old black Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 "... Zberatelska rarita pre znalca - letecke Longines - v povodnom 100% stave z roku 1937 s visackou Longines. Verzia bez napisu na dne hodiniek s porcelanovym ciselnikom. Vsetko povodne, perfektne fungujuce. ..."
cigi Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 No vidíš, popshope, píšu, že se vyrábět mohly, ale že bych si na to nevsadil - leč pro jistotu přihodil jsem - tyhle ručky jsou přece jen kapičku jiný, než ty tvoje - musím hrdě říct, že stejný mám na svých vojenských eternách (já snad s mechanem proberu, aby je tam nechal ! ) a v té knížce nevidím ten hrot otočné lunety - ale může to bejt fake, kdo ví ?? !! Taky na porcelánový ciferník bych si nevsadil, ale přihodil jsem - proč jsi tu aukci zrušil?
Franta Dobrota Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Neodpustím si invektivu k Popshopově větě: TOTO JE MOJ POSLEDNY PRISPEVOK Pokolikáté už??? Nechci rozdávat rozumy ani komentovat jeho hysterické reakce, ale takhle si neustále podřezávat větev... Nevím, ale pokud se (alespoň částečně) živím prodejem hodinek, nemůžu si přece dovolit znechucovat potenciální zákazníky. Kde se dají efektivně prodávat hodinky: ebay, aukro, chronomag. Vzhledem k tomu, že popshop nevládne cizími jazyky, zbývají mu pouze dva možné prodejní kanály; a takhle si jeden z nich dobrovolně zavírat, to nemá logiku. A protože peníze vždy byly tou opravdovou hybnou silou, myslím, že za pár týdnů tady budeme mít nového popshopa, tentokrát s pořadovým číslem 2008...
NIGHTinGALE Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Franta Dobrota napsal: Neodpustím si invektivu k Popshopově větě: TOTO JE MOJ POSLEDNY PRISPEVOK Pokolikáté už??? Nechci rozdávat rozumy ani komentovat jeho hysterické reakce, ale takhle si neustále podřezávat větev... Nevím, ale pokud se (alespoň částečně) živím prodejem hodinek, nemůžu si přece dovolit znechucovat potenciální zákazníky. Kde se dají efektivně prodávat hodinky: ebay, aukro, chronomag. Vzhledem k tomu, že popshop nevládne cizími jazyky, zbývají mu pouze dva možné prodejní kanály; a takhle si jeden z nich dobrovolně zavírat, to nemá logiku. A protože peníze vždy byly tou opravdovou hybnou silou, myslím, že za pár týdnů tady budeme mít nového popshopa, tentokrát s pořadovým číslem 2008... Já Popshopa slyšel telefonoval anglicky a nemyslím, že by měl problém se domluvit. Rozhodně vládne anglicky výrazně lépe, než je třeba, aby mohl na ebay prodávat. Jinak souhlasím - je škoda zavírat si tento kanál.
pepik Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Ty Longines na Aukru od Popchopa jsou v skutku pravé a ručičky mají puvodní. Já sám mám ty samé bez nápisu na dýnku a porcelánovej ciferník. Rok podle čísla 1937.
cigi Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 (upraveno) Týý brďo, pepiku - to je škoda, že si je poshop rozbil, mohl jsem je mít!! Pravý z roku 1937 ! Ach jo. Dokonce i ten porculánovej ciferník mít můžou - já se picnu! Uvidíme, jestli opravdu spadly a rozbily se - nenahraditelná ztráta! Upraveno 26. srpna 2007 uživatelem cigi
decebal Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 NIGHTinGALE napsal: Já včera viděl v kině Transformers. Tam se také skládalo. Z automobilů roboti Ale teď vážně - tohle napadání Popshopa je poměrně nešťastné. Teď to nemyslím na Cigiho, ale všeobecně. Stejně tak i napadání člena Maxigabrielq v prodejní sekci, které se nakonec ukázalo jako neodůvodněné a nějak jsem si nevšiml, že by se mu ten, který ho napadl, omluvil... Pokud někdo ví, že se prodává skládačka či fake, má to napsat, ale zároveň i doložit důkazy (fotografie původního/napodobovaného modelu). To bude prospěšné nám všem. Nemyslím, že prodejce by měl být povinen doložit, že prodává originál. Myslím si, že by naopak člověk, který prodej zpochybňuje, měl doložit důkaz, že se jedná o podvod či uvádění v omyl. Třeba já bych ocenil foto Popshopův Spartak vs. Lukův Spartak či Cigiho argumentaci doloženou fotografiemi původních Longines vs. Popshopovy Longines. Takhle je to jen hromada keců, která mi nepřinesla nic nového a pořád nevím, v čem přesně ty rozdíly jsou. Pokud vím (a dá se to dohledat), Maxigabrielq byl žádán, aby nafotil u těch U-boat strojek. Kroutil se jak had a nenafotil nic. Jak jinak by, podle tebe, měl někdo dokládat, že se jedná o fake? To přece nejde, když jediný, kdo má přístup ke zboží, je prodávající.
