Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

IMO výrobci jako Rolex, Omega, Breitling atd. mají to čemu říkáme kvalita zpracování hodně podobnou, spíš nerozeznatelnou. Tedy pokud myslíte kvalitou zpracování hrany, kvalitu ploch, dodržení geometrie, usazení komponentů, aplikaci detailů na cifr - prostě to, co je odlišuje od daleko levnějších značek. Zbytek je přeci o návrhu, designu, "feelingu" z hodinek, materiálech atd. a nemá nic společnýho se zpracováním. To že mají některé hodinky lepší sponu nebo se líp drží luneta není o "zpracování", ale o návrhu a výsledné ceně, která ještě může být akceptovaná zákazníkem. Možná ale moc slovíčkařím:-) 

• Odpovědi 114
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

S těmi SMP keramikami je to možné, měl jsem je jenom chvíli na ruce. Srovnávám BB se SMP předchozích generací. Nicméně za čím si stojím je chod lunety - takový na SMP není, ani na nových.  

Odesláno
  V 9. 7. 2015 v 6:08, xcmaniax napsal:

IMO výrobci jako Rolex, Omega, Breitling atd. mají to čemu říkáme kvalita zpracování hodně podobnou, spíš nerozeznatelnou. Tedy pokud myslíte kvalitou zpracování hrany, kvalitu ploch, dodržení geometrie, usazení komponentů, aplikaci detailů na cifr - prostě to, co je odlišuje od daleko levnějších značek. Zbytek je přeci o návrhu, designu, "feelingu" z hodinek, materiálech atd. a nemá nic společnýho se zpracováním. To že mají některé hodinky lepší sponu nebo se líp drží luneta není o "zpracování", ale o návrhu a výsledné ceně, která ještě může být akceptovaná zákazníkem. Možná ale moc slovíčkařím:-) 

.. přesně tak..!!

Odesláno (upraveno)

Já tudle "kvalitu zpracování" vůbec nejsem schopnej poznat. Už hodinky třeba za dvacet, co já vim, Alpina, mi přijdou úplně stejně zpracovaný, jako třeba PO s inhousem. Upřímně řečeno, týká se to třeba už Monster. Jasně, nemaj třeba tak ostrý hrany, ale kdo řiká, že to bylo cílem? Nějakou nepřesnost ve sražení hrany nebo něco prostě nevidim. Takže je to pro mě celý akorát o luxusnějšim materiálu (keramika) a celkovym dojmu. U potápek teda možná ještě ta luneta. Ale teď mám třeba Damaska a fakt se nemůžu rozhodnout, jestli je ten chod lunety o hodně horší než u bondovek, nebo o hodně lepší.

No, on to koukám už víceméně napsal xmaniax:)

Jo a jinak těžkej soupeř Bondovek podle mě budou nový Pelagos. A třeba JR Aquascope též vůbec nejsou marný..

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Tak já nevím ale u mě broušená spona místo plech je velké plus

Odesláno

no konkrétně pokud bys měl srovnat sponu na SOH breitlingách - sprostý plech, který mě třeba řezal do ruky, sponu na SMP (pro mě hodně dobrá spona) a pak sponu na Subech (keramických), která je prostě ještě lepší, tak ty rozdíly uvidíš.... a to si myslím, že je o zpracování..... na pouzdru těch rozdílů tolik není, ale třeba na těch sponách a tahu už jsou rozdíly celkem patrný....

V 9. 7. 2015 v 6:08, xcmaniax napsal:

Odesláno (upraveno)

No tak se prostě rozhodli že tam daj plech (mimochodem, to snad neni ocel? :)), mě nikdy spona na béčkách teda neřezala.. To, že je spona na Subech a Bondovkách z tlustší ocele a jinak vymyšlená, mi nějak furt neřiká nic o tom samotnym zpracování, ne?

EDIT: Neřeknu, kdyby to mělo třeba ten brus šejdrem, nebo nepravidelnej, nebo byla blbě vyleštěná, to by bylo jasný.

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno (upraveno)

nevím, z béček na tahu jsem měl jen 46 SOH a tam je ta spona prostě totální šit.... (ta s meshem) to i na SKXkách je ta spona líp udělaná..... dej si ty hodinky vedle sebe a musíš sám nezaujatě uznat, že to co jsem psal dáva smysl..... a když budu psát konkrétně o těch SOH, tak podívej se na tu sponu zevnitř, myslíš, že to je spona odpovídající hodinkám dejme tomu za 80tis? podle mě teda ne...., zvlášť když si vedle toho dám sponu z bondovek... Uplně něco jiného to však je u B spony pro Ocean Racer, ta je naopak prostě boží, skvěle udělaná a funknkční.....

ale je fajn, že je víc názorů, nebyla by to jinak nuda? :)

V 9. 7. 2015 v 8:55, Micey napsal:

No tak se prostě rozhodli že tam daj plech (mimochodem, to snad neni ocel? :)), mě nikdy spona na béčkách teda neřezala.. To, že je spona na Subech a Bondovkách z tlustší ocele a jinak vymyšlená, mi nějak furt neřiká nic o tom samotnym zpracování, ne?

