kulix Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Ahojte, obracím se na vás s prosbou nebo zkušeností s tímto problémem. Mám Bretling ChronoEvo a nadbíhají se mi za den cca o 20 sec. Byl jsem u Dušáka a řekl mi, že jsou zmagnetizované..Fajn, něco s tím provedl, nevím co(jestli někdo víte co, budu rád za info jestli si to můžu udělat sám nebo jen v servisu) a byl asi 2 dny klid. A teď mi to dělá znovu..A nevím, čím se takové hodinky každodenním nošením mohou zmagnetizovat..je to důvod k reklamaci nebo výměny za jiné?? Nebo tam budu chodit každý týden ať mi to opraví?? Dík za vaše názory.. Lukáš PS: a pak si kup takové drahé hodinky aby se ti válely jen doma v šuplíku..
cali Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 No myslim ze take hodinky by sa nemai dat len tak zmagnetizovat, ak ovsem nepracujes v trafostanici Navrhujem kupit nejake lacnejsie hoc aj jete mechaniky a skusit co tvoje bezne nosenie spravi s nimi, ak sa zmagnetizuju tiez, tak zrejme je cas na quartz Ak nie tak s tvojimi milackami nie je nieco v poriadku.
Foundryman Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Měl jsem ten samý problém s Omegama, už jsou u Mechana na revizi.
winerob Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 A kde se dají nejspíš zmagnetizovat?
Leclerc Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Já měl stejný problém s Fortisama. Na reklamaci to není (i když mi to dvakrát odmagnetizovali zdarma). Čím to je, taky netuším. Radši je doma nenosím - možná to dělá notebook, možná něco jiného. Každopádně to nepotěší. Rada na závěr: koupit IWC, které prý mají vložku z litiny - kvůli magnetismu. Anebo Rolex Milgauss viz. zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=8465
cali Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 No ja na priklad viem, ze pomerne jednoduchy a ucinny sposob ako rychlo demagnetizovat zmagnetizovany kus kovu je poriadne s nim klepnut o iny kov. Co ale v pripade hodiniek nebude asi uplne to najlepsie riesenie Ale je mi divne ze take drahe hodinky s tym maju problemy. Pamatam si, ze som este ako decko zaskodnicky skusal zmagnetizovat ocove primky cal 68 pomerne vlekym permanentnym magnetom vymontovanym z velkeho elektromotora a nic...... Od tej doby som povazoval "modernejsie" hodinky za beznym nosenim nezmagnetizovatelne a teraz si tu citam taketo veci. Som z toho vedla..... Je teda pravda ze oco na najku tu sekundu hore dolu nehral a 20s/den by si este asi nevsimol ale aj tak. Inak hodinky ktore deklaruju velku mag odolnost za celkom priaznivu cenu su na priklad tu Precista 300 metre Automatic Diver http://timefactors.co.uk/precista.htm tretie z dola
HonzaS Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 (upraveno) Já jsem měl problém, když jsem nechal hodinky vedle televize (klasická CRT ). Udělal jsem to jen 2x, než mě došlo, co se děje. Upraveno 28. srpna 2007 uživatelem HonzaS
Jaem Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 ...Ale je mi divne ze take drahe hodinky s tym maju problemy. Pamatam si, ze som este ako decko zaskodnicky skusal zmagnetizovat ocove primky cal 68 pomerne vlekym permanentnym magnetom vymontovanym z velkeho elektromotora a nic...... Od tej doby som povazoval "modernejsie" hodinky za beznym nosenim nezmagnetizovatelne a teraz si tu citam taketo veci. Som z toho vedla..... Je teda pravda ze oco na najku tu sekundu hore dolu nehral a 20s/den by si este asi nevsimol ale aj tak. Nebude to tym, ze drahe hodinky na puzdro a v strojceku pouzivaju ocel a starsie primky viac pouzivali mosadz...
Foundryman Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Já byl z těch Omeg dost zmatenej. Používám běžně tak asi 3-4 hodinky, všechny kusy jsou na stejné polici a všechny mají zhruba stejný režim. Zmagnetizovaný byly jen ty Omegy. V oceli mám všechny.
koblih69 Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Nebude to tym, ze drahe hodinky na puzdro a v strojceku pouzivaju ocel a starsie primky viac pouzivali mosadz... Většina typu nerezi není magnetická...
Časomíra Odesláno 28. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2007 Mně se to nějak nezdá jedná se skutečně o zmagnetizování protože já se pracovně se pohybuji v silnoproudých elektrorozvodnách běžně sahám na velké elektromotory za chodu přiložením dlaně na plášť do 20 kW příkonu motoru větší tam nejsou dokonce i okolo tomografu za provozu projdu a ještě se mi to nepovedlo. zdaleka nenosím hodinky tak zvučných jmen jako omega nebo fortis které by asi odložení na televizi popřípadě práci s notenbookem mněly s rezervou vydržet. Vliv elektromagnetického pole na mechanický hodinový strojek popřípadě vliv elektromagnetického impulzu na quartzový strojek(1 ks quatz se mi povedlo zničit) tato problematika je velmi zajímavá a asi stejně důležitá jako je třeba vodotěsnost hodinek.