koblih69 Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 (upraveno) decebal napsal: Pokud vím (a dá se to dohledat), Maxigabrielq byl žádán, aby nafotil u těch U-boat strojek. Kroutil se jak had a nenafotil nic. Jak jinak by, podle tebe, měl někdo dokládat, že se jedná o fake? To přece nejde, když jediný, kdo má přístup ke zboží, je prodávající. ... jo jo, prý sedí v restauraci a nemůže je nafotit protože je nemůže přece otevřít příborovým nožem zajímavé ale je, že si dal takovou práci s naaranžováním nožem přispendlených hodinak na trám... za pár dní pro změnu hromádky nafocených brejlí... patrně opět aranžováno ve zmíněné restauraci. Za pár dní tu budou trika Ed-Hardy a kabelky LV..... obojí bude mít na sobě servírka....patrně nějaká lepší hospoda, kde stojí za to trochu posedět. A za dalších pár dní se slehne zem... jak tu už někdo trefně poznamenal. Přesto, že jsem si dost jistej že ty U-Boot jsem viděl ve Freeportu v China Town neodvažuju se o nich ani o ostatních věcech tvrdit, že jsou Fake, ale rozhodně je velmi podivné jakým způsobem není reagováno na podněty, které vyzývají k vyjasnění ( "lepidlo" na víčku, jesltli jsou bateriové, žádost o nafocení strojku, uvolněná ručička....) a naopak mlženo odkazem na stránky které měly podtrhnou jejich luxusnost.... Mimochodem jsem psal na kontakt na stránkách U-Boat, poslal jim fotky a podobně s tím, že prosím o vyjádření. Myslím, že kdyby se autor inzerátu místo slovního průjmu a urážek k tomu postavil čelem nedošlo k žádný přestřelce. Upraveno 26. srpna 2007 uživatelem koblih69
safi Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 koblih69 napsal: ... jo jo, prý sedí v restauraci a nemůže je nafotit protože je nemůže přece otevřít příborovým nožem zajímavé ale je, že si dal takovou práci s naaranžováním nožem přispendlených hodinak na trám... za pár dní pro změnu hromádky nafocených brejlí... patrně opět aranžováno ve zmíněné restauraci. Za pár dní tu budou trika Ed-Hardy a kabelky LV..... obojí bude mít na sobě servírka....patrně nějaká lepší hospoda, kde stojí za to trochu posedět. A za dalších pár dní se slehne zem... jak tu už někdo trefně poznamenal. Přesto, že jsem si dost jistej že ty U-Boot jsem viděl ve Freeportu v China Town neodvažuju se o nich ani o ostatních věcech tvrdit, že jsou Fake, ale rozhodně je velmi podivné jakým způsobem není reagováno na podněty, které vyzývají k vyjasnění ( "lepidlo" na víčku, jesltli jsou bateriové, žádost o nafocení strojku, uvolněná ručička....) a naopak mlženo odkazem na stránky které měly podtrhnou jejich luxusnost.... Mimochodem jsem psal na kontakt na stránkách U-Boat, poslal jim fotky a podobně s tím, že prosím o vyjádření. Myslím, že kdyby se autor inzerátu místo slovního průjmu a urážek k tomu postavil čelem nedošlo k žádný přestřelce. ahoj, tohle se už přece vyřešilo zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=8469
pepik Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Ty moje Longiny nafotím já. Nafotím i stroj a ciferník. když je to taková vzácnost. A mě štvalo že nemám na dýnku nápis MVS. Ješte že jsem je nevyměnil za Longiny co maj nápis. Kluci ale až ve středu, já ty fotky do počítače nevím dát. Dělá mi to dcera a ta je mimo domu. Když to bude ovšem ješte aktuální.
