Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prednedávnom svetlo sveta uzrela thajská limitka Seiko 5 Sports, Mini Monster so zeleným ciferníkom. Keďže som sa ku nim počas dovolenky dostal, tak o nich niečo napíšem. Nebudem vypisovať nejaké rozsiahle texty, iba pár dojmov.

Stručne základné údaje:

Horné sklíčko: zafír + kyklop

Pohon: 4R36

Vodeodolnosť: 100 m

Korunka: nie je skrutkovacia

Limitka: 1500 ks

Dodávajú sa v malom