Foundryman Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 Já přijdu do blízkosti nějaké silnější elektřiny jenom když projíždím pod trolejbusovými dráty cestou do práce.
kulix Odesláno 29. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 TO Cali: s tím třísknutím máš pravdu, ale já to asi zkoušet nebudu...) Nevím jak by to dopadlo.. Není ještě nějaký jiný způsou jak je odmagnetizovat?? Jinak jsem taky netušil, že je jednoduché tak drahé hodinky zmagnetizovat..Mám i jiné mechaniky a s těmi problém nebyl, a to jsem pracoval opravdu v blízkosti rozvodny NN.. U Dušáka mi taky řekli, že se mám vyvarovat televizi a jíných el.zařízení, ale když jsem je kupoval tak o tom nebyla ani zmínka.. Ale co mám dělat, když mám malý byt..))Elektrika je všude kolem...
cali Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 TO Cali: s tím třísknutím máš pravdu, ale já to asi zkoušet nebudu...) Nevím jak by to dopadlo.. Není ještě nějaký jiný způsou jak je odmagnetizovat?? Jinak jsem taky netušil, že je jednoduché tak drahé hodinky zmagnetizovat..Mám i jiné mechaniky a s těmi problém nebyl, a to jsem pracoval opravdu v blízkosti rozvodny NN.. U Dušáka mi taky řekli, že se mám vyvarovat televizi a jíných el.zařízení, ale když jsem je kupoval tak o tom nebyla ani zmínka.. Ale co mám dělat, když mám malý byt..))Elektrika je všude kolem... Sposob samozrejme je,... vystavit ich rychlo sa meniacemu magnetickemu polu. To iste s nimi robi aj Dusak. Je na to spec pristroj demagnetizer, je tam cievka s jadrom (elektromagnet) ta sa budi striedavym prudom a prilozeny predmet sa tak demagnetizuje. Ale ake su frekvencie a intenzity sa ma nepytaj, nic menej som si isty ze stredne zrucny elektrofanda, by taky zazrak dokazal ubastlit s jednym prstom v nose a hvizdajuc. Aebo je tu aj moznost si ten zazrak kupit napr z ofrei.com originalny. http://www.ofrei.com/page_220.html
ego alter Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 zajimave tema!prekvapujete, ze by zrovna toto bylo achilovou patou u omeg ci fortisu????hm...ja to resil precistama! :-) je fakt, ze mensi ci vetsi magneticke pole je vsude kolem.....nemuze byt hrozbou odkladani mobilu vedle hodinek? urcite je to casty zvyk a muze to mit stejne negativni vliv na hodinky jako treba na platebni ci jine karty.....
cali Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 Mně se to nějak nezdá jedná se skutečně o zmagnetizování protože já se pracovně se pohybuji v silnoproudých elektrorozvodnách běžně sahám na velké elektromotory za chodu přiložením dlaně na plášť do 20 kW příkonu motoru větší tam nejsou dokonce i okolo tomografu za provozu projdu a ještě se mi to nepovedlo. zdaleka nenosím hodinky tak zvučných jmen jako omega nebo fortis které by asi odložení na televizi popřípadě práci s notenbookem mněly s rezervou vydržet. Vliv elektromagnetického pole na mechanický hodinový strojek popřípadě vliv elektromagnetického impulzu na quartzový strojek(1 ks quatz se mi povedlo zničit) tato problematika je velmi zajímavá a asi stejně důležitá jako je třeba vodotěsnost hodinek. Suhlasim ze je to zavazna vec a je dobre sa tym zaoberat. Inak CRT televiziu a hlavne velke monitory by som nepodcenoval, on totiz ten tomograf alebo elektromotor maju to pole podla mna docela slusne uzavrete do seba, kdez to taky 21 palcovy monitor pri zapnuti obrazovky vyvola hodne velky pulz do okoliteho priestoru. Ziadne ine bezne zariadenie ktore by mohlo nieco taketo sposobit ma nenapada, snad len nejaky velky UPS zdroj beziaci na baterku.
sisi Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 zajimave tema!prekvapujete, ze by zrovna toto bylo achilovou patou u omeg ci fortisu????hm...ja to resil precistama! :-) je fakt, ze mensi ci vetsi magneticke pole je vsude kolem.....nemuze byt hrozbou odkladani mobilu vedle hodinek? urcite je to casty zvyk a muze to mit stejne negativni vliv na hodinky jako treba na platebni ci jine karty..... Může, protože i reproduktor v telefonu (je tam reproduktor pro hlasitý poslech) má trvalý magnet. Stejně tak působí i reprobedny a podobná technika. Jen mě trochu zaráží, že by takto rychle zmagnetizovala i kvalitní hodinky. Motory(bez ohledu na velikost) na střídavý proud a rozvody v bytě nemají na hodinky vliv. Asi i v malém bytě bych dal hodinky na několik dnů do prádelníku (a samozřejmě je vždy natáhl) a pokud by se závada opakovala tak jde o něco jiného než zmagnetování.
kulix Odesláno 29. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 Vidím,že se tady rozjela pěkná diskuze. Vetšinou co tu píšete, je pravda, ale nenapadlo by mě, že se tím budu muset zaobírat ještě před koupí... Myslel jsem si, že už magnetizace je vyřešená a hodinky jsou proti tomu odolnější než dříve..Bohužel ne.. Z diskuze vidím, že je opravdu hodně zdrojů magnetizace..
Jaem Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 Mal som par poznamok o tejto teme na diskete, ale niekde som ju zalozil... Nastastie ju priatelka nasla P.S. sorry za OT, ale neodolal som 1
Časomíra Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 Jestl jse někomu zmagnetizují hodinky zn. Breitling Fortis nebo Omega při běžné činnosti v domácnosti nebo někde v kanceláři při použivání běžné kancelářské techniky a nebo aby se bál podject autem trolej tak to můžou být pouze dvě věci a to že to nejsou orginální výrobky výše jmenovaných firem a nebo si dělá prostě legraci.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se