Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, prosím o radu... Dostaly se ke mně hodinky po otci, vzpomínám si že je nosil v 70tých letech, teď hodně dlouho ležely. Nejdou, mají naprasklé sklíčko dole a celkově vypadají na svůj věk. Dýnko je hladké.

Nevíte prosím, jaký je to konkrétní typ a na koho bych se mohl obrátit s prosbou o případnou renovaci? Nemám ponětí kolik by to mohlo stát, mám k nim ale citový vztah a chtěl bych zařídit aby se daly zase do kupy...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Myslím,že zprovoznit je nebude velký problém pro šikovného hodináře.Co si předstvuješ pod pojmem renovace ? Z důvodu autenticity bych nechal pouzdro původní,a ciferník také,sklo není problém vyměnit.Pokud by byl strojek ve špatném stavu,není problém sehnat druhý,kal.50 .Možná by šlo zkusit trochu očistit ciferník /pozor barva ráda sleze,vyzkoušet vatičku na špejli a hlavně jemně,třeba kapka mýdlové vody a dobře vysušit/.Nejjednodušší by bylo koupit stejné v lepším stavu.

Odesláno (upraveno)

Nechával jsem také nedávno renovovat rodinné dědictví (po dědovi), hodinky Poljot. Jak píše bohus76, pokud je k tomu citový vztah, doporučuji co nejvíce nechat v autentickém stavu.

V mém případě se měnilo sklíčko (bylo naprasklé), opravoval se strojek (nechodil) a celkově se renovovalo pouzdro. Nic víc nebylo potřeba.

Celou renovaci mi dělal hodinář Frýdl a mohu jen doporučit (níže jeho reference). Včetně nového fešáckého řemenu jsem se vešel do dvou litrů.

Tohle vlákno stojí za pročtení (jsou tam i ty moje, poslední strana cca uprostřed):

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/82130-pochlubte-se-renovac%C3%AD-vintage-hodinek/

Reference hodináře Frýdla:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/73527-hodin%C3%A1%C5%99-marek-fr%C3%BDdl-praha-8-zlatnictv%C3%AD-janka/

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Díky za komentáře, vyfotil jsem i strojek...

Tak určitě to chce kompletní servis strojku /vyčištění +promazání,seřízení/.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...