Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Má přítelkyně začíná nějak často jezdit na kolečkových bruslích a ty co má se jí zdají být nic moc, zdá se jí, že musí vynaložit mnohem větší námahu a stejně se na ty co mají dobré brusle nechytá.

Byla kdesi v Brně ve speciálce, ale přístup prodavače ji vyloženě odradil.

Nemáte někdo nějaký typ jaká značka, na co se při výběru zaměřit a co je důležité?

Díky všem

Odesláno (upraveno)
Má přítelkyně začíná nějak často jezdit na kolečkových bruslích a ty co má se jí zdají být nic moc, zdá se jí, že musí vynaložit mnohem větší námahu a stejně se na ty co mají dobré brusle nechytá.

Byla kdesi v Brně ve speciálce, ale přístup prodavače ji vyloženě odradil.

Nemáte někdo nějaký typ jaká značka, na co se při výběru zaměřit a co je důležité?

Díky všem

Chvili jsem jezdil, tak snad k necemu ty rady budou ;)

Zalezi na stylu jizdy. Predpokladam, ze ne na rampy (agressive skate), takze... Pokud bezne fittnessss jezdeni bez lamani rychlostnich rekordu, tak 4 kolecka s prumerem okolo 75-82 mm, tvrdost do doporucuju 84A. Pokud chce jezdit hodne rychle, tak prumer okolo 90mm a treba i pet kolecek.

Typ: Urcite softboot - na tkanicky, cim nizsi, tim vice se hodi pro rychlou jizdu ale zase tim vyssi zkusenosti to chce, aby si clovek nedolamal nohy.

Dalsi vec jsou loziska - nektere znacky se drzi oznacovani ABECx, kde x je lichy cislo od 1 vys. Cim vyssi, tim jsou loziska celkove kvalitnejsi a rychlejsi. Ideal je podle me na normalni jezdeni ABEC5 nebo 7. Nektery znacky ale maj svoje znaceni a tam je trosku problem - clovek se musi spolehnout na info z obchodu pripadne internetu.

A znacky - slusny fitness brusle dela Nike, Fila, Rollerblade. Podle me jsou ale nejlepci K2. Pokud Nike, Fila, tak jsou rozumny brusle tak do 4K, pokud Rollerblade nebo K2, tak pocitej tak se sesti az osmi tisici.

Tak, snad to pomuze :)

Edit: Jo, a zamerit se na: pohodli a pevnost. Noha musi v brusli dobre sedet, ale nesmi tlacit, ani trosku, protoze po hodine jizdy se trosku tlaceni stava utrpenim :(

Upraveno uživatelem boo-beek
Odesláno

Jednoznačně doporučuju K2, s touhle značkou nešlápneš vedle. Moje přítelkyně má K2 Alexis Speed a spokojenost. Cena v ČR od 5K výše, mám takový dojem. Kupovala je v Polsku za 500 zl. Já sám mám K2 Moto Speed, taky naprostá spokojenost.

Co se ložisek týká, tak označení ABEC je pouze norma při výrobě a rozhodně obecně neplatí, čím vyšší číslo, tím lepší. Záleží totiž na konkrétním výrobci a jeho kvalitě.

Odesláno
Jednoznačně doporučuju K2, s touhle značkou nešlápneš vedle. Moje přítelkyně má K2 Alexis Speed a spokojenost. Cena v ČR od 5K výše, mám takový dojem. Kupovala je v Polsku za 500 zl. Já sám mám K2 Moto Speed, taky naprostá spokojenost.

Co se ložisek týká, tak označení ABEC je pouze norma při výrobě a rozhodně obecně neplatí, čím vyšší číslo, tím lepší. Záleží totiž na konkrétním výrobci a jeho kvalitě.

Mno, od jednoho vyrobce lepe ABEC7 nez ABEC3, takhle jsem to myslel... Takze jo :)

Odesláno

Nejlepsi jsou urcite K2 jak pisi kolegove vyse, ale myslim ze i Rollerblade Ti udelaji dobrou sluzbu (ted na nich jezdim) a mohu rict ze v nekterych ohledech "pevnost" nohy mi sedi vice nez K2 jez jsem mel predtim...

Odesláno

Také záleží na produktové řadě... Viděl jsem nejlevnější modely od Salamonu a byl to teda dost shit... nepohodlný, dokonce plastový rám... Chce to vyzkoušet pár modelů, je to jak s botama, některý padnou, jiný ne... U inlinů se dá celkem dobře orientovat podle ceny, která obecně vypovídá o kvalitě.

