Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Uvazuji o koupi hodinek pro potapeni s pristrojem.

Dost se mi libi Seiko Monster a Samurai.

Ktere jsou podle Vas vhodnejsi?

Nejlepe Vase prakticke zkusenosti.

Chci se zeptat ktery cifernik je pod vodou lepe citelny?

Oranzovy nebo cerny?

Dekuji

Odesláno
Uvazuji o koupi hodinek pro potapeni s pristrojem.

Dost se mi libi Seiko Monster a Samurai.

Ktere jsou podle Vas vhodnejsi?

Nejlepe Vase prakticke zkusenosti.

Chci se zeptat ktery cifernik je pod vodou lepe citelny?

Oranzovy nebo cerny?

Záleží na tom kam se chceš potápět. Jestli se potápíš za krásami podmořského života převážně ve dne, v čisté vodě a maximálně tak do šedesáti metrů tak si kup ty hodinky na které nejlépe vidíš na suchu. Barva ciferníku tě bude zajímat teprve ve zhoršených podmínkách. Jestli se potápíš mimo viditelnost denního světla tak bych vřele doporučoval ciferník s tritiovou barvou. Dal bych přednost černému ciferníku kvůli co největšímu kontrastu barev - občas jsi rád, že vidíš vůbec něco a ten kontrastní ciferník to aspoň malinko vylepší. Barvu těch tritiových kapslí bych volil červenou nebo oranžovou, protože tahle barva má nejlepší pronikavost v bahnité zakalené vodě, což je třeba v českých přehradách skoro standard. Bohužel to obvykle není kompatibilní s tím, co považujeme za pěkné potápěčské hodinky v podmínkách dokonale osvětlené vitríny v luxusním hodinářství... Sám mám Luminox s černým ciferníkem oranžově svítícím.

Odesláno

Chci podekovat Kubsonovi, Prochaskovi a Viktorovi za jejich odpovedi.

Hlavne kolegovi Prochaskovi - za vecny pohled na vec.

Myslim, ze bude rozumne uvazovat o necem s tritiem.

Odesláno

Mam zrovna cerstvou zkusenost s potapenim v Recku. Celou dobu jsem se tesil jak pujdu pod vodu se Samurajema ( mam modre v titanu). Uz prvni problem byl narvat je na ruku pres neopren, pac dive extense neni vselek, ale narval jsem to tam :-). Dalsi vec je, ze kdyz jdes pod vodu, tak je porad lepsi mit pocitac nez nejlepsi diver watch s vodotesnosti do 1000m.

Jak uz psal Viktor, je to spis pocitove a zalezi ktere hodinky se ti libi designove vic = (preklad) = v cem jses vic sexy :-) Ale muzu te vrele doporucit titanove samuraje, jsou lehke a dodneska snima nebyl problem.

p.s.: A pokud to chces na snorchlovani/freediving, tak tam je to uplne pase, protoze budes rad kdyz se dostanes zpatky na hladinu a neni cas koukat na hodinky :-)

• po měsících...
Odesláno

Nie som tu sice dlho, ale s radostou zistujem, ze su tu ludia, ktori nemaju potapacske hodinky len preto, ze je to in:-) (no offense:-)

A mam rovnaky problem, licenciu mam uz 3 roky (CMAS 1 star diver), ale na ruke okrem kudly a 2x pozicaneho DC som zatial nic nenosil a chce to zmenu.

Co by ste doporucili zo sucasnej produkcie? Zatial mam vyhliadnutu klasiku Black Monster (trochu sa obavam mojho 16cm zapastia:-), aby to nevyzeralo moc bling-bling-nigga-gansta, ale neopren to isti:-) ), ale uvitam vsetky navrhy ... cena je samozrejme az na prvom mieste, takze zatial vyhrava ten BM z ebay (vedel by niekto helfnut s paypal?).

Diky moc za tipy.

Odesláno
Moje ploutev 17cm.

hmm, tak to nie je az take strasne:) ... a nahodou porovnanie vedla seba SKX779 a SKX007 by nebolo, pripadne nejake porovnanie a skusenosti z realneho zivota? to uz chcem asi moc, co?

to su zatial moji top favoriti, aj cenovi:)

Odesláno
zmenšujte ty fotky než je vložíte, lenoši!

... a nelejte to pivo z okna, chlapi! Podívejte, jak vypadám!!!

Jinak musím říct, že si ručičkama černejch monster svítím, když jdu v noci na záchod. Osobně si myslím, že veškerou práci je lepší nechat na potápěčským počítači a hodinky na ruce mít jen kvůli dobrýmu pocitu.

Odesláno

v reálu SKX 007 a Orange Monster: 007 mi přišly trošku menší (nebo spíš jen o něco nenápadnější?), ale je to minimální rozdíl, kovový tah u monster je o 2 třídy lepší než u 007

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...