spidermann Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Odesláno 24. září 2007 Zdravím všechny příznivce primek a předkládám jim k posouzení tento email, který se mi náhodou dostal do rukou. Zpráva: A to Vám není blbý prodávat tyhle repliky tak draho ??? Uhrmacher Subject: Re: Dotaz na předmět: PRIM ORLÍK (číslo aukce: 243996205) ani moc ne,podivejte se za co se prodavaj na strance PRIMU. Subject: RE: Dotaz na předmět: PRIM ORLÍK (číslo aukce: 243996205) O tom se mi raději ani nezmiňujte, pokaždé když si na to vzpomenu, vybaví se mi ten ETA strojek a na něm klidně drze vyryto Prim kalibr 73. Jak si to může vůbec někdo dovolit vydávat za primky, to nechápu !!! Teď nemyslím Vás, ale Elton. No nic, Prim Orlík to ale nejsou, to se na mě nezlobte, já vím přesně o co se jedná. A kde jste k nim vlastně přišel, jestli se můžu zeptat ? To máte z Nového Města z Eltonu ? Já do nich ale nejdu, to je Vám asi jasný, že jo. Snad se neurazíte. Ale zájem o ně je i tak. Když mi už neodpovíte, pochopím to. Zdravím Uhrmacher Subject: Re: Dotaz na předmět: PRIM ORLÍK (číslo aukce: 243996205) samozrejme ze je mam od nich,od ELTONU.o skutocnom povodnom originale v zbierkovom top stave viem len o dvoch kusoch.prvy ma elton v muzeu a druhy je u vysluzileho generala,ktoreho nezlomila ani hodne vysoka ponuka.inak som videl iba orliky akorat tak do srotu na nahradne diely. Subject: Re: Dotaz na předmět: PRIM ORLÍK (číslo aukce: 243996205) Dobry den, este raz by som sa rad vratil k tym orlikom.dost vas vytocil nejaky strojek eta prim calibre 73.mozete mi povedat dovod?skratka nieco viac o tom strojku? s pozdravom martin Subject: RE: Dotaz na předmět: PRIM ORLÍK (číslo aukce: 243996205) No normálně, je to jednoduché. Když například otevřu hodinky RADO automat tak je tam taky strojek ETA ,ale rado to nevydává za svůj další kalibr. Na strojku je označení eta 2824 např. a pouze na rotoru je nápis RADO , stejně tak když otevřu třeba TISSOT je to stejné LONGINES nebo Swatch .Nikdo se nechlubí, že by to byl jejich vlastní kalibr. Tak to je asi tak celé co mně no tom vadí a jako patriota dokonce vytáčí. S pozdravem Uhrmacher jasne,diky za odpoved ale ako laik sa spytam,ten strojek ETA to je nejaka cina,alebo svajciarsko?skratka to je nejaky univerzalny strojek ktory pouzivaju napriklad viacere znacky?znamena to ze to nieje strojek iba pre orliky? diky moc za odpoved,ale zaujima ma to pre to,ze si planujem kupit ich sucasne eltonacke pavouky,alebo diplomaty,a dat taku sumu za nejake moderne skladacky by sa mi asi nepacilo. ----- Original Message ----- prepacte este raz,ze vas obtazujem takymi dotazmi,ale orliky som si kupoval prave prre to,ze som patriot a chcel som mat cesku (ceskoslovensku) vec,nakolko uz mam dost omieg a podobnych veci.naviac sa mi nase dizajny pacia.v zbraniach si viem poradit a vybrat sam,ale v hodinkach sa doma necitim.vy nemate ziadnu motivaciu mi nic ako obchodnik predat,tak viem ze mi odpoviete pravdivo. este raz dakujem za radu. s pozdravom martin ----- Original Message A závěr? Pán chtěl být patriot, chtěl mít pravé české hodinky, ale místo toho měl "moderní skládačku" s nápisem PRIM . Prostě když to přeženu, tak na číselníku měl Primky a uvnitř ty Omegy, kterých už měl dost . To je ironije co... Tak co vy na to pánové ???
