Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj napadlo mě vzít Seamastry jako výchozí bod kvality a srovnat je s jinými potapkami, které nesmí být v žádném ohledu zpracování horší(nepočítám strojek), ale na sekundárním trhu musí být levnější. Tak co vás napadá? :-)

• Odpovědi 114
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 8. 7. 2015 v 14:52, Kid_A napsal:

Benchmarkovat bys to mel podle Submarineru:)

Ale to je malinko jina liga:), nebo ne malinko?

Odesláno
  V 8. 7. 2015 v 17:25, tano napsal:

Ale to je malinko jina liga:), nebo ne malinko?

prostě potápky i na denní nošení, navíc bez AR, jiná liga jen trochu značkou a hodně statusem legendy ;)

Odesláno

Blackbaye jsou super.... měl jsem současně Bondovky BlackBaye a Suby.... Suby jsou jednoznačně TOP, Black baye jsou fajn, ale Bondovky jsou o chlup lepší - keramická verze.... u plecháču to je pro mě asi naopak - než plechový bondovky, tak rači Black Baye...

Odesláno

Bondovky jsou lépe rozpoznatelné, ale BB mají opravdové koule - zejména kvalita zpracování a hlavně chod lunety jsou úplně jinde než SMP.

Odesláno

Suby mají možná starší příběh, in-house strojek, lepší sponu, ale zpracováním jsou na stejné úrovni jak Seamastery.. ;)

V 8. 7. 2015 v 17:35, Denjl napsal:

Blackbaye jsou super.... měl jsem současně Bondovky BlackBaye a Suby.... Suby jsou jednoznačně TOP, Black baye jsou fajn, ale Bondovky jsou o chlup lepší - keramická verze.... u plecháču to je pro mě asi naopak - než plechový bondovky, tak rači Black Baye...

Odesláno (upraveno)
  V 8. 7. 2015 v 17:49, wizard-ov napsal:

To bych si tedy nedovolil říci...

Proč myslíš? Samozřejmě , že SMP je základní model potápek od Omegy, Suby jsou legenda...ale co se týká zpracováním nevidím žádný argument pro to co je lepší a co horší, bavím se o nových modelech od Omegy, každý model dané značky má specifikum..

Upraveno uživatelem rekib1
Odesláno
  V 8. 7. 2015 v 17:48, wizard-ov napsal:

Bondovky jsou lépe rozpoznatelné, ale BB mají opravdové koule - zejména kvalita zpracování a hlavně chod lunety jsou úplně jinde než SMP.

Chod lunety má lepší i SKX, ale je to tvarem lunety. U SMP ji nemáš za co pořádně chytit. BB ji mají vyšší a se zubama.

Odesláno
  V 8. 7. 2015 v 18:55, railmaster napsal:

s tým chodom lunety si robíte srandu...

já to taky nechápu ;)  Srovnávat se Seiko a obdobnými "necentrovači", také nerozumím výrazu "plechové Seamastery", když co se týká zpracování, tak Bondovky převyšovaly právě díky tahu a sponě staré Suby o třídu atp. atp. 

Odesláno

Kluci srovnávat chod lunety u bondovek a SKX je opravdu blbost. Mám oboje a mám je rád, ale chod lunety je o několik tříd jinde. Luneta SMP jde díky tvaru hůř uchopit, ale přesnost chodu a vůle je úplně jinde. To srovnání rolexy je podle mě komplikovanější. Rolády jednoznačně vedou strojkem a aurou. Design je otázka vkusu, ale ten rolexácký je ikoničtější. Na druhou stranu pokud porovnám poslední model bondovek se suby, tak v kvalitě zpracování pouzdra a tahu, jsou si celkem rovnocenné. všechny hrany jsou ostré, úhly a zkosení logické, jednotlivé plochy na sebe navazují. Tady prostě ani jedněm z nich nelze po technické stránce nic vytknout. A nemyslím si, že by se nechal příliš zaslepit láskou ke svým SMP, po dvou letech už na ně mám poměrně střízlivý pohled :).

Odesláno
  V 8. 7. 2015 v 18:55, railmaster napsal:

s tým chodom lunety si robíte srandu...

Ani nahodou, Tudor BB je zpracovani je nekde jinde. Sakra chlapi, pokud jste nemeli oboje, zajdete si do hodinarstvi. Ok Omega dobry, ale je to takova ..( nebudu radeji nic pisat), ale Tudor je krapanek jinde.

Odesláno

Ono je taky potřeba juknout na různé generace bondovek. Ta poslední je v kvalitě zpracování opravdu o dost výš. Dobře je to vidět třeba na tahu...

Odesláno (upraveno)
  V 8. 7. 2015 v 19:30, prischera napsal:

Ono je taky potřeba juknout na různé generace bondovek. Ta poslední je v kvalitě zpracování opravdu o dost výš. Dobře je to vidět třeba na tahu...

Kubo, ja mel na jukacku ty keramiky:), na tahu. Ale jinak jsou paradni o tom zadna. Tudor BB jsou IMHO lepsi a to nemaji datum!:). Upraveno uživatelem tano

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...