Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci, dostaly se ke mně od kolegy jedny digitální Tissotky F1, bohužel mají částečně vyteklý display a dle vyjádření hodináře nemá cenu je opravovat. Nicméně tah, pouzdro i sklíčko je ve velmi dobrém stavu a jedná se o celokovové provedení, tak jsem si říkal, že by někdo mohl s tou opravou pomoci nebo poradit, kde sehnat jiný display. Já se o digitálky moc nezajímám, ale tyhle se mi docela líbí, měly by být částečně dotykové a dovedl bych si je představit na ruce. Kolega mi je přepustil a leží mi tady bez ladu a skladu, tak bych je rád vytáhl z hrobu. Asi to nebude nějaký topový model a možná opravdu nemá cenu se tím zabývat, ale proto sem píšu a poprosím odborníky (casiotron, t2 a ostatní) o radu. Nevím, ze kterého jsou roku a tak jsem je možná zařadil do špatné sekce, byl to jen nástřel. Moc děkuji

post-22782-0-12734700-1399224195_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tohle už se nové náhradní díly určitě neseženou. Dělá se to tak, že se sežene někde ve světě jiný kus, který má pochroumané jiné části než tvůj exemplář a ze dvou se udělají jedny.

Odkaz ke komentáři

ale za obnovu by stály, kdyby se to podařilo tedy. Až tolik modelů Tissot digitálek zase není... Měl bys dobrou raritku!

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

Je mi jasné, že nové díly neseženu, spíš jsem myslel, jestli se někomu něco nepovaluje doma nebo jestli mne někdo navede, kde sehnat za rozumný peníz. Jak jsem psal, není to pro mne srdcovka, tak v tom nechci utopit ranec peněz.

Odkaz ke komentáři

Je mi jasné, že nové díly neseženu, spíš jsem myslel, jestli se někomu něco nepovaluje doma nebo jestli mne někdo navede, kde sehnat za rozumný peníz. Jak jsem psal, není to pro mne srdcovka, tak v tom nechci utopit ranec peněz.

Ebay?

Odkaz ke komentáři

Mám někde katalog od Tissot a tam je jakýsi průřez nejzajímavějšíma hodinkama. A jsou tam i tyto F1. Ale teď se mi ten kat. nedaří najít. Jinak postup bych viděl jako Frostie, na ebay koupit funkční ale vzhledově opotřebovaný kus a prohodit modul.

Odkaz ke komentáři

Mám někde katalog od Tissot a tam je jakýsi průřez nejzajímavějšíma hodinkama. A jsou tam i tyto F1. Ale teď se mi ten kat. nedaří najít. Jinak postup bych viděl jako Frostie, na ebay koupit funkční ale vzhledově opotřebovaný kus a prohodit modul.

Už jsem to zkusil zadat, ale vyhodilo mi to jen nějaké katalogy a já neznám přesné označení, jen Tissot F1.

Odkaz ke komentáři

Už jsem to zkusil zadat, ale vyhodilo mi to jen nějaké katalogy a já neznám přesné označení, jen Tissot F1.

to přesné označení by se mělo dát vyčíst pravděpodobně z dýnka, pokud je tam tedy originální. Z hlavy také nevím a tak starý Tissot katalog z eighties bohužel nemám. Třeba ti pomůže hledání v tomto:

http://www.digital-watch.com/DWL/

Odkaz ke komentáři

to přesné označení by se mělo dát vyčíst pravděpodobně z dýnka, pokud je tam tedy originální. Z hlavy také nevím a tak starý Tissot katalog z eighties bohužel nemám. Třeba ti pomůže hledání v tomto:

http://www.digital-watch.com/DWL/

Jj, prima odkaz, zabralo ;) takže kalibr Omega 1640.

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři

a je tam k nim dokonce i origo návod... :clap:

http://www.digitalwatchlibrary.com/images/other_manuals/1640.pdf

heslo: digitalwatchlibrary.com

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

To už je pěkná raritka... E-bay nic, našel jsem jedny na prodej tady:

http://www.retro-watches.co.uk/watches/T-Z/TISSOT-F1-DIGITAL-SENSOR-REF13OCT20.html

Cena 350 USD... :-(

kdyby USD, toto je za 350 britských liber + pošťáček... :-(

Odkaz ke komentáři

No tak z toho jsem měl obavy. Jak ale říkám, není to srdcovka a takový prachy do toho investovat určitě nebudu. Ale pokud by někdo věděl lepší cestu, budu moc rád.

Odkaz ke komentáři

No tak z toho jsem měl obavy. Jak ale říkám, není to srdcovka a takový prachy do toho investovat určitě nebudu. Ale pokud by někdo věděl lepší cestu, budu moc rád.

lepší cesta není, jedině, že by sis ten displej doma vyrobil sám... <_<

Odkaz ke komentáři

Ups, tak to jsem se u té měny překoukl... 12 tisíc, to už by musela být opravdu srdcovka. Já jsem třeba vůbec neměl tušení, že Tissot digi v té době vyráběl.

BTW: v popisu hodinek na té stránce, kam jsem dával odkaz, se opravdu uvádí, že displej je částečně dotykový. Na rok 1980 slušnej oddíl.

Upraveno uživatelem pavel1980
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...