briza Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 (upraveno) Pěkný večer vespolek. Po třech letech kochání se, konečně i přispívám Úkol zní jasně, alespoň hrubý odhad ceny cibulí, v nichž já absolutně tápu.Jelikož má drahá polovice žije v domění, že vlastní bydlení je podstatnější, než nějaké hodinky (chápete to?) a jelikož ani jeden z nás neholduje hypotékám, bylo mi taktně naznačeno, že bych se mohl zbavit části sbírky a přidat nějaké extra money.Samozřejmě chci začít s kousky, které mě budou bolet nejmíň a tak začínám tím jediným, u něhož nemám ani přibližnou představu.Jedná se o hodinky Primator, obal ze 14K zlata, vyrobeny v roce 1923, plně funkční a stav viz. foto. Myslím, že vzhledově jsou na tom velice dobře.V pondělí jsem je oživil a od té doby se zpožďují o cca minutu/den.Vím že Primatorky nebyly nic extra výjimečného a cena zřejmě bude odpovídat, čili bych se rád dotázal zkušených.Pokud by měly mít hodnotu pár tisícovek, nebudu to řešit, nechám si je a přejdu postupně k odprodeji jiných kousků.Všem věci znalým předem díky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 29. července 2015 uživatelem briza
Bert Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 Jak sám píšeš, jsi tady 3 roky. Za tu dobu bys mohl vědět, že podobné odhady tady neděláme příliš rádi. Zvláště pak, je li přímo v textu zmíněn prodej. Takže připojím jednu zde populární radu: hoď je od koruny na Aukro.
Karlos Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 Briza: Já tomu nějak nerozumím. Hodinky sbíráš a nevíš jakou mají cenu? Máš jich mnoho, přehled máš také, nechápu.Podle mě zní úkol taky jasně: podívej se na ceny na aukru.
briza Odesláno 29. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2015 Bert: upřímně, do těchle vod fóra jsem nikdy nezabrousil, takže jsem netušil a pardon, jestli jsem někoho popudil.Karlos: jak jsem psal, nemám tušení u těchto jediných. Cibule jsem nikdy neřešil a ani neměl potřebu si je pořizovat, z čehož plyne to, že jsem ani tyhle osobně nepořizoval. Tuším jejich původ někam k tátovu dědovi, bohužel ani jednoho z nich se na historii zeptat nemůžu. Každopádně nikdy se nijak neprožívaly ve stylu "rodiiné dědictví" apod. Prostě jen vždycky někde byly, takže k nim nemám ten správný vztah. Hodinky, které jsem si pořídil já, to je samozřejmě jiná. Tam je ta cenová představa poměrně jasná a spíš jen zbývá vybrat, které pustit a které nechat. Jinak Aukro jako takové jsem nikdy moc nevyužíval, ale zkusím tam mrknout, díky za tip.
straspol Odesláno 31. července 2015 Nahlásit Odesláno 31. července 2015 Zajdi do nejbližšího bazaru a nabídni je k výkupu. Podívej se na průměrnou cenu na Aukru, dosaženou s kamarády přihazovači. Tyto údaje sečti a vyděl dvěma. Výsledkem bude cca cena za kterou je můžeš s klidným srdcem nabídnout ..
Hardslimer Odesláno 31. července 2015 Nahlásit Odesláno 31. července 2015 Jelikož má drahá polovice žije v domění, že vlastní bydlení je podstatnější, než nějaké hodinky (chápete to?) a jelikož ani jeden z nás neholduje hypotékám, bylo mi taktně naznačeno, že bych se mohl zbavit části sbírky a přidat nějaké extra money. Tak to by mne zajímalo, kolik těch zlatých hodinek máš ?! Je pravdou, že pokud jich máš tolik, aby sis nemusel brát hypotéku, tak nechápu proč se ptáš na cenu.Napiš mejl firmě Macho a Chlapovič a oni ti to prodají najednou.No a pak se můžeš místo s hodinky, kochat s manželkou.
Hardslimer Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 http://aukro.cz/zlate-14k-kapesni-hodinky-primator-v-hezkem-stavu-i5589420220.html Jukni na cenu. ;-)
Hardslimer Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 (upraveno) Jeeeee. To jsou ty tvoje. Promin. ;-)No a mas to.V kazdem pripade je to peknej kousek a na aukru maji i svou historii. Palec nahoru. ;-) Upraveno 12. srpna 2015 uživatelem Hardslimer
Rodkopf Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 Samozřejmě chci začít s kousky, které mě budou bolet nejmíň a tak začínám tím jediným, u něhož nemám ani přibližnou představu. No to teda nevím, jestli by mě bolely nejméně hodinky po pradědovi... :/ každý to má jinak
Hardslimer Odesláno 13. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2015 Takze ta aukce skoncila na 8200 Kc.Akorat nevi jestli to stalo za to.Ja totiz kapsace sbiram a tudiz bych takovy kousek neprodal.Spis mozna koupil. :-)Ale to je ta moje uchylka. ;-)
borp18 Odesláno 16. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2015 Grave est bovum levare.........................
Klotzman Odesláno 25. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2015 No já to tady uzavřu poznámkou, že v popisu uvedené - cituji: "...Stav je myslím dost nadstandardní, pouze po obvodu jsou asi 3 promáčklinky, s nimiž si ale poradí každý schopnější hodinář" je dle mých zkušeností hrubý omyl a naprostá neznalost a nezkušenost s podobnými věcmi. Hodinář se do podobných oprav zpravidla vůbec nechce pouštět a odkazuje na zlatníky. A najít někoho, kdo je ochoten zkusit podobné defekty opravit je opravdu problém, zvlášť když nechce majitel cenu hodinek zdvojnásobit - a to mluvím o případu, že je pouzdro zlaté. U stříbrného je to ještě o řád horší.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se