Odesláno

Ja som uz roky verny znacke Rollerblade a som velmi spokojny. Treba klast doraz na loziska a boty. Mam ABEC7 a botu s "pamatou" a mozem jazdit v pohode cely den a noha je v pohode...V pripade tejto znacky viem vybavit zaujimavu cenu...daj pripadne vediet

skus sa inspirovat tu... http://www.inlineshop.sk/

Odesláno (upraveno)
Ajo, na salomony jsem uplne zapomnel!

Nevim jak je to mozny, chvili jsem je mel ;) A byly skoro tak dobry jako K2 :)

Salomony se už bohužel nevyrábějí. Takže teď mám problém se sháněním špalíčků na brzdu. Jinak ložiska nekupuji ve sportovních obchodech, ale v obchodech s ložisky podle strojařské specifikace, řada 608. Např. ZKL v Hostivaři cca 30Kč, SKF v Holešovicích cca 95Kč.

Upraveno uživatelem Olda
Odesláno (upraveno)

Neumíte mi někdo, prosím, poradit nějaký bazar na kolečkové brusle? V ideálním případě v Praze. Koupil jsem si před cca 2 lety Salomony, dal jsem na rady prodejce, že mi musí být velikostně "tipťop", že se vytáhnou a nemůžu v nich vydržet. Před těma 2 lety jsem to 5x-10x zkusil, ale tak mě v nich bolí nohy, že to prostě není možné. Rád bych je prodal, příp. možná koupil jiné. Díky.

A díky moc za výše uvedené rady, taky nám pomohly, manželka si teď taky kupuje brusle.

Upraveno uživatelem lolohh
Odesláno

Určitě je prodáš za solidní cenu na Aukru,po mladým i manželce jsem tam prodával jak brusle tak lyže a vše v pohodě a hlavně rychle.Je to rozhodně lepší než aby ležely v bazaru v koutě.

Co se týče značky,už nějaký pátek mám já Powerslide Z1 a nemůžu si stěžovat,manželka si je letos koupila taky a je s nimi naprosto spokojená.Předtím měla K2 a Sher-wood,ale nadávala na ně.

Odesláno

Urcite by som korcule po niekom inom nekupoval a to najma kvoli tomu, ze casom sa vnutorna papuca vytvaruje podla nohy nositela a horsie sa bude prisposobovat novej nohe. Kvalita je u znamych vyrobcov viac-menej rovnaka, takze by som si teraz vyberal model aj znacku na zaklade osobneho pocitu po obuti na nohu.

Odesláno

Bazarové nebrat,byť vypadají sebelíp.Noha vytlačí v botce profil,který je nevratný.Podobně jako v lyžařské obuvi.Vyplatí se obejít obchody,vyzkoušet jak která brusle sedí a potom si ji objednat z e-shopu,nechá se poměrně dost ušetřitA nepodceňoval bych ani "holčičí" pohled,to znamená že se musí líbit hlavně barevně...... :-)

Odesláno

Já asi před 14 dny koupil tyhle: http://www.sportobchod.cz/inline-brusle-ro...ossfire-tfs.htm Kupoval jsem je v Plzni v Gigasportu v akci za 3599,- (původně je tam měli o tisíc dražší, což bylo šíleně předražené) a jsem zatím spokojenej, ale nejlepší botky mají prej K2, tak pokud je prvořadé pohodlí, tak bych asi volil K2. Já si vybral Rollerblade kvůli zapínání, žádný tkaničky jen se zatáhne a hotovo (jak když se startuje motorovka). Taky jsem si říkal, zda ten systém nějakou dobu vydrží, ale prý žádnou reklamaci na to ještě neměli. A ikdyby to čase lehlo, tak už budou daleko vymakanější brusle a aspoň bude důvod pro koupi nových.

Odesláno

Ja osobne jezdim hodne (kdysi sem jezdil agresivku takze rampy a tak) a ted sem si koupil ROCESY a jsou to nej brusle, tradice, zkusenost, kvalita. Jezdim na rozestavene dalnici, takze najedu i 30 km za odpoledne a je to super. Takze vrele doporucuju, jelikozROCES pouziva u svych vyssich modelu mikroloziska a jsou mnohem rychlejsi a pohodovejsi. Jen dve doporuceni:

1)vzdy chranice na zapesti (zlomeniny zapesti jsou nejhorsia za to machrovani to nestoji)

2) tak kazdy mesic vzit imbusak vytahnout kolecka, trochu procistit a zakapnout olejem. jizdni vlastnostibudou neustale jako u novych

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...