Přejít na obsah

Něco na podzimní a zimní nošení

Doporučené příspěvky

No to doufám, dle konverzace působí pán slušným dojmem. Ale řeknu vám, mít ty Hamiltony lumi od Seika, už teď bych byl spokojenej parchant, to je asi jediná slabina, která mne trochu trápí. Tak uvidím.

Jinak všem, co mi drží palečky, děkuji a budu informovat.

Francouz a působil slušným dojmem? No, tak to je v pytli, takoví žabožrouti jsou nejhorší :D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se mi černá varianta pozdává nejvíc.

Jinak Francouz je v pohodě, dnes mi potvrdil platbu a hodinky v pondělí posílá, tak teoreticky bych je mohl mít v pátek, ale spíš až ten další týden. Jinak, Toníku, s žabožrouty problém nemám, ba naopak, ale určitě bych neobchodoval s Němcem, bože, jak já ten národ nesnáším.

Odkaz ke komentáři

Abych pravdu řekl, taky mám z toho stavu trochu strach, ale jsem předběžně domluven s hodinářem, že by udělal pár kosmetických úprav. Dle slov původního majitele by safír a průhled měl být bez poskvrnky, pouzdro bez záseků a tah se sponou nesou stopy "běžného použití", takže slovy klasika tady na foru "nic, co by nešlo rozleštit". Tak doufám, že to tak bude. Ale je fakt, že před nafocením je mohl alespoň opláchnout za pomoci kartáčku. Ale co už, uvidím, poreferuji.

Odkaz ke komentáři

Abych pravdu řekl, taky mám z toho stavu trochu strach, ale jsem předběžně domluven s hodinářem, že by udělal pár kosmetických úprav. Dle slov původního majitele by safír a průhled měl být bez poskvrnky, pouzdro bez záseků a tah se sponou nesou stopy "běžného použití", takže slovy klasika tady na foru "nic, co by nešlo rozleštit". Tak doufám, že to tak bude. Ale je fakt, že před nafocením je mohl alespoň opláchnout za pomoci kartáčku. Ale co už, uvidím, poreferuji.

pozorne te tady sleduju a uz mam zalozenej ucet na chrono24 :-) tak pak casem pridam svoji zkusenost taky.

Odkaz ke komentáři

Tak hodinky od včerejška doma a první dojmy, nejprve ohledně modelu a velikosti. Moc se mi líbí, velká spokojenost a velikost? 40 by bylo naprosto optimální, ale 38 je pro mne přijatelnější než 42, zvlášť pro účel, kvůli kterému jsem si je kupoval. Zvláštní je, že když je dám vedle Sarbů, jsou fyzicky menší, ale opticky mi přijdou mohutnější. Jinak jsou to pohodové hodinky, které si na nic nehrajou a i vypadají na cenu, za kterou se prodávají. Co se týká stavu, bylo to trochu horší, než jsem čekal, ale nic tragického. Safír a průhled netknutý, stejně jako spodek pouzdra, tah a spona odpovídají ročnímu intenzivnímu nošení, ale žádné hluboké záseky. Pouzdro také bez záseků, ale leštěná luneta kolem sklíčka dostala zabrat fest. Takže jsem je hned odnesl k panu doktorovi na poléčení a budou koncem příštího týdne, tak jsem zvědav, jak se s tím popasuje. Potom poreferuju a něco nafotím.

Odkaz ke komentáři

Ohledne velikosti s tebou souhlasim. Zkousel jsem 42 mm, sedely mi dobre, ale chtel jsem mensi pouzdro. 40 mm by bylo fajn.

Kdyz jsem je prehodil z tahu na kuzi nebo nato prokoukly a vypadaji vetsi.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři

Fotky na ruce budou, jak dojdou od hodináře.

