morricone Odesláno 8. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2010 (upraveno) Přátelé, kde se dá dobře a levně koupit Archimede Arcadia ve verzi bílá/modrá? s modrým páskem. Ebay mlčí a na Chrono24 je to za plnou cenu taky... Upraveno 8. září 2010 uživatelem morricone Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slaco Odesláno 8. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2010 Přátelé, kde se dá dobře a levně koupit Archimede Arcadia ve verzi bílá/modrá? s modrým páskem. Ebay mlčí a na Chrono24 je to za plnou cenu taky... Vyčkat a sledovat zdejší prodejní vlákno. Jinak www.chronoshop.cz nebo přímo od zdroje www.archimede-uhren.de, a ještě mě napadlo prodejní vlákno WUS. Hodně zdaru při lovu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morricone Odesláno 9. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2010 (upraveno) Tak budu tedy hledat a čekat:-) a to asi před 20 dny zde prodával človíček přesně můj typ i modrým krokoušem za velmi dobrou cenu a já si toho nevšiml Upraveno 9. září 2010 uživatelem morricone Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morricone Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Jsem pevně rozhodnutej o hodinkách Archimede Arcadia v provedení bílá/modrá .Jen ještě potřebuji znát odpověd na pár otázek 1) Kolik je asi denní odchylka +/-?2) Kde se k nim dá dokoupit ocelový tah -samozřejmě levný a hezký :-) ?3) Uváděná vodotěsnost 50M .Protože s nimi plánuji je nesundat z ruky :-) ,vydrží např.koupání v bazénku? děkuji všem za snahu a pomoc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morricone Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Kibi- děkuji za odpověd a v nejbližší době je asi konečně zakoupím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 ad 3. výrobce jednoznačně nedoporučuje použití hodinek s certifikací 50m na plavání a pobyt ve vodě. já to taky nedoporučuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfil Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Padla tady poptávka na kovový tah k těmto arkádiím.. Dal jsem je na řemen, kov (4x na ruce) možná se slevou pustím, byl by zájem? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 (upraveno) Kdyz uz porusujes pravidla (inzerce mimo vyhrazenou sekci bez potrebneho mnozstvi prispevku), proc to alespon neudelas decentni formou pomoci SZ zajemci? Upraveno 12. září 2010 uživatelem skalis 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 3) Uváděná vodotěsnost 50M .Protože s nimi plánuji je nesundat z ruky :-) ,vydrží např.koupání v bazénku?Jestli mají deklarovaných 50m, měly by to bez problémů vydržet. Pokud to výrobce nedoporučuje, buď v údaji o vodotěsnosti lže nebo je to z jeho strany prachsprostý alibismus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Ohledně WR hodinek Archimede mi psal T. Ickler toto: "Although a watch is tested for a water pressure of 5 atm one should not use it for showering or swimming. For things like that one should wear a divers watch." Sice mi to psal už před dvěma lety, ale určitě to bude platit i nyní - viz příspěvek od Kuby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 (upraveno) Jestli mají deklarovaných 50m, měly by to bez problémů vydržet. Pokud to výrobce nedoporučuje, buď v údaji o vodotěsnosti lže nebo je to z jeho strany prachsprostý alibismus. by měly vydržet.. v podstatě sis na to odpověděl sám. to není alibismus ale realita - na takto certifikované hodinky odpovědný výrobce nikdy nedá záruku na to, že je při plavání neutopíš. tu lež raději nekomentuju vůbec.. edit: jo ještě jsem si vzpoměl, že i marinemastery od seika (300M a víc) mají v návodu, že by neměly být brány do sprchy Upraveno 12. září 2010 uživatelem kubson Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 je potřeba rozlišit 3 věci: - marketibgový blábol (jó pane, tyhle hodinky vydrží všechno - byly na měsíci / mariánském příkopu / na dole ČSA apod.) - osobní zkušenost (měl jsem 20 let hodinky 30m vodotěsnost a vydržely každoroční dovolenou na jadranu, dodneška jedou)- reálné vlastnosti hodinek, dané jejich konstrukcí a ověřené laboratorními testy pokud výrobcce říká něco, doporučuji to respektovat, nebo si koupit jiné hodinky, člověk se pak vyhne případnému zklamání, nebo je může prodejci omláit o hlavu... v případě utopených arcadií v bazénu bych si je asi o hlavu nenechal otlouci, toš tak. Icklery bych z alibismu a lži nepodezíral, jejich přístup k testování vodotěsnosti pouzder potápěčských hodinek je skutečně příkladný a myslím, že jenom málokde jdou jako oni nad rámec požadavků ISO směrnice. Asi to odemne nebude znít dostatečně nestranně, ale mám prostě rád jak hodinky dělají. