Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nejak jsem oprasil myslenku rozjet si v pracovne nejaky starsi kousek pc zeleza... Prolezl jsem cely barak a bohuzel temer vse z 90.let se z firmy vyhazelo a zustaly tady jen kusy 486 nahoru..

Jediny poradny ulovek je asi nejznamejsi Seagate HDD , ST-225 ktery se valel v bedne ve sklepe vcetne MFM radicem ale bez kabelu...

Takze shanim nejake komponenty a na aukro toho par je, ale 286 a vys ... Nema nekdo doma nejake XT zelezo :) (SZ)?

A mimo to zakladam tuhle vetev pokud mate neco doma hodte foto postrehy, preci jen to byla krasna doba a urcite nas je tady dost co ji pamatuji..

Prvni PC jsme meli na firme XT reimport pres Kubu od Ltelu ... 2x 5.25 floppy, 10MHz, 640Kb Ram a 20MB disk, EGA 16colour... F15 II na tom bezel tak 1 frame za sec :) a v archivu jsem nasel original instalcky DOS 3.1 na 2x 5.25 360kb floppy...

Upraveno uživatelem jrov
Odesláno (upraveno)

no díly už asi nemám, ale něco jsen vyšťoural ohledně cen a není to tak dávno.......1990

post-12895-0-98720000-1428780721_thumb.jpg

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno

Zaujimava myslienka. Pamatam tie doby, su v nenavratne, otazka je co s tym strojom budes robit ak sa Ti to podari vyskladat? Ono to moc nieje pouzitelne na nic. Bohuzkal nie tak davno som vyjadzal 50kg kremikoveho bordelu co by sa Ti hodil... :-(.

Odesláno

Spise nostalgicky zapnout a nahrat tam par programu , mit to jako takove demo pc :) pro pobaveni , nespecha to treba na neco natrefim a xt rozjedu ...

• po 2 týdnech...
Odesláno

e8b8527648dfdfe308a99a487bceef2e.jpg

Tak se me povedlo neco sehnat , sice laptop takze stale shanim nejaky desktop...

Je to Epson Portable AX prvni generace (Epson Equity LT286)

286/12(8) MHz

4MB ram

21MB HDD type 2

FDD 1.44

Displej je CGA a umi 8 odstinu sedi

Baterka NiCd a dokonce po chvili nabijeni se na ni i rozjede a nabootuje...

BIOS to nema, jen CMOS pamet s konfiguraci a tu musi clovek z DOSu pres utilitu editovat... Mam nejakou kompatibilni (GSETUP.EXE VER. 3.1) tak jsem alespon rozjel HDD a nabootoval z nej. Je tam DOS 6.2 a windows 3.1, word 2 a excel 4 :) mazec ...

Sent from my iPad using Tapatalk

Odesláno

Mě v palici ze stejného důvodu straší Commodore Amiga A1200 do pracovny pro radost. Když jsem jako kluk míval ZX Spectrum klon (Didaktik gama) hrozně jsem jí chtěl. Nevím, co přesně od toho v dnešní době čekám, ale asi zavzpomínat.

Odesláno

Mě v palici ze stejného důvodu straší Commodore Amiga A1200 do pracovny pro radost. Když jsem jako kluk míval ZX Spectrum klon (Didaktik gama) hrozně jsem jí chtěl. Nevím, co přesně od toho v dnešní době čekám, ale asi zavzpomínat.

Jj didaktik byl super , strejda mel v te dobe Amigu 500 a to byl stroj ... Mam jeste do ted v pameti jak me vzal nekam na predvadecku Amigy 1200 a na tu dobu revolucni grafiky ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...