Na tahu jsou pro mne v pohodě, právě mi přijde, že díky tahu jsou v kompletu celkově takový robustnější. Ale já už s řemeny experimentovat nebudu. Nato vyloženě nesnáším na čemkoliv a co se týká řemenů, utratil jsem za ně dost peněz k jiným hodinkám, abych se nakonec vrátil k tahu, který mi vyhovuje úplně nejvíc. Můžu ho mít v létě i zimě, ve většině případů má stejnou životnost jako hodinky, což se o žádném řemenu (snad vyjma kaučuku) říct nedá, v pohodě se udržuje, nesmrdí atd... Je pravda, že hodinky na tahu tolik nevyniknou, ale ty praktické vlastnosti mají pro mne bohatě navrch. Proto jsem měl kvalitní tak jako jeden ze stěžejních požadavků. Tož asi tak.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak hodinky mám od pátku doma, po lehkém přeleštění a přebroušení u pana hodináře jsou zase jako nové a mohl bych být spokojený. Ale......... Nosím je třetí den a v podstatě jim nemám co vytknout. Jsou pohodlné, přehledné, oproti potápkám lehounké, jdou přesně a hlavně mi při nošení nijak nepřekáží, jak jsem chtěl. Nicméně mi vadí pár drobností. Zcela nepochopitelná mikroregulace dvou dírek na jinak masívní sponě, kde by se jich vešlo minimálně dalších osm. Navíc odskok těch dvou dírek je 1/3 velikosti dílku tahu, takže hodinky mám buď hodně natěsno a nebo pokud přidám dílek a uberu na sponě, tak zase moc na volno. Navíc mi ta spona vzhledem k velikosti a provedení hodinek přijde opticky zbytečně moc masívní. Další mínus je korunka, která se mi ze začátku velice pozdávala, protože je taky dost veliká a dobře se s ní manipuluje, ale díky svojí výšce docela rýpe do ruky. Další výtka je spíše optického charakteru. Nevím, jestli se to stává jenom mně, ale přijde mi, že konfrontace hodinek v reálu se zvětšenýma fotkama na monitoru je vždy hodinkám ke škodě. Konkrétně tyhle Hamiltony mi na netu přišly vzhledově jako naprosto dokonalé, ale v reálu na nich ten ciferník a ručky působí strašně subtilně až dětsky a celkově z nich mám takový mdlý pocit. Zatím to přisuzuji tomu, že jsem celé léto nosil velké, i barevně výrazné potápky (Monstra, Suma, Alpinisty) a Hamiltony mají možná až příliš konzervativní a nenápadný vzhled a nemůžu si zvyknout. No a v neposlední řadě ta velikost by asi opravdu chtěla ty 2mm navíc a rozhodně vnitřní AR, protože díky klenutému safíru se sklíčko lesne jako prase a vše se v něm odráží, takže je to trochu na škodu jinak výborné přehlednosti.

Takže vzhledem k výše uvedenému je možná zkusím nabídnout v prodejní sekci, pokud nebude zájem, tak zůstanou doma, ty drobnosti, co jsem uvedl, mi zase až tak nevadí. Ale trochu jsem si potvrdil, že jsem měl asi zůstat ve svojí oblíbené, japonské sekci. Když nasadím na ruku černé Sarby, které jsou parametrově i velikostně stejné, přijdou mi tak nějak hodnotnější a mám z nich i mnohem lepší pocit, i když výzorem jsou to spíš klasické oblekovky. Tak toliko k čerstvým postřehům a na závěr pár slíbených, rychlých mobilovek pro představu.

Upraveno uživatelem karel hb
Odkaz ke komentáři

Dobre to promysli Karle hb, coz jsi asi udelal, ze:)? Jinak je videt, ze mame docela stejne naroky: viz tlaceni korunky do ruky. Mel jsem na ruce spoustu opevovanych modelu, ktere zde vychvaluji a jak jsem byl nemile prekvapen. Myslim tim tlacenim. To je zrovna vec co bych neprekousl, ani kdyby je vsichni vynaseli do 7 nebe. Ale celkove vzato mi ty Hamiltony neprijdou spatne, v minulosti jsem tuto znacku nejak nemusel, ale v soucasnosti bych od nich neco i bral. Asi bych dal prednost day-date, mam pro to slabost. Pokud se nemylim, tak Ty tuto komplikaci mas take rad, ze?

Odkaz ke komentáři

Karle, s některými věcmi s tebou souhlasím. Absence AR je na sférickém skle zřetelná (už jsem psal). 2 dírky pro mikroregulaci na sponě jsou málo, ale stejně špatně to mají vyřešené srovnatelné Seiko SARB03X.

Spona je masivní a moc pěkná. Velká korunka je super, je neoddělitelnou a podstatnou součástí těchto hodinek.

Hodinky nosím na zápěstí "nízko" a korunka mi nepřekáží. Půlený dílek tahu je zajímavý detail.

