Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

líbí se mi tyhle hodinky(3 verze) a vyjdou jen na 1600,- Kč. Je dobrej nápad se tímto "levným" způsobem seznámit s automatickými hodinkami nebo ne? (Zatím mám jen CERTINA Quartz). Je mi jasný, že to není to nejlepší "vybavení", ale spíš mi jde o názory, jestli to nebudou vyhozený peníze. Děkuji.

SNK805K2_big.jpg

SNX425K2_big.jpg

SNK809K2_big.jpg

... jsou i jiný provedení

Our Price: US$65-69

Seiko Military Automatic SNK805K2

Type: Military

Movement: Automatic

Calibre: 7S26 (21 Jewels)

Dial: Green dial with day/date display

Crystal: Hardlex

Case: Stainless steel sandblast finish with see-thru caseback

Case diameter: 36mm

Case thickness: 11mm

Water resistance

Bracelet/Strap: Matching color nylon strap

• Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jako majitel hodinek této značky je mohu jenom doporučit. Osobně bych volil asi jiný model, ale to je pouze věc subjektivního vkusu a také dávám přednost kovovým tahům, které jsou prakticky nezničitelné narozdíl od jiných materiálů.

Odesláno

Ještě malý doplňující dotaz: Na následujícím odkazu jsou dvoje stejné hodinky

Seiko Military Automatic SNK805K2 a SNK805J2, u těch druhých je poznámka MADE IN JAPAN a jsou asi o 14 doláčů dražší. Co to znamená? To jako jedny nejsou orig? Nebo je dělaj Číňani? U těch prvních je pouze poznámka Movement from Japan... A kromě tý cedulky nevidím rozdíl.

Čím to je, čím to je ???

http://www.21jewels.com/products.asp?perpa...etproducttype=8

Odesláno

Seiko vyrábí levnější hodinky mimo Japonsko i v Singapuru a v Koreji (možná i jinde). Hodinky vyrobené v Japonsku mají v kódu na konci "J" a jsou zpravidla o trochu dražší. Myslím, že velký rozdíl v kvalitě to nebude, strojek je stejný a celé to dělá robot.

Jsou to všechno fajn hodinky, jen pozor, mají průměr 36 mm a na ruce vypadají dost malé. Ty prostřední mám, na kovovém tahu s plnými dílky, jsou prakticky nenošené, pokud bys měl zájem tak je za 1500 Kč prodám.

Odesláno

Viktor: Mají všechny hodinky vyrobené v Japonsku v kodu na konci "J"??? Koukal sem na Seika Monster a na Citizen Promaster a ani u jednich sem "J" na zadní straně neobjevil. U těch Promasterů by mi to dost překvapilo, že nejsou vyrobeny v Japonsku, protože zas tak levné nejsou.

Odesláno

Sorry, o značení Citizen nic nevím. Ani u těch Seiko to není úplně jasné, neověřená zpráva říká, že u mechanických hodinek J v kódu označuje hodinky vyrobené v Japonsku a K hodinky vyrobené mimo Japonsko (Hong Kong, Singapur, Korea ...?). U quartz modelů jsou modely vyrobené mimo Japonsko značeny P.

Odesláno

Díky za odpovědi. Objednal jsem si nakonec něco úplně jinýho :-) . SEIKO, ale quartz alarm chronograph SNA225P1. Ani nevím proč, prostě se mi zalíbily... Jen tak na volný čas. Právě jsou někde na cestě ze Singapuru, tak uvidíme...

sna225p1_MED.jpg

P.S. pro Viktora: ... takže jsi na tom "vydělal", protože jsem ti dohodil zájemce :-D

Odesláno

Ale... :rolleyes: ... kurňa, stejně mi to nedá a asi si objednám ještě tyhle a dám si na ně tmavej koženej pásek. Bude to trochu "každej pes jiná ... " , ale nějak mi to napadlo. :)

snk803k2_MED.jpg

Odesláno

Dobrý rozhodnutí, ty Seika Chrono už mají taky skoro kultovní jméno "MOAQC" - Mother of all quartz chronographs - za tu cenu těžko najít něco lepšího. No a automaty k tomu, to je jasný :D

Odesláno

Je to spíš francouština. Jeden ze švýcarských jazyků a ještě před padesáti a méně lety mezinárodní jazyk především dopravy a spojů. Dnes jako mezinárodní jazyk už prakticky nepoužívaná, američané svým ekononomickým vlivem převálcovali svět angličtinou, která je i jako jazyk na učení jednodušší. Dnes bereme díky počítačím angličtinu jako naprosto automatický jazyk. Ale podle zkratek ty latinské jazyky mohou vypadat dost podobně, včetně italštiny.

Odesláno

Days of the Week

In Spanish-speaking countries, the week begins on Monday.

lunes

Monday

martes

Tuesday

miércoles

Wednesday

jueves

Thursday

viernes

Friday

sábado

Saturday

domingo

Sunday

Ešte nejaké dohady ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...