kopferkingel Odesláno 19. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2007 Před pár týdny jsem koupil (spíš z nudy) pár šrotojdních hodinek na náhradní díly. Doslova za pár korun. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že mezi nimi jsou docela pěkné Glashutte, které navíc i solidně fungují. Chci se tudíž osazenstva fóra zeptat: jakou mají asi cenu a má smysl je nechat zrenovovat, připadně kolik (odhadem) by to asi tak stálo?
safi Odesláno 19. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2007 Před pár týdny jsem koupil (spíš z nudy) pár šrotojdních hodinek na náhradní díly. Doslova za pár korun. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že mezi nimi jsou docela pěkné Glashutte, které navíc i solidně fungují. Chci se tudíž osazenstva fóra zeptat: jakou mají asi cenu a má smysl je nechat zrenovovat, připadně kolik (odhadem) by to asi tak stálo? Ahoj, jedná se o hodinky z obodbí komunistické nadvlády, kvalitou asi stejné jako PRIM.
kopferkingel Odesláno 19. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2007 Ahoj, jedná se o hodinky z obodbí komunistické nadvlády, kvalitou asi stejné jako PRIM. Jj, vím co jsou Glashutte zač. Zkusím pohledat přibližně rok. Nato, že jsou (asi) dost staré a tak nějak zanedbané jdou docela solidně a hezky tikají.
vana Odesláno 19. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2007 Jak to hergot děláš, takový hodinky za pár korun? Kde si je sehnal? Na blešáku? Musim asi vyrazit do světa a shánět kde se dá...
kopferkingel Odesláno 20. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. srpna 2007 Jak to hergot děláš, takový hodinky za pár korun? Kde si je sehnal? Na blešáku? Musim asi vyrazit do světa a shánět kde se dá... Kdepak na blešáku. Nikdy jsem na žádném nebyl a docela rád bych se zúčastnil. Jsou z aukra z jedné z takových těch aukcí typu: "Pár starších hodinek spíš asi na náhradní díly, nevím jestli jdou" Vypadají solidně a ač jsou zanedbané, tak jdou přesně. Kdyby z nich někdo udělal pěkné hodinky za rozumnou sumu, nebyl bych proti...k obleku by byly fajn.
boo-beek Odesláno 20. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2007 Hned ta prvni fotka... Nejsem nemcinar - rozumim tomu spravne, ze maji nerezove pouzdro?? Pokud jo, tak renovace = vycisteni
mechano Odesláno 20. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2007 Hned ta prvni fotka... Nejsem nemcinar - rozumim tomu spravne, ze maji nerezove pouzdro?? Pokud jo, tak renovace = vycisteni DDR - nerezové pouzdro = jeden z nejkratších vtipů v dějinách.
kopferkingel Odesláno 20. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. srpna 2007 DDR - nerezové pouzdro = jeden z nejkratších vtipů v dějinách. Tomu nějak nerozumím....proč by to nemohlo být nerezové?
Viktor Odesláno 20. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2007 (upraveno) Za prvý je tam napsaný "edestahlboden" což znamená nerezové dno (a implikuje vše ostatní z mosazi) za druhý je na třetí fotce vidět, že je pouzdro odrbaný na mosaz za třetí soudruzi z NDR podobně jako ti z ČSSR vyráběli prakticky jenom mosazný chromovaný pouzdra to mi připomnělo seznam nejkratších knih "Tisíc let německýho humoru" Upraveno 20. srpna 2007 uživatelem Viktor
kopferkingel Odesláno 20. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. srpna 2007 Jj, je tam edalstahlboden....taky nevim kde kdo přišel na to, že je to nerezový celý. Já to nikdy netvrdil. Tak nějak nevím, co by se s nimi dalo dělat a co ne. Strojek hezky tiká, ale ten zbytek je fuj... Leda někde sehnat v lepším stavu vše ostatní.
boo-beek Odesláno 21. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2007 Njn, vzdyt jsem psal, ze nemecky neumim - ten napis mi evokoval slovo "body" - telo, takze jsem myslel, ze jde o cely pouzdro Sorry za tu mystifikaci
kopferkingel Odesláno 21. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2007 Njn, vzdyt jsem psal, ze nemecky neumim - ten napis mi evokoval slovo "body" - telo, takze jsem myslel, ze jde o cely pouzdro Sorry za tu mystifikaci jj, to je v poho. Boden je v podstatě zakuklené anglické bottom což je tak jako tak dno.
