jrov Odesláno 11. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 (upraveno) Nejak jsem oprasil myslenku rozjet si v pracovne nejaky starsi kousek pc zeleza... Prolezl jsem cely barak a bohuzel temer vse z 90.let se z firmy vyhazelo a zustaly tady jen kusy 486 nahoru.. Jediny poradny ulovek je asi nejznamejsi Seagate HDD , ST-225 ktery se valel v bedne ve sklepe vcetne MFM radicem ale bez kabelu... Takze shanim nejake komponenty a na aukro toho par je, ale 286 a vys ... Nema nekdo doma nejake XT zelezo (SZ)? A mimo to zakladam tuhle vetev pokud mate neco doma hodte foto postrehy, preci jen to byla krasna doba a urcite nas je tady dost co ji pamatuji.. Prvni PC jsme meli na firme XT reimport pres Kubu od Ltelu ... 2x 5.25 floppy, 10MHz, 640Kb Ram a 20MB disk, EGA 16colour... F15 II na tom bezel tak 1 frame za sec a v archivu jsem nasel original instalcky DOS 3.1 na 2x 5.25 360kb floppy... Upraveno 11. dubna 2015 uživatelem jrov
mondeo2 Odesláno 11. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 (upraveno) no díly už asi nemám, ale něco jsen vyšťoural ohledně cen a není to tak dávno.......1990 Upraveno 11. dubna 2015 uživatelem mondeo2
jrov Odesláno 11. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 Hezke , tak ten prvni XT 8088 plus munis sedi na to co jsme meli diky
eskimak Odesláno 11. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 Zaujimava myslienka. Pamatam tie doby, su v nenavratne, otazka je co s tym strojom budes robit ak sa Ti to podari vyskladat? Ono to moc nieje pouzitelne na nic. Bohuzkal nie tak davno som vyjadzal 50kg kremikoveho bordelu co by sa Ti hodil... :-(.
jrov Odesláno 11. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 Spise nostalgicky zapnout a nahrat tam par programu , mit to jako takove demo pc pro pobaveni , nespecha to treba na neco natrefim a xt rozjedu ...
eskimak Odesláno 11. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 Ehm, jak som to po sebe precital... to pisanie na mobile ma svoje slabe stranky. Snad je to jasne co tam malo byt...
Josef01 Odesláno 11. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 Tohle je taky klasika : http://www.bytefest.org/novinky/
jrov Odesláno 22. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2015 Tak se me povedlo neco sehnat , sice laptop takze stale shanim nejaky desktop... Je to Epson Portable AX prvni generace (Epson Equity LT286)286/12(8) MHz4MB ram21MB HDD type 2FDD 1.44Displej je CGA a umi 8 odstinu sedi Baterka NiCd a dokonce po chvili nabijeni se na ni i rozjede a nabootuje... BIOS to nema, jen CMOS pamet s konfiguraci a tu musi clovek z DOSu pres utilitu editovat... Mam nejakou kompatibilni (GSETUP.EXE VER. 3.1) tak jsem alespon rozjel HDD a nabootoval z nej. Je tam DOS 6.2 a windows 3.1, word 2 a excel 4 mazec ... Sent from my iPad using Tapatalk
RomanP Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Mě v palici ze stejného důvodu straší Commodore Amiga A1200 do pracovny pro radost. Když jsem jako kluk míval ZX Spectrum klon (Didaktik gama) hrozně jsem jí chtěl. Nevím, co přesně od toho v dnešní době čekám, ale asi zavzpomínat.
jrov Odesláno 26. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Mě v palici ze stejného důvodu straší Commodore Amiga A1200 do pracovny pro radost. Když jsem jako kluk míval ZX Spectrum klon (Didaktik gama) hrozně jsem jí chtěl. Nevím, co přesně od toho v dnešní době čekám, ale asi zavzpomínat.Jj didaktik byl super , strejda mel v te dobe Amigu 500 a to byl stroj ... Mam jeste do ted v pameti jak me vzal nekam na predvadecku Amigy 1200 a na tu dobu revolucni grafiky ... Sent from my iPhone using Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se