Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zase jeden SWISS MADE Meister - Anker. V katalogách Quelle v letech 1977 - 79. Jak už jsem v tomto vlákně uváděl dříve, vyráběly se ve více provedeních. Tyto jsou s datumem a stopkami, záruční list je vyplněn s datem prodeje 05.09.1977.

post-97-0-60575600-1427712699_thumb.jpgpost-97-0-75066100-1427712743_thumb.jpgpost-97-0-19478500-1427712779_thumb.jpg

Odesláno

Krásnou sbírečku máš. Jen co je pravda. Ty Meister Anker (1979) mám taky. Tak já tě také podpořím. 

LORUS z přelomu 80. a 90. let. Pouzdro mají bohužel z pochromovaného plastu podobně jako současná Casia.

post-437-0-14977700-1427717332_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Kousky vsechny nadherne, nejvic se mi ovsem libi ty Seika na mesicni splatky a ty Citizeny. U tech mne dost mrzi, ze podobny ana-digi model neni bohuzel v soucasne nabidce zadne solidni znacky. Jinak bych si jej samozrejme koupil

Upraveno uživatelem Frostie
Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Potápěčské Casio DEP-600, modul 971 z roku 1992

Ty voe, když si uvědomím, že ty hodinky na mě čekaly nový třiadvacet let, tak mi připadá, že všechny moje ostatní hodinky můžu klidně prodat.

Jinak k těm novým fotkám hodinek: úžasný..a nejvíc se mi líbí ty Seika.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odesláno

Proti těm Seiko jsou většina Meister - Anker šunky, přesto mam radši je. :)  Tak, jak jsou dělaný Seiko digi z těch dob, neni podle mě úplně nejšťastnější "technický řešení".

Odesláno

Tak, jak jsou dělaný Seiko digi z těch dob, neni podle mě úplně nejšťastnější "technický řešení". 

Co je na těch Seiko technicky nešťastné? Mě se digi Seika vždycky líbily a dodnes líbí. Ale ta přehlídka Ankerů je taky super! 

Odesláno

Ta špatná řešení jsou v každém období jiná. Seika z let tak 1975 - 77 mají, přestože to jsou digi, zbytečně mnoho pohyblivých dílů a vůbec mechanických částí, proto je větší riziko, že se něco pokazí. A tím, že to je všechno z pohledu materiálu poctivě dělané, tak je na tom strašně železa a je to tudíž zbytečně těžké. Dvoje, co mám nafocené z tohoto období jsou zde.

post-97-0-22481600-1427870952_thumb.jpgpost-97-0-34126100-1427871016_thumb.jpg

Potom Seika z let kolem roku 1980, což jsou například ty dvoje, co jsem dával předvčírem, mají elektronickou desku jen kousek fólie, která se dá i ohýbat, což působí hrozně lacině. Sice tím tvůrci ušetřili prostor, co do tloušťky samotných hodinek, ale já z toho mam pocit, že se to může snadno zničit.

Potom Seika z těchto dvou období mají pouzdra hodinek (ne sice vždy ale často) dělaná tak, že do víčka včetně tlačítek je zasazen modul a obojí se tedy vyklopí po otevření společně. Zbytek pouzdra je potom jen horní část se sklíčkem a boky. Hrozně blbě se to rozebírá a v mezerách se drží dost nečistoty.

No a potom Seika z dob, kdy už jsou lihiový baterie (80. léta), tak mají, aspoň pro mě, hrozně blbě skládaný moduly, ale to se už nedá takhle napsat, to bych musel ukázat. Moduly jsou hodně křehké, je na tom plno plastu (i části, které jsou u Casio kovové) a snadno se při rozebírání poškodí. Plno těch Seiko z této doby má také víčko dělané tak, kdy samotné víčko se namačkává na pouzdro ne na vylisovaný kroužek zvně, jako třeba u Casio, ale dovnitř přes plastový kroužek, který se častým otevíráním očvachtá a víčko pak nedrží. Poměrně málo jich má screw back. Jinak pozitiva Seiko jsou skoro vždy ocelová pouzdra, 99 % hodinek má tvrzená skla a většina z těch skel nejsou s potiskem, ale s poctivou kovovou destičkou s nápisy pod sklem.

Odesláno (upraveno)

Tady jedny z konce roku 1978, které siwi bude znát. Jak tak koukam na tu fotku, tak jsem mu nakonec před lety prodal ty víc zachovalé.

post-97-0-71760600-1427897940_thumb.jpg

Upraveno uživatelem casiotron

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...