápu. Ono to totiž skutečně nejde. Tedy nejde tak, že z kapesních hodinek vymontuješ strojek, na internetu za pár stovek objednáš pouzdro, do něj vložíš ten strojek, zavřeš a máš hodinky, které hned nasadíš na ruku. Tohle nejde.

Odesláno

No, tak snad kazdeho napadne, ze to prave tak jednoduse nepujde. A ja, jelikoz jsem to nikdy nedelal, se snazim posbirat co nejvice informaci ze vsech stran, abych eliminoval moznost zavaznejsich komplikaci pri montazi. Nemuzu za to, ale vzdy teorie predchazi praktickou cast. Proste to tak mam a myslim, ze je to spravne. Jen asi kazdy potrebuje jine mnozstvi pripravy. To je cele a nehrotil bych to, spis bych to nechal uzrat. Jo a toho, ze mi radami pomahas a mas se mnou trpelivost, si nesmirne vazim. Diky.

• po měsících...
Odesláno

Tak a je to. Mám je doma. Po dlouhém přemýšlení a zhodnocení mých schopností, jsem si pořídil předělávky již hotové z Polska. Stydím se, ale je to tak. A i přesto mám z nich radost. Jsou bez značky na ciferníku. Na strojku je vidět v trojúhelníku nápis NRF. Podaří-li se mi vložit fotky - uvidíte. Zatím si nejsem jist, zda se soubor nahrál. Jinak nic bližšího jsem o strojku na netu nevygooglil. Prosil bych nějaké info, pokud někdo o této firmě něco ví. Prodejce uvádí, že jde o strojek z kapesních hodinek, okolo roku 1900.Má mikroregulaci asi. Takový způsob seřizování setrvačky jsem doposud neviděl. Netuším, zda jde o kvalitní strojek, či průměr nebo totál sr..čku. Seřizování ruček se děje páčkou. Smaltovaný cif. bez sebemenšího poškození. Krásně jdou, ikdyž se hodně předbíhaly, pomalu se daří je seřizovat. Byly nastaveny hodně do plusu, nechápu proč. Trošičku jsem přimázl setrvačku - chod se zvýraznil a má jasný hlasitý projev. Jinak ostatní kolečka jsou namazána. Nejsem si jist, zda jsou ručky původní, ale proti světlu mají jistou patinu a na nové to nevypadá. Jen jsem zklamán z natahování. Korunka jde šíleně těžko, ale to už mě tu někdo varoval, že to tak bývá. Pouzdro je nerez, krásné, průměr 48mm a na ruce to nevypadá zas tak velké, přestože mám celkem úzké zápěstí. Celkově jsem mile překvapen a spokojen.

Odesláno (upraveno)

Jsem zvědavý a těším se na tvůj výběr.

A k focení: Každý, opravdu úplně každý digit. foťák i fotící mobil umožňuje před focením v menu zvolit požadovanou velikost/rozlišení fotky. Pro mnoho lidí je při focení jedinou dovedností stisknout tlačítko spouště, případně ukázat prstem na displej. Přitom s počítačem pracovat dovedou, internet používají (kde jde ihned najít radu/postup téměř na cokoliv). Tohle já moc nechápu.

Ed: s tím mazáním, teda pokud s tím nemáš zkušenosti, asi bych to svěřil hodináři. I když je strojek viditelně mazaný, tak prodejce byl jistě taky, tak bych nechal celý strojek u hodináře vyčistit a správně promazat. Těch pár stovek stojí za tu jistotu, že strojek šlape jak má, nemelou se v něm nečistoty a nepůjde třeba zítra zase jinak.

Odesláno

Je tak to jsem rad, ze se libi. A radost tu z nich mam. Akorat je nemuzu mit v noci na ruce nebo u postele. Zene vadi jejich hlasity tikot. Jinak trosku me mrzi, ze natahovaci kolecka chytaji rez. Nevim jak se ji zbavit. Mechanicky moc nechci - byly by videt vrypy ci stopy po brouseni. Nebo vymontovat kolecka a ponorit do odrezovace?

Odesláno (upraveno)

To hlasitý tikání je na takových strojcích jedna z nejlepších věcí. Pořádný stroj musí dělat pořádný hluk :)

A jestli jsou tam stopy rzi, tak se bojím, že jinak než mechanicky se jich nezbavíš. Prostě přebrousit a udělat novou povrchovou úpravu.

Jestli se do toho budeš pouštět a soukolí sundávat, tak nejdřív pomalu vypustit péro a pak teprve odšroubovat. A samozřejmě opatrně, na tom menším kole může být levý závit, nevím. Asi bych broušení a leštění nejdřív natrénoval na jiných kolech.

Jak funguje ta zvláštní regulace setrvačky?

Mrkni do Vintage sekce jak Jeronimo renovuje pouzdra. Třeba by ti ta kolečka přebrousil.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...