Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Věnoval jsem synovi své Seiko5, které chodily v rámci možností přesně, ale teď přišel s tím, že mu jdou najednou pořád napřed. Zjistil jsem že se zrychlují cca o 9s za minutu!!!, to mi přijde nějak hodně. Je možný, že by k tomu došlo nějakým nárazem a bude stačit seřízení na vibrografu u hodináře?

Odesláno

Pravděpodobně slepený vlásek po nárazu. Zkus je nechat dojít a po zastavení zase rozběhnout. Pokud to nepomůže, pak k hodinářovi, měla by to být jednoduchá oprava.

Odesláno

Nejspíše slepený vlásek,jistota je kompletní vyčištění a pak znovu promazat a seřídit.Někdy stačí jen kompletka vyndat a vyčistit,ale jistota je udělat solidní servis.

Odesláno

Taky může být vlásek zmangetizovaný a potom se rychle slepí. To taky hodinář bez problémů odstraní, odmagnetizovat se dá i v domácích podmínkách - návody jsou na netu, např. pomocí pájky a měděného drátu svinutého do cívky (prý stačí pár smyček, 3 nebo 4).

Ale jistota je nechat vyčistit.

Odesláno

Taky může být vlásek zmangetizovaný a potom se rychle slepí. To taky hodinář bez problémů odstraní, odmagnetizovat se dá i v domácích podmínkách - návody jsou na netu, např. pomocí pájky a měděného drátu svinutého do cívky (prý stačí pár smyček, 3 nebo 4).

Ale jistota je nechat vyčistit.

Zmagnetizovat antimagnetický vlásek je opravdu umění  :clap:   Jirka

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...