Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Neudržel jsem se a koupil si tyhle Tissotky. Podobný design jsem ještě neviděl.

Nemohu je ale na netu nikde najít. Myslíte, že to je standardní model nebo si s tím číselníkem někdo hrál?

Ty čtvercové indexy jsou kovové a lesknou se (něco mezi zlatou a bronzovou barvou).

Ručky jsou velmi zajímavě tvarované a jsou modřené. Ale hodně tmavě.

Index 5 zasahuje mírně do prostoru mimostředné vteřinovky. Že by to tak pustila továrna???

Neodhadnete někdo stáří?

post-1118-1188315450.jpg

post-1118-1188315479.jpg

post-1118-1188315547.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno

na kapesní hodinky vypadá číselník a ručky dost nadčasově ...... možná domácí výroba

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Neudržel jsem se .....

Tak tak...ještě že máme to Aukro :D Taky jsem je tam chtěl vydražit, svrběla mě ruka, fakt že jo, ale pak jsem je shledal geniálně odpudivými :) Ten design mi přijde až moc nadčasový, ale něco na něm určitě bude. Radši si počkám na něco decentnějšího.

Odesláno
  Kasp napsal:
Takový byly nedávno na aukru, teda pokud si je tam nekoupil.

Koupil :D

Zařekl jsem se, že cibule si kupovat nebudu, ale tyhle mě přitahovaly silou přímo magickou :)

A pořád mi šeptají: "Kup nám nějakého kamaráda... Jen nám ho kup!!!"

Odesláno
  YPO napsal:
na kapesní hodinky vypadá číselník a ručky dost nadčasově ...... možná domácí výroba

... a to právě nevím ;)

Také jsem si to nejdříve myslel, jenže tvar ruček (jejich ukončení i uchycení) k těm "indexům" skvěle pasuje.

Nějak se mi nechce věřit, že by si s tím někdo doma takhle vyhrál.

Trošku mi připomínají přesně ten styl, který nemám rád u nábytku - klasicismus :D

Ale jestli sem zabrousí hciq či Cigi, tak ti nám jistě sdělí, jakému stylu se to podobá a zda je to kýč či skvost...

Odesláno

Tiež by som sa priklonil k názoru, že je ten číselník prerobený. Vyzerá to, ako keby niekto prelepil poškodené čísla 1-12 a čísla 13-24 zostali z pôvodného číselníka.Ručičky sú prispôsobené novému štýlu.

Jedná sa len o môj názor, bez záruky.

Odesláno

Zkus poslat fotky s dotazem přímo Tissotu. Jednou jsem to zkoušel a odpověděli mi. Pravda, v mým případě mi toho moc neřekli, kromě přesnýho data výroby strojku.

Vlastně můžeš psát rovnou na tuhle dámu:

Celine Favre

Historienne-archiviste

Tissot S.A.

mail: Celine.Favre@tissot.ch

Návštěvník YPO
Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
... a to právě nevím ;)

Také jsem si to nejdříve myslel, jenže tvar ruček (jejich ukončení i uchycení) k těm "indexům" skvěle pasuje.

Nějak se mi nechce věřit, že by si s tím někdo doma takhle vyhrál.

Trošku mi připomínají přesně ten styl, který nemám rád u nábytku - klasicismus :D

Ale jestli sem zabrousí hciq či Cigi, tak ti nám jistě sdělí, jakému stylu se to podobá a zda je to kýč či skvost...

rozhodně jsou zvláštní až hezké ..... ty plechové indexy jsou nalepeny (podle fotky) trochu mimo a z toho usuzuji domácí výrobu ..... i když to nemusí být pravda - viz nedávný příspěvek o indexech u Fortis hodinek (nalepené indexy mimo)

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Koupil :D

Zařekl jsem se, že cibule si kupovat nebudu, ale tyhle mě přitahovaly silou přímo magickou :)

A pořád mi šeptají: "Kup nám nějakého kamaráda... Jen nám ho kup!!!"

Hm, to znám ... ze začátku jsem na "cibule vůbec nekoukal", pak přišly do sledování a teď už mám dvoje na cestě. Trochu se bojím že jeslti se to bude vyvíjet jako u náramkových tak ....... :thumbsdown_anim:

Odesláno
  Viktor napsal:
Zkus poslat fotky s dotazem přímo Tissotu. Jednou jsem to zkoušel a odpověděli mi. Pravda, v mým případě mi toho moc neřekli, kromě přesnýho data výroby strojku.