cigi Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Výborně pepiku - rozšiř naše obzory, když popshop bohužel zase hodil ručník - dobrý by bylo připojit důvěryhodný zdroj, odkud je máš - a bude to 100% pro sběratele a fajnšměkry.
pepik Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Ty moje mají kal. 15.94 číslo 5 663783 , podle čísla rok 1937. Co vím objednala naše armáda 23 ledna 1935 3000 ks u Longines. A vím že jsou tři modely kal. 15.94 , L 15.26 , L 15.68. Poslední 2 neměly porcelánovej ciferník. Poslední se objednaly 19. srpna 1947. Je to asi vše co vím. Hodinky se používali ješte podle mne do roku 1974. Vím to od jednoho pilota, který šel v tom roku do penze a musel je vrátit.
Návštěvník tolja Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 cigi napsal: Výborně pepiku - rozšiř naše obzory, když popshop bohužel zase hodil ručník - dobrý by bylo připojit důvěryhodný zdroj, odkud je máš - a bude to 100% pro sběratele a fajnšměkry. Pepík nám obzory rozšířil, ale propříště bys mohl být zticha, a nenapadat prodejce věcí, u kterých, jak se ukazuje, máš mezery ve znalostech.
pepik Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Já nikoho nenapadl. Jen jsem napsal co vím já. Mám to ze stránek internetu.
cigi Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 (upraveno) Pokud vím, nikoho jsem nenapadl - napsal jsem, že popshop prodává longinsy s ručkama ála IWC - to je snad korektní, i když možná nesprávné, ne? Na House of Longines píšou, že kalibr 15.94 nebyl antimagnetic, takže ty pepikovy i popshopovy vypadají spíš na kalibr 15.26 - dle HoL byly cca z roku 1937, měly porcelánový ciferník, byly bez nápisu MVS, ale měly hadí ručky! A teď babo raď !! :D Upraveno 26. srpna 2007 uživatelem cigi
Návštěvník tolja Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 pepik napsal: Já nikoho nenapadl. Jen jsem napsal co vím já. Mám to ze stránek internetu. Pepíku promiň jestli jsi to tak pochopil, tebe s má slova netýkají. Jsou mířena na cigiho, a jeho věčný flame proti našemu společnému dodavateli, dle mého názoru, pěkných kousků.
pierre Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 cigi napsal: Pokud vím, nikoho jsem nenapadl - napsal jsem, že popshop prodává longinsy s ručkama ála IWC - to je snad korektní, i když možná nesprávné, ne? Na House of Longines píšou, že kalibr 15.94 nebyl antimagnetic, takže ty pepikovy i popshopovy vypadají spíš na kalibr 15.26 - dle HoL byly cca z roku 1937, měly porcelánový ciferník, byly bez nápisu MVS, ale měly hadí ručky! A teď babo raď !! :D Tiež mám longiny s takými ručkami(áno, ten fosfor tam chýba) a vôbec mi to nevadí.
cigi Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 (upraveno) Kdes je koupil pierre? Tyhle vypadají jako na těch popshopových a mají i správnou velikost. Ještě se nakonec ukáže, že na HoL mají faky Možná taky, že dodávka s těmadla ručkama směřovala na Slovensko! Upraveno 26. srpna 2007 uživatelem cigi
pierre Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Už som to tu spomínal viac krát, že ich mám od otca. On ich kúpil v 70tich rokoch od nejakého pilota. Korunka je menená. http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;#entry11564
vlasta66 Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Longines kalibr 15.94 http://www.chrono24.com/web/cz/suchen/u/in...nzahlgesamt=123
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se