NIGHTinGALE Odesláno 24. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2007 DDR - nerezové pouzdro = jeden z nejkratších vtipů v dějinách. Viktor: "...za třetí soudruzi z NDR podobně jako ti z ČSSR vyráběli prakticky jenom mosazný chromovaný pouzdra..." Já si to myslel také, ale dnes jsem si koupil za pár korun tyhle Ruhly. Vlastně jen kvůli pouzdru. Na 99% bude nerezové. Pochromované není určitě. Nikde nic neprosvítá. Na fotce je sem tam odlesk, ale v reálu je perfektní. Korunka pochromovaná je. Ale je pravda, že mě překvapilo, jak je lehké. I ten strojek je na Ruhlu kvalitní, řekl bych. 16 kamenů. Já zatím viděl jen Ruhly s legračním strojkem z plechu. Velikost je celkem fajn. 35mm bez korunky.
stampee Odesláno 25. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2007 jak ty glaschuty tak ruhly jsem pred tydnem dostal po prarodicich cca ve stejnem stavu, tak jsem yvedav co s nimi provedete;)
koblih69 Odesláno 25. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2007 Já si to myslel také, ale dnes jsem si koupil za pár korun tyhle Ruhly. Vlastně jen kvůli pouzdru. Na 99% bude nerezové. Pochromované není určitě. Nikde nic neprosvítá. Na fotce je sem tam odlesk, ale v reálu je perfektní. Korunka pochromovaná je. Ale je pravda, že mě překvapilo, jak je lehké. I ten strojek je na Ruhlu kvalitní, řekl bych. 16 kamenů. Já zatím viděl jen Ruhly s legračním strojkem z plechu. Velikost je celkem fajn. 35mm bez korunky. Nechci dělat chytrýho, a už vůbec ne z fotek, ale mám pocit že třeba na tom prostředním obrázku má nožička otřelý chrom ( a totéž taky hrana té pravé horní ). Rád bych se mýlil, ale myslím, že je to chrom i když ve slušném stavu... ale možná se mi to zdá jen z fotek...
hciq Odesláno 25. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2007 (upraveno) Asi to bude mosaz, ale jinak, pláču, pláču, pláču, když vidím kde je bývalá dederóňácká výroba hodinek dnes, kde je Prim a kde možná mohl být. Synonymem pro likvidaci ocelářského průmyslu je Stehlík, jaképak jméno figuruje v tom hodinářském? Upraveno 25. srpna 2007 uživatelem hciq
NIGHTinGALE Odesláno 25. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2007 (upraveno) Nechci dělat chytrýho, a už vůbec ne z fotek, ale mám pocit že třeba na tom prostředním obrázku má nožička otřelý chrom ( a totéž taky hrana té pravé horní ). Rád bych se mýlil, ale myslím, že je to chrom i když ve slušném stavu... ale možná se mi to zdá jen z fotek... Napsal jsem v příspěvku, na který reaguješ, doslova: "Nikde nic neprosvítá. Na fotce je sem tam odlesk, ale v reálu je perfektní. Korunka pochromovaná je." Takže to shrnu - nikde nic neprosvítá. To, že se na fotce (několikanásobně zvětšené oproti reálné velikosti hodinek) něco leskne či zrcadlí, ještě neznamená, že prosvítá mosaz. Nevím, jak to mám jinak napsat. Můžu ti je ukázat v reálu. Navíc, když se podíváš na to, jak je stářím poznamenaný číselník a ošoupaná korunka, tak je jen těžko pravděpodobné, že chrom pozdra by byl perfektní, ne? Edit: Také jsem byl překvapen, když jsem to pouzdro viděl. Netvrdím na 100%, že není pochromované, ale ať koukám, jak koukám, nikde ani stopa po prosvítání mosazi. A to se dívám i lupou. Leckterá NOS pouzdra Primek, co mám doma, jsou v horším stavu, než tohle... Tak nevím... Ale je pravda, že by to byly první Ruhly v nerezu, které jsem kdy viděl. Upraveno 25. srpna 2007 uživatelem NIGHTinGALE
hciq Odesláno 25. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2007 soráč omluva z mé strany EDELSTAHL mluví asi za vše, pokud nemysleli jen to dýnko. To by snad ale vyrazili...co?