NIGHTinGALE Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Odesláno 24. září 2007 (upraveno) Uhrmachr bude asi fakt machr Cituji: "No normálně, je to jednoduché. Když například otevřu hodinky RADO automat tak je tam taky strojek ETA ,ale rado to nevydává za svůj další kalibr. Na strojku je označení eta 2824 např. a pouze na rotoru je nápis RADO , stejně tak když otevřu třeba TISSOT je to stejné LONGINES nebo Swatch .Nikdo se nechlubí, že by to byl jejich vlastní kalibr. Tak to je asi tak celé co mně no tom vadí a jako patriota dokonce vytáčí." Doporučuji mrknout do katalogu Longines či na internet. Možná zjistíš, že Longines uvádí označení kalibrů například L512, L651 či L693. A tak bych mohl pokračovat... Najdeš to na internetu, v jejich katalogu, vygravírované na rotoru... A hromada dalších značek je na tom podobně. Takže v tomto se Elton vskutku neliší A to, že má někdo drzost napsat prodejci (byť mamlasovi, který už po několikáté uměle navyšuje cenu těch Orlíku) a polemizovat s ním o tom, zda to je či není replika a psát mu, zda mu "není blbý prodávat je tak draho ", raději nekomentuji. Musel bych být sprostý... Edit: Takže tady Longines uvádí, z čeho jeho kalibry vychází. Ale zkus to najít v katalogu či na hodinkách. http://www.longines.com/eng/html_longines/...n/MMovement.pdf Upraveno 24. září 2007 uživatelem NIGHTinGALE
hciq Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Odesláno 24. září 2007 (upraveno) Já si myslím, že to sem patří. Nediskutuji o jménech kalibrů, to samé dělá i brejloun, i když někdy tam i přidává něco svýho. Pokud se nepletu, tak jsme byli šestou zemí co zvládla výrobu vlastních hodinových strojků. To, že to bylo za bolšána je bezpředmětný. Lidé tu byli vždy stejní, "hňupové a stejně chytří", už vod Bivoje a třeba vod pobělohorský bitvy. Nebejt těch germánů, co si to po těch prkenných inzultacích tady převzali, tak Škréta bude malovat pouťový vobrázky, Brandl se uchlastá o patnáct let dříve a Santiniho gotizující baroko ani nebude nalezeno. To je asi normální vývoj, stejně jako Poldi Kladno a Stehlíkova "revitalizace" No a nyní ta citlivější část-hodinky Prim, mě se líběj, mám k nim vztah, některé kousky jsem nosil i na střední škole. No a dál bych je i nosil, jen nemohu vrátit svůj obsah žaludku po těch prima loping výkrutech, co provádí Elton. Nejsem ekonom a nepřísluší mě to hodnotit. Prostě tomu nerozumím. Co však vím jistě je to, že hodinářská firma je ta, která vyrábí to tikající uvnitř. Vše ostatní je většinou dílem subdodavatelů. No a na závěr bych se nebránil nějaké sázce, ve smyslu asi toho, že nám Prim převede zase další z jeho úžasných výkrutů.... tředa vo basu nějakýho prima šampáňa co pak společně bouchnem. jsem zapomněl v tý rychlosti udat délku, vidí.m to tak na max. pět let. To bude to šampíčko tak akorát před konzumací, aby se nezkazilo. Upraveno 24. září 2007 uživatelem hciq
Pepino65 Odesláno 25. září 2007 Nahlásit Odesláno 25. září 2007 Díval jsem se nedávno na stránky primu. Je tam jasně napsáno, že hodinky osazují svými kalibry, ale pokud si zákazník žádá, dostane klidně jiný. Nevím, jestli by to nemohl být tento případ. PRIM by k tomu mohl říct o něco víc, aby v tom bylo jasno (tady na foru). Třeba se jedná o tuto zakázkovou výrobu.
Prokop Odesláno 25. září 2007 Nahlásit Odesláno 25. září 2007 (upraveno) Jsme schopni aplikovat i vlastní kalibry. Kdo má zájem o Orlíka s původním kalibrem 50, je i toto možnost, ale takové hodinky nikdo nenajde na internetu. To je třeba komunikovat přímo se mnou, protože to již jsou solitérní zakázky. Pokud ale máme zůstat alespoň v trochu dostupné kategorii hodinek, nezbývá nám než používat ETA kalibry. S jejich označováním také nejsem úplně ztotožněn, ale chápu argument mých kolegů, že pro vlastní kontinuitu v označovacích kódech prostě potřebujeme dvoumístné číslo. To začínající na číslici 7 je vyhrazeno pro převzaté, případně dále upravované kalibry. Původní kalibr 70 se totiž nedostal do výroby, a tak nám nechal volnou pozici. Navíc musím říci, že nijak neskrýváme, že kalibr 73 je vlastně kalibr 2824-2 atd. Viz fotky. Upraveno 25. září 2007 uživatelem PRIM