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 by měly vydržet.. v podstatě sis na to odpověděl sám. to není alibismus ale realita - na takto certifikované hodinky odpovědný výrobce nikdy nedá záruku na to, že je při plavání neutopíš. tu lež raději nekomentuju vůbec.. edit: jo ještě jsem si vzpoměl, že i marinemastery od seika (300M a víc) mají v návodu, že by neměly být brány do sprchy Měl jsem napsat MUSÍ. Podle všech dostupných návodů a tabulek je 50m vodotěsnost VHODNÁ k plavání. Co je to jiného než alibismus od výrobce? Jestli za 5ATM ručí, musí hodinky normální plavání bez problémů snášet. A jestli neručí, tak lže. A s těmi Marinemastery to snad byl překlep... - osobní zkušenost (měl jsem 20 let hodinky 30m vodotěsnost a vydržely každoroční dovolenou na jadranu, dodneška jedou)Takovou já mám se Seikama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 13. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2010 Podle všech dostupných návodů a tabulek je 50m vodotěsnost VHODNÁ k plavání. neexistuje žádná univerzální klasifikace! držet se doporučení výrobce je jediná správná cesta k vodotěsnosti hodinek je výborný článek http://nickhacko.blogspot.com/2009/05/telling-time-under-water.html vodotěsné hodinky neexistují! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 13. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2010 enosit do vody hodinky s koženým řemenem k vodotěsnosti hodinek je výborný článek http://nickhacko.blo...nder-water.htmlVždyť má profesionální deformaci. Taky třeba doporučuje se s žádnými hodinkami nesprchovat, nevystavovat je přímému slunečnímu svitu, nenosit do vody hodinky s koženým řemenem, atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 13. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2010 moje trasery zvladly i finskou saunu a horkou termalni vodu, takze s tou sprchou to nebude zas tak zhave 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 13. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2010 já mám taky profesionální deformaci, protože mi už rukama pár utopených hodinek prošlo.. jako klidně na to kašlete a s hodinkama se koupejte třeba ve žhavé lávě, jsou to vaše hodinky.jen znova zopakuju, že je potřeba rozlišit osobní zkušenost s konkrétními hodinkami od objektivní reality, kterou představuje doporučení výrobce založené na konstrukci hodinek atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfil Odesláno 13. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2010 Kdyz uz porusujes pravidla (inzerce mimo vyhrazenou sekci bez potrebneho mnozstvi prispevku), proc to alespon neudelas decentni formou pomoci SZ zajemci? Možná proto, že jsem slabomyslný... Než abych sem nasázel dalších 20 příspěvků, které budou o ničem, jen abych mohl dát inzerát, raději to udělám touto formou právě tady, kde by to mohlo některému "druhu ve zbrani - Archimede" pomoci. Jinak nemám potřebu inzerovat a v několika příštích letech to ani neplánuji. (jde pouze o jeden konkrétní tah, který si beze všeho rád ponechám...decentně..) 3 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 (upraveno) Ickleři updatovali bílé arcadie - mají teď stříbrný broušený ciferník, škaredá fotka z mobilu: Upraveno 14. září 2010 uživatelem kubson 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 (upraveno) Ickleři updatovali bílé arcadie - mají teď stříbrný broušený ciferník, škaredá fotka z mobilu: johohó, tak ty jsou epesně parádnický Upraveno 14. září 2010 uživatelem dagou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se