Hodinky mají 38 mm a vypadají jako hodinky o prům. 38 mm :)

Zajímavé srovnání s EXPY 39 mm je na tomto videu. Vyhledejte si:

$500 Watch Vs. $5000 Watch Part 1

Odkaz ke komentáři

tak moje day date hamiltony sú podobného štýlu a neviem si ich vynachváliť. na denné nosenie pre mňa úplne TOP.. 42mm, strojček H30,rezerva chodu 80hodin, prehladný, pre mňa celkom zaujímavý ciferník, zafír s AR.. jediné čo by som im vytkol je lumi. na 12 a 6 nie je nič, na ostatných svieti len tá malá bodka pri indexe.. ak by svietili aj číslice, to by bola paráda :) no ja si na lumi nezakladám,takže mi to je fuk :)

https://www.google.sk/search?q=khaki+field+day+date&client=opera&hs=vtL&biw=1680&bih=952&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI3JfqtuicyAIVZKhyCh3eIAAg

Odkaz ke komentáři

Karle, s některými věcmi s tebou souhlasím. Absence AR je na sférickém skle zřetelná (už jsem psal). 2 dírky pro mikroregulaci na sponě jsou málo, ale stejně špatně to mají vyřešené srovnatelné Seiko SARB03X.

Spona je masivní a moc pěkná. Velká korunka je super, je neoddělitelnou a podstatnou součástí těchto hodinek.

Hodinky nosím na zápěstí "nízko" a korunka mi nepřekáží. Půlený dílek tahu je zajímavý detail.

Hodinky mají 38 mm a vypadají jako hodinky o prům. 38 mm :)

Zajímavé srovnání s EXPY 39 mm je na tomto videu. Vyhledejte si:

$500 Watch Vs. $5000 Watch Part 1

Seiko Sarb03X ale mají tu sponu tak krátkou, že tam není prostor na víc jak dvě dírky a navíc to chápu, protože k jemnému provedení hodinek se ta subtilní spona hodí víc než nějaká masívní. U těchto konkrétních Hamiltonů (38mm) mi ta spona přijde vzhledem k malé velikosti a výšce hodinek i poměrně jemně zpracovanému tahu zbytečně masívní a příliš se nehodící ke zbytku hodinek, jako by byla z potápek. Možná u verze 42mm to bude v pohodě, ale tady nechápu smysl délky té spony, kdy jsou tam jen dvě dírky mikroregulace hned na začátku, prakticky nic neřešící.

Korunka se mi taky moc líbila a na verzi 42mm by byla taky asi v pohodě, ale tady v poměru ke zbytku hodinek je opticky až nepřirozeně velká.

S velikostí nemám problém, s tím jsem do toho šel, jen díky subtilnímu provedení ruček a číselníku mi přijdou takové umydlené, nevím, jak to napsat. Sarby jsou stejně velké a na ruce vypadají mnohem hodnotněji a přirozeněji, ale to je jen můj názor.

To porovnání s EXPY jsem viděl, prolezl jsem toho docela dost, ale Rolex mne nechává naprosto v klidu, tak jsem to neřešil.

Odkaz ke komentáři

Ten dojem subtilnosti bude zrejme zpusoben tim nahustenim indexu a dvou rad cislic 1-12, 13-24. Je tam toho ve srovnani se Sarby trochu moc. Sarby jsou ciste, velmi prehledne, na ciferniku je vice prazdneho prostoru.

Sarby tu ted nemam, ale myslim, ze budou mit o neco vetsi prumer ciferniku, co myslis?

Ta spona je otazkou vkusu, me se libi. Pouze 2 dirky jsou nesmyslnou degradaci. Korunka je zrejme stejna na modelu 42 mm i 38 mm. Proto je na na 38kach tak vyrazna, ale to je fakt bomba (cti moc se mi to libi) :)

Ty nove day date modely jsem zkousel v obchode. Maji vymazleny cifernik, ale nelibi se mi tvar pouzdra - na nozkach mi chybi to vnejsi zakriveni (odebrani materialu)

Odkaz ke komentáři

Máš pravdu, sice jsem to neměřil, ale Sarby mají nějaký ten mm na cifru navíc. Spona se mi taky jako celek líbí, nemám rád ty plechařiny, jde mi o to, že ne celá spona, ale jen ta vrchní část, která je po zapnutí vidět, je vzhledem k tahu zbytečně masívní (čti dlouhá). Korunka, jak si psal, je stejná jako na 42mm a proto tady působí moc velká. Obecně mám taky rád výrazné a pořádné korunky, ale musí propoprčně korespondovat se zbytkem hodinek a tady to už působí nepřirozeně. Pokud by šlo o hodinky s ručním nátahem nebo by korunka zachovala průměr a byla o malinko nižší, bylo by to v pohodě. Ale to je jen můj názor.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...