only Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Odesláno 23. září 2007 Zdravím, dlouho jsem zde nebyl a mám hned na začátek jednu otázku. Mám na hodinkách, chronografech, stupnici nazvanou Telemeter. Co to znamená a jakou to má funkci? Díky za odpověď. Only.
kubson Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Odesláno 23. září 2007 (upraveno) myslím že to je na měření vzdálenosti na základě rychlosti zvuku edit: znamenám do vznikajícího slovníku, hned vedle pulsometre a tachymetre... Upraveno 23. září 2007 uživatelem kubson
Návštěvník YPO Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Odesláno 23. září 2007 Zdravím, dlouho jsem zde nebyl a mám hned na začátek jednu otázku. Mám na hodinkách, chronografech, stupnici nazvanou Telemeter. Co to znamená a jakou to má funkci? Díky za odpověď. Only. Nemyslíš spíše tachymetrickou stupnici ? http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/396609-dalkomer http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/340971-taoheometr
Návštěvník RaGe Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Odesláno 23. září 2007 Nějaká zmínka je tady, ale nic moc : http://www.chronomag.cz/clanek/2004-12-10/...-ciferniku.html
gandalf Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Odesláno 23. září 2007 4only Některé hodinky mají kromě tachymetrické stupnice i telemetrickou. Viděl jsem to na nějakých ruských vojenských hodinkách. Měřila se tím např. vzdálenost dělostřelectva od pozorovatele. Vidíš záblesk, spustíš chronograf; slyšíš zvuk, vypneš a na stupnici si přečteš vzdálenost /nebo blesk - zahřmění při bouřce/.
kubson Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Odesláno 23. září 2007 je to tak jak jsem psal, ještě to může být v mílích nebo kilometrech, ale z těch 3 stupnic které se na hodinkách objevují asi nejvíc k ničemu, neb rychlost zvuku je závislá na jeho teplotě, takže je to dost nepřesné, ale k čemu taky, že?
only Odesláno 23. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2007 No já to mám na Hamilton chrono field auto, ale moc jsem pořád nepochopil jak to mohu využít v praxi. Rozumím tomu dobře, že třeba když uvidím blesk, tak zmáčknu stopky a až zahřmí, tak je vypnu a podle toho, kde se mě zastaví ručička vteřinovky a na které ukáže číslo, tak takhle je daleko bouřka? Only.
Jerryl Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Odesláno 23. září 2007 Asi tak nějak. Já si pořád přeju automatický chronografy, ale vlastně nevím proč, když ty stopky vůbec nepotřebuju. Na hrubý měření mi stačí otočná luneta na Diverech a na přesný měření mám hodinky na baterku, který stejně moc nenosim, jen na sport. Ale asi se neudržím.
only Odesláno 24. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2007 Tak to je paráda, konečně budu vědět jak jsem daleko od bouřky, dokud jsem to nevěděl, cítil jsem se takový nesvůj. . Ale jinak je to hezká "komplikace" a ty mám na hodinkách rád i když je v podstatě nevyužiji. Only.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se