docent_tecka Odesláno 25. září 2007 Nahlásit Odesláno 25. září 2007 (upraveno) A závěr? Pán chtěl být patriot, chtěl mít pravé české hodinky, ale místo toho měl "moderní skládačku" s nápisem PRIM . Prostě když to přeženu, tak na číselníku měl Primky a uvnitř ty Omegy, kterých už měl dost . To je ironije co... Tak co vy na to pánové ??? nevim, co je na tom ironickeho: - kdyz si koupim skodovku, zvednu kapotu a na plastovem krytu motoru se leskne logo "slepice", prestoze to je sdileny motor v ramci celeho koncernu a kazdy si na nej da sve logo.... (stejne tak navigace, radia, atd) - kdyz si koupim bundu hannah, tedy ceskou znacku, ktera je sita v cine z materialu, ktere naleznu i u dalsich vyrobcu atd... jsem patriot? ja bych rekl, ze jo, i kdyz kupuju "moderni skladacky" .... Upraveno 25. září 2007 uživatelem docent_tecka
hciq Odesláno 25. září 2007 Nahlásit Odesláno 25. září 2007 Já si myslím, že to sem patří. Nediskutuji o jménech kalibrů, to samé dělá i brejloun, i když někdy tam i přidává něco svýho. Pokud se nepletu, tak jsme byli šestou zemí co zvládla výrobu vlastních hodinových strojků. To, že to bylo za bolšána je bezpředmětný. Lidé tu byli vždy stejní, "hňupové a stejně chytří", už vod Bivoje a třeba vod pobělohorský bitvy. Nebejt těch germánů, co si to po těch prkenných inzultacích tady převzali, tak Škréta bude malovat pouťový vobrázky, Brandl se uchlastá o patnáct let dříve a Santiniho gotizující baroko ani nebude nalezeno. To je asi normální vývoj, stejně jako Poldi Kladno a Stehlíkova "revitalizace" No a nyní ta citlivější část-hodinky Prim, mě se líběj, mám k nim vztah, některé kousky jsem nosil i na střední škole. No a dál bych je i nosil, jen nemohu vrátit svůj obsah žaludku po těch prima loping výkrutech, co provádí Elton. Nejsem ekonom a nepřísluší mě to hodnotit. Prostě tomu nerozumím. Co však vím jistě je to, že hodinářská firma je ta, která vyrábí to tikající uvnitř. Vše ostatní je většinou dílem subdodavatelů. No a na závěr bych se nebránil nějaké sázce, ve smyslu asi toho, že nám Prim převede zase další z jeho úžasných výkrutů.... tředa vo basu nějakýho prima šampáňa co pak společně bouchnem. jsem zapomněl v tý rychlosti udat délku, vidí.m to tak na max. pět let. To bude to šampíčko tak akorát před konzumací, aby se nezkazilo. Pane jo... to jsem byl včera pěkně pod parou. Omlouvám se všem za případnou psychickou újmu způsobenou přečtením tohoto opileckýho blábolu
typograf Odesláno 25. září 2007 Nahlásit Odesláno 25. září 2007 Pane jo... to jsem byl včera pěkně pod parou. Omlouvám se všem za případnou psychickou újmu způsobenou přečtením tohoto opileckýho blábolu No, je to špatný. Dříve, na starém fóru jsi to mohl druhej den smáznout a tvrdit: Já v životě nic nenapsal. Dnes holt musíš přiznat, žes chlastal.
cigi Odesláno 26. září 2007 Nahlásit Odesláno 26. září 2007 (upraveno) Pánové, já si přijdu taky vožralej, kdo mi prosím přeloží tohle vlákno do češtiny? Možná bych k němu jako majitel mnoha primek výhradně s kalibry vyrobenými v eltonu, jako mnoho z nás, měl co říct, ale nechci se ukvapit. :) Upraveno 26. září 2007 uživatelem cigi
spidermann Odesláno 27. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2007 Jsme schopni aplikovat i vlastní kalibry. Kdo má zájem o Orlíka s původním kalibrem 50, je i toto možnost, ale takové hodinky nikdo nenajde na internetu. To je třeba komunikovat přímo se mnou, protože to již jsou solitérní zakázky. Pokud ale máme zůstat alespoň v trochu dostupné kategorii hodinek, nezbývá nám než používat ETA kalibry. S jejich označováním také nejsem úplně ztotožněn, ale chápu argument mých kolegů, že pro vlastní kontinuitu v označovacích kódech prostě potřebujeme dvoumístné číslo. To začínající na číslici 7 je vyhrazeno pro převzaté, případně dále upravované kalibry. Původní kalibr 70 se totiž nedostal do výroby, a tak nám nechal volnou pozici. Navíc musím říci, že nijak neskrýváme, že kalibr 73 je vlastně kalibr 2824-2 atd. Viz fotky. Dobrá, dobrá, , vzdávám se !!! Zdá se, že pokud člověk chce mít v Primkách primky, nesmí hledat na webových stránkách Primu . A nebo se pak musí stát solitérním zákazníkem a pořádně si to zaplatit . Já osobně proti ETA strojkům nic nemám, naopak. Ale kalibr 73 odvozený od ETA 2824-2 viz fotky, je ETA 2824-2, žádná odvozenina, to ať se na mě nikdo nezlobí !!! Nebo ať nám PRIM řekne v čem je rozdíl, pominu-li ten nápis na rotoru.