EDIT: Neřeknu, kdyby to mělo třeba ten brus šejdrem, nebo nepravidelnej, nebo byla blbě vyleštěná, to by bylo jasný.

Upraveno uživatelem Denjl
Odesláno

No a zrovna spona nákladově v celé ceně hodinek nedělá prakticky nic. Je to o návrhu, patentech (co může kdo udělat a co ne) a nějaký návaznosti na historii značky (prostě postupná evoluce, težko Béčka nasadí kompletně jiné spony nebo tahy než měly doposud). U Béček znám jen sponu z Professional 3, tam mi přijde super, u Omegy z nových Moonů a ta mě taky neuráží. 

Odesláno

nevím, spona je celkem náročná na výrobu, stejně tak tah...... to je koneckonců dovod, proč spousta malých výrobců nabízí hodinky jen na řemenu, gumě nebo natu.... vem si třeba příklad Damaska - tah má tuším od loňska? letoška? nevím přesně..... jo a když si chceš koupit sponu na Rolex, tak si připrav 30 a víc :-)

V 9. 7. 2015 v 10:12, xcmaniax napsal:

No a zrovna spona nákladově v celé ceně hodinek nedělá prakticky nic. Je to o návrhu, patentech (co může kdo udělat a co ne) a nějaký návaznosti na historii značky (prostě postupná evoluce, težko Béčka nasadí kompletně jiné spony nebo tahy než měly doposud). U Béček znám jen sponu z Professional 3, tam mi přijde super, u Omegy z nových Moonů a ta mě taky neuráží. 

Odesláno
  V 9. 7. 2015 v 10:19, Denjl napsal:

nevím, spona je celkem náročná na výrobu, stejně tak tah...... to je koneckonců dovod, proč spousta malých výrobců nabízí hodinky jen na řemenu, gumě nebo natu.... vem si třeba příklad Damaska - tah má tuším od loňska? letoška? nevím přesně..... jo a když si chceš koupit sponu na Rolex, tak si připrav 30 a víc :-)

No ve srovnani se strojkem mi to prijde jako prkotina:) U Rolexu bude 2/3 castky marketing a jejich pozice, ze musi byt proste drahy. Dnes je trend, ze zakaznici ( zvlast u Rolexu) oceni, ze si delaji vsechno sami, ale samo to pak nese tu extremni cenu. Mne ve srovnani s jinejma high tech ocelovejma vecma z jinejch prumyslovejch oblasti prijde spona jako prkotina, sebelip je udelana.

Odesláno (upraveno)

tak jasně, že oproti stroji to je prkotina....jenže to už jsme v jiný hodinařině... jenže, když tady provonáváme hodinky, kde je 2824 ETA - v SOH je čistá 2824 jestli se nepletu a v Bondovkách je doplněná o koax.,..., tak ta spona s tahem nebude zase taková prkotina ve finální nákladové ceně..... bych teda řekl já ze svého laického pohledu..... :notworthy:

V 9. 7. 2015 v 10:39, xcmaniax napsal:

No ve srovnani se strojkem mi to prijde jako prkotina:) U Rolexu bude 2/3 castky marketing a jejich pozice, ze musi byt proste drahy. Dnes je trend, ze zakaznici ( zvlast u Rolexu) oceni, ze si delaji vsechno sami, ale samo to pak nese tu extremni cenu. Mne ve srovnani s jinejma high tech ocelovejma vecma z jinejch prumyslovejch oblasti prijde spona jako prkotina, sebelip je udelana.

Upraveno uživatelem Denjl
Návštěvník Mitak
Odesláno

Je to sice mimo technické záležitosti, ale mě na Bondovkách vadí to, že to vlastně vůbec nejsou Bondovky, ale jen výplod product placementu. Opravdové Bondovky jsou Submarinery, které nosil Connery. A nenosil je proto, že by za to Rolex platil prašule, ale protože autor Bonda, Ian Fleming, měl rád Rolex a nosil Explorery. Pak s příchodem nového Bonda Pierce Brosnana si Omega uvědomila, že mají dobrou příležitost a zatímco Rolex údajně nenabídnul žádnou částku za product placement, tak Omega platila slušně. Prostě rádoby legenda která vznikla v kalkulačkách marketingového oddělení.

Celé si to srovnejte např. s příběhem Moonwatchů, kde centrála Omegy vůbec nevěděla o NASA testování (údajně jen americká pobočka) a Omegy se staly Moonwatchema bez toho, aby za to museli platit.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Pikantní samozřejmě je, že Craig v civilu nosí Rolexy :-) zatímco Brosnan měl asi větší hypotéku, takže v civilu nosil Omegy, aby byl Bond pořád :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...