Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny tady,

koupil jsem si hodinky Zeppelin a prodejce měl uvedenou těsnost 10ATM.Po jejich obdržení a následné prohlídce jsem zjistil,že na dýnku je uvedena těsnost 5 ATM.To mě poněkud rozladilo a tak jsem kontaktoval prodejce.Jak jistě většina z vás ví,tak stejná manufaktura vyrábí jak hodinky Zeppelin,tak i Junkers.No a Junkersy(identický tvar,strojek atd.)je utěsněn na 10ATM.Prodejce mi řekl,že není problém vyměnit těsnění a ty moje Zeppeliny přetěsní na 10ATM.No a vzhledem k tomu,že s ničím takovým nemám žádnou zkušenost,tak chci poprosit o radu vás (všechny) odborníky:-),jestli to je možné.

Jedná se o Zeppelin 7670 a Junkers 6970

Moc děkuji za radu

Odesláno

Zeppelin mají standardně 5 ATM a ta těsnost je dána mechanickým návrhem pouzdra, nějak si nedovedu představit, že to někdo přetěsní o třídu výše.

Odesláno (upraveno)

Může se jednat pouze o to, že hodinky byly vystaveny při zkoušení vyššímu tlaku a vyhověly. Nemusí to být výměnou těsnění. Stejně jako u Primek se tlakovalo na 4 atmosféry pro civilní použití a vojenské (identické hodinky i těsnění) bylo na 6 atm.

Upraveno uživatelem Glob
Odesláno (upraveno)

Zeppelin mají standardně 5 ATM a ta těsnost je dána mechanickým návrhem pouzdra, nějak si nedovedu představit, že to někdo přetěsní o třídu výše.

Tohle neni vysoka hodnota,verim,ze lepsim tesnenim to 10ATM vydrzi,vic bych urcite nezkousel,ale to pouzdro musi neco vydrzet.Jestli 5 nebo 10 ATM pro to pouzdro asi nehraje zasadni roli.Ale treba se pletu.Samozrejme zalezi na dynku a skle,respektive jejich uchyceni v pouzdru.

Upraveno uživatelem villain83
Odesláno

Slušný blábol jak udržet zákazníka od těla. Co považuji za slabé místo je těsnění skla a korunka. Tak pokud je na pouzdře napsáno 5 ATM tak je to bohužel svaté. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...