Vlastně můžeš psát rovnou na tuhle dámu:

Celine Favre

Historienne-archiviste

Tissot S.A.

mail: Celine.Favre@tissot.ch

Moc díky, Viktore, hned jí písnu. To jsem zvědav, zda odpoví :)

No jo, maxs má asi pravdu. Když tam je 13 - 24, mělo by být i 1 - 12 :(

Odesláno

Myslím, že ta domácí předělávka je docela možná, vždyť i někteří z nás předělávají ciferníky. :) Když se na to dívám, tak ani nalepení těch čtverečků není přesné, třeba useknutý na pětce a celý na sedmičce nebo poloha na jedničce a jedenáctce. Ale vypadají zajímavě.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem dal na Viktorovu radu (ještě jednou děkuji) a bylo mi odpovězeno níže přiložené.

Pokud někdo nevládne angličtinou, tak jen velmi stručně...

Strojek byl dodán 4.5.1918.

Catalog neexistuje, nicméně paní ukázala foto své kolegyni (product manager kapesních hodinek) a ta se nedomnívá (podobně jako ta, jenž mi odpovídá), že by bylo na hodinkách něco upravováno.

Malé čtverečky (místo indexů) odkazují na pouzdro hodinek a hodinky jsou zřejmě ranným produktem éry Art Deco.

Dle jejího názoru jsou hodinky pravé. Stejně jako strojek.

A pokud bych je snad chtěl prodat, ocenila by, pokud bych jim je nabídl.

"Dear Mister ..... ,

Thank you very much for your enquiry.

If I read the number engraved on the movement accurately, it is 158393. The watch with that movement number was shipped on May 4th, 1918 (the fabrication book doesn't say whereto).

Unfortunately, catalogues did not exist back then, which means I have been unable to find a picture/drawing of your watch. But I showed your pictures to the lady who is pocket watches & ladies product manager at Tissot, who knows quite a bit, and like me, she didn't think something was modified on your watch. The little squares (instead of numbers) are a reminder of the watch case; it could be that your watch was an early product of the "Art Deco" period, an art known for using geometrical shapes.

In my opinion, there's no doubt your watch is genuine (the movement is anyway).

I hope this is of help to you, with my best regards,

C. F.

PS If you'd like to sell this watch someday, it could be that we would be interested in buying it."

Edit: Ještě přikládám pro zajímavost foto pouzdra hodinek, které paní zmiňuje. Ty čtverečky tam vážně jsou :)

post-1118-1188558320.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
  • po měsících...
Odesláno

Tak se stala celkem neuvěřitelná věc :)

Hodinky jsem poslal před pár měsící do Tissot, chtěli je vidět v reálu.

Pak už jsem na ně skoro zapomněl, protože jsem za ně dal na Aukru pakatel a až tak mi doma nechyběly.

Včera mi napsala paní, která má na starosti historický archiv, že by je chtěl ředitel Tissot koupit pro jejich muzeum.

Prý, jestli souhlasím s cenou 1.000 CHF. Tak jsem souhlasil :)

Dal bych jim je i zadarmo, docela mě potěšilo, že se v ČR našly hodinky, které chce mít Tissot ve firemním muzeu, ale těch tisíc franků potěší, samozřejmě, také :)

Odesláno (upraveno)
  Viktor napsal:
Dobrá práce, je vidět, že máš čuch na hodinky.

Ještě kdyby věděli, že to utratíš za Tissot "Rock'n'Wood" kousky : :thumbsup_anim: .

Díky, ale vlastně jsi to spáchal celé ty :)

Dal jsi mi kontakt na paní z Tissot archivu, té jsem poslal fotky s prosbou o radu, následně hodinky, pak otěhotněla (ne se mnou), pak to přebrala jiná, pak jsem jsem půl roku čekal, pak jsem na hodinky zapomněl a pak mi poslali 1.000 franků. Nebo mi to alespoň slíbili, zatím je na účtu nemám :D

Jojo, Tissot Rock watch, ty jsem měl rád už jako malej. Uvidíme, zda vybuduji sbírku. Asi ano.

Ty dřevěné se mi ale moc nelíbí.

On byl Tissot vůbec docela známý svými experimenty s materiály na pouzdra hodinek. Hezké jsou třeba chronografy Sideral. Ty mají pouzdro ze skelných vláken. Ale těch skoro 800 EUR za NOS stav bych nedal (i když v nich tepe Lemania).

Fotka je z Joseph Watches. Snad se nenaštvou :)

post-1118-1208903841.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

to NiG: Moc pekna story, blahopreji! Je to tak trochu jako hodinkova pohadka o tom, jak hodinky zabloudily a pak si zase nasly cestu zpet ke sve rodince...

Tak trochu se ale divim, ze ty jako milovnik hodinek, jsi jim radsi misto penez nenabidl smenny obchod a to za nejake hodinky (v te cenove kategorii kterou nabidli) a navic s venovanim od Tissot ci primo od reditele Tissot na certifikatu.... ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...