koblih69 Odesláno 25. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2007 (upraveno) Napsal jsem v příspěvku, na který reaguješ, doslova: "Nikde nic neprosvítá. Na fotce je sem tam odlesk, ale v reálu je perfektní. Korunka pochromovaná je." Takže to shrnu - nikde nic neprosvítá. To, že se na fotce (několikanásobně zvětšené oproti reálné velikosti hodinek) něco leskne či zrcadlí, ještě neznamená, že prosvítá mosaz. Nevím, jak to mám jinak napsat. Můžu ti je ukázat v reálu. Navíc, když se podíváš na to, jak je stářím poznamenaný číselník a ošoupaná korunka, tak je jen těžko pravděpodobné, že chrom pozdra by byl perfektní, ne? Edit: Také jsem byl překvapen, když jsem to pouzdro viděl. Netvrdím na 100%, že není pochromované, ale ať koukám, jak koukám, nikde ani stopa po prosvítání mosazi. A to se dívám i lupou. Leckterá NOS pouzdra Primek, co mám doma, jsou v horším stavu, než tohle... Tak nevím... Ale je pravda, že by to byly první Ruhly v nerezu, které jsem kdy viděl. Jé, hlavně to prosím neber jako že se tě snažím přesvědčit... já jenom komnetuju fotky a je samozřejmě možný, že to je jen odlesk... naopak to jak ten povrch vypadá ( divně matný ) spíš ukazuje na zašlou nerez ocel. Věřím, že to tak je, určitě mě nemusíš přesvědčovat v reálu , Mimochodem mám za sebou 2 přestavby chromovaných hodinek do velmi podobných nerez pouzder a na 1. pohled tě ani nenapadne, že by to nebylo origo a přitom je to předělávka. Takže to může být i v jiném pozdře. Tím vůbec nenapadám autenticitu hodinek, jen "přemejšlím nahlas". Neznám historii výrobce, takže jsou to z má strany jen dohady.... každopádně vypadají slušně a myslím, že po vyčištění budou fajn. Mimochodem, ten strojek tam drží na ciferníku? Řekl bych, že by tam mělo být nějaké mezikruží, co myslíš? Upraveno 25. srpna 2007 uživatelem koblih69
NIGHTinGALE Odesláno 25. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2007 Jé, hlavně to prosím neber jako že se tě snažím přesvědčit... já jenom komnetuju fotky a je samozřejmě možný, že to je jen odlesk... naopak to jak ten povrch vypadá ( divně matný ) spíš ukazuje na zašlou nerez ocel. Věřím, že to tak je, určitě mě nemusíš přesvědčovat v reálu , Mimochodem mám za sebou 2 přestavby chromovaných hodinek do velmi podobných nerez pouzder a na 1. pohled tě ani nenapadne, že by to nebylo origo a přitom je to předělávka. Takže to může být i v jiném pozdře. Tím vůbec nenapadám autenticitu hodinek, jen "přemejšlím nahlas". Neznám historii výrobce, takže jsou to z má strany jen dohady.... každopádně vypadají slušně a myslím, že po vyčištění budou fajn. Mimochodem, ten strojek tam drží na ciferníku? Řekl bych, že by tam mělo být nějaké mezikruží, co myslíš? V POHODĚ Čistit je nebudu. Já je do sbírky nechci. Ale stály pár korun a zaujalo mě to pouzdro a strojek. Takže spíš zkusím nechat do toho pouzdra posadit něco jiného. Ale je to jen takový nápad. Ano, strojek drží na číselníku. A vlastně ani nevím, zda to je Ruhla strojek. A nemají vteřinovku. Což je také divné. Ale šlapou perfektně přesně. Možná je to dílo Иванa Владимировичe Мичуринa
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se