Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kolegové,

nemáte někdo tip, ještě lépe osobní zkušenost? Chceme stavět dům na pozemku v řadové zástavbě (jednopodlažní dům do L, takže žádná divočina), tak se začínám poohlížet po nějaké prověřené spolehlivé kvalitní firmě. Ještě nejsem rozhodnutý zda zděný nebo dřevostavba, takže beru oboje a dodávka by měla být na klíč.

Je to na Jižní moravě.

Díky!

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Toto by mě s dovolením také zajímalo. Výhledově cca do 1-1,5 roku chci prodat byt a přesunout se do domečku.

Vypadá to na takových 70% na dřevo, ale stopro rozhodnuti nejsme. V každém případě to bude "na klíč".

Takže pokud se kolega výše neurazí, prosím zkušenosti/doporučení i na firmy kolem Prahy, případně po celé ČR, pokud nemají problém s dopravou.

Prozatím mám vytipované následující firmy pro případnou dřevostavbu.

RD Rýmařov

Je to moloch, sekají to jak na běžícím pásu, ale kvalita prý přesto není špatná. Nejoblíbenější barák je Nova 101 - byly jsme se před pár lety podívat na nově postavenou Novu v Písku, moc pěkný domeček za celkem rozumný peníz.

Atrium

Před pár lety, než jsme se rozhodli přestěhovat do Práglu, proběhlo jednání se zástupcem firmy a už to skoro vypadalo, že do toho půjdem. Mají celkem dobrou pověst, našel jsem minimum stížností, pěkné bungalovy za slušné peníze.

Haas Fertigbau

Prozatím neproběhlo nic, jen jsem četl docela dobré reference. Jinak opět pěkné bungalovy.

Doporučení ani zkušenost s firmou na klasickou stavbu nemám.

Nakonec doporučím fórum, kde jsem našel hodně souvisejících informací:

https://www.modrastrecha.cz/forum/

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

byl sem v druhym a tretim. atrium gut, ale drahy, u haase je problem jakakoliv zmena dispozice proti jejich domu. nakonec sem postavil zdenej za min, nez byla drevenica vod atria :)

Odesláno

Mě půjde primárně spíš o čas... teda ne že bych měl neomezený budget, nemám prostřední jméno Rockafeller :D

Prodám byt a musim bydlet do nějaký rozumný doby.

Můžeš se podělit o více info - cos původně chtěl stavět a co nakonec postavil?

Nemám totiž moc velkou představu, o kolik dráž/levněji vyjde klasika vůči dřevu.

Otec stavěl před 10-ti lety, barák jak kráva, ale stavěl hrubou stavbu a pak to různě pleskal po jednotlivých firmách, na což já nebudu mít čas.

Třeba ta NOVA 101 - 5+1 s garáží, celkem 145m užitné plochy za 2,4M mi přijde celkem OK. K tomu tedy základovka 300k (od nich).

Navíc jsou schopni v podstatě jakékoliv změny dispozice, což se taky hodí.

Odesláno

K ceně domu nezapomínejte pánové další investice:

- pět místností zařízení nábytkem plus koberce, světla a kuchyňská linka je investice cca 500 tisíc
(pokud se bude člověk držet rozumně při zemi)

- zmíněná základová deska

- zahrada (není nic horšího než mít nový dům, nezbylo mi na zahradu a tak tam mám pět let hromady
hlíny zarostlé nálety, protože nemám čas na zahradu jelikož musím do práce abych zaplatil hypouše)
stojí podle velikosti pozemku a typu zahrady, terénních úprav 150 a výše

- pozemek + oplocení pozemku

- zabezpečení domu

spočítat, podtrhnout, sečíst + 15% rezervu

Odesláno

Ten je pekny, neco takoveho si take predstavuji, co kdybych jim rekl ze chci takovy ale do L a zadefinuji sirku a delku + garaz? Jak se k tomu postavi?

Úplně stejný, jenom do L a s garáží :-) Pobavil, díky :-)

Odesláno (upraveno)

Ten je pekny, neco takoveho si take predstavuji, co kdybych jim rekl ze chci takovy ale do L a zadefinuji sirku a delku + garaz? Jak se k tomu postavi?

Nemyslím, že by s tím měli problém. Samozřejmě je to otázka ceny.

Mě to velikostně celkem vyhovuje. V podstatě jediný problém, který bych řešil, jak k tomu přidat garáž tak, abych se dostal z garáže do domu napřímo.

Původně jsem myslel nechat zmenšit šatnu vedle ložnice tak, aby byla chodba (04) průchozí ven a na ten bok plácnout garáž. Jenže to bych pak z garáže vcházel do vnitřní chodby, což  - hlavně z pohledu zaneřádění v zimě - není moc praktické.

Rádi bysme bungalov, ale pragmaticky to vidím spíš na tu Novu od RDR. Nebo je pořád ve hře zděná stavba.

@sibirnaya: Můžeš tedy prosím dát tip na nějakou firmu, která postaví cihlu na klíč za rozumný peníz?

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

nemuzu, ja nemel zas tak dobrou zkusenost, abych je doporucoval. mel sem mit barak na klic, HS byla parada, ale pak uz sem musel organizovat a dozorovat a tlacit, aby to bylo dle mych predstav. mam prizemni kostku 220m2 zastavena plocha, kopli sme 4.brezna a bydlim od 15.listopadu.

Odesláno

Tak to je peknej cas na zdeny, to by se mi libilo za 8 mesicu bydlet.

nemuzu, ja nemel zas tak dobrou zkusenost, abych je doporucoval. mel sem mit barak na klic, HS byla parada, ale pak uz sem musel organizovat a dozorovat a tlacit, aby to bylo dle mych predstav. mam prizemni kostku 220m2 zastavena plocha, kopli sme 4.brezna a bydlim od 15.listopadu.

Odesláno

Toho se prave bojim, ze kdyz mi to individualne napasuji na pozemek, tak za to asi budou chtit dost, no uvidime. 

Nemyslím, že by s tím měli problém. Samozřejmě je to otázka ceny.

Mě to velikostně celkem vyhovuje. V podstatě jediný problém, který bych řešil, jak k tomu přidat garáž tak, abych se dostal z garáže do domu napřímo.

Původně jsem myslel nechat zmenšit šatnu vedle ložnice tak, aby byla chodba (04) průchozí ven a na ten bok plácnout garáž. Jenže to bych pak z garáže vcházel do vnitřní chodby, což  - hlavně z pohledu zaneřádění v zimě - není moc praktické.

Rádi bysme bungalov, ale pragmaticky to vidím spíš na tu Novu od RDR. Nebo je pořád ve hře zděná stavba.

@sibirnaya: Můžeš tedy prosím dát tip na nějakou firmu, která postaví cihlu na klíč za rozumný peníz?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...