spidermann Odesláno 27. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2007 (upraveno) http://www.longines.com/eng/html_longines/...n/MMovement.pdf Díval jsem se na ten odkaz, anglicky sice neumím, ale "base kalibr" byl u většiny ETA a dokonce i u L633 ETA 2824/2 tak že Prim 73 Upraveno 27. září 2007 uživatelem spidermann
lykarian Odesláno 28. září 2007 Nahlásit Odesláno 28. září 2007 ať žijou zlatý český ručičky, zkuste si někdy zajít, dámy a pánové do Eltonu, přímo do fabriky. Nasajete vůni čerstvě obrobené oceli, ze skladů vůni kožených řemenů a z poza stolů se na vás usmějí dámy skládající tikající skvosty. Klaním se a smekám všem, kdo drží nad vodou firmu Elton a jiné podobné. Moc jich už není...
Návštěvník Kamil Odesláno 1. října 2007 Nahlásit Odesláno 1. října 2007 Hlásím úspěšně absolvovaný víkend ve Špindlu s Orlíky. Nesundal jsem je z ruky. Pominu-li zmoknutí, změny počasí a aquapark se skoky do vody a tobogany, nejvíc dostaly zabrat 2x v sauně přes 90 stupňů a následné koupeli v ledové vodě. Vše bez problémů přečkaly a šlapou jak....
watch Odesláno 3. října 2007 Nahlásit Odesláno 3. října 2007 Hlásím úspěšně absolvovaný víkend ve Špindlu s Orlíky. Nesundal jsem je z ruky. Pominu-li zmoknutí, změny počasí a aquapark se skoky do vody a tobogany, nejvíc dostaly zabrat 2x v sauně přes 90 stupňů a následné koupeli v ledové vodě. Vše bez problémů přečkaly a šlapou jak.... No vidis. A moje Orliky bez problemu tikaji i po premosteni a obri houpacce. Tobogany v aquaparku jsem take zkusil, ale do sauny jsem si netroufnul. Sam bych tam sel, ale Orliky jsem tam tahat nechtel. Nekde jsem cetl, ze sauna skodi i vodotesnym hodinkam . Tak nevim.
xmenm05 Odesláno 3. října 2007 Nahlásit Odesláno 3. října 2007 (upraveno) No vidis. A moje Orliky bez problemu tikaji i po premosteni a obri houpacce. Tobogany v aquaparku jsem take zkusil, ale do sauny jsem si netroufnul. Sam bych tam sel, ale Orliky jsem tam tahat nechtel. Nekde jsem cetl, ze sauna skodi i vodotesnym hodinkam . Tak nevim. Do sauny jsem vzal staré vostoky amphibia i seiko divers, obojí zašroubovaná korunka a v poho ... u seika jsem to čekal, vostoky mě mile překvapily, jsou to přeci jen stařečkové ... Takže rozumím tomu, že orlíky tam tahat nechceš, ale můj osobní odhad je, že to vydrží bez problémů ... (byť se teď asi PRIMovi ježí vlasy i vousy ...) Upraveno 3. října 2007 uživatelem xmenm05
spidermann Odesláno 3. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 3. října 2007 No, vlastně není to ani tak sauna co škodí i vodotěsným hodinkám, ale je to spíš to co přijde následně po sauně, ten skok do studené vody .Horký vzduch, který je uzavřený v hodinkách se prudce ochladí a může dojít k orosení sklíčka, ostatně na toto téma se tu již mnohokrát spekulovalo. Tak že já neříkám nebrat do sauny, ale spíš potom co se to stane, poskytnout hodinkám první pomoc ( nechat je vysušit ).
xmenm05 Odesláno 4. října 2007 Nahlásit Odesláno 4. října 2007 No, vlastně není to ani tak sauna co škodí i vodotěsným hodinkám, ale je to spíš to co přijde následně po sauně, ten skok do studené vody .Horký vzduch, který je uzavřený v hodinkách se prudce ochladí a může dojít k orosení sklíčka, ostatně na toto téma se tu již mnohokrát spekulovalo. Tak že já neříkám nebrat do sauny, ale spíš potom co se to stane, poskytnout hodinkám první pomoc ( nechat je vysušit ). No, je pravda, že když pak lezu pod sprchu nebo do bazénku, tak zápěstí nechám mimo (ale taky ne vždy) a před skokem do bazénu je opláchnu bazénovou vodou, ale i tak ... solidní hodinky něco vydrží ... mimo jiné i v tomhle by měl být rozdíl mezi hodinkama za 500 a za 5000, doufám ... . O primky bych se nebál, jak se to dá zašroubovat, věřil bych jim. Můžeme se o primkách hádat, jestli se mi líbí, jestli jsou předražené ... ale rozhodně nejsou mechanicky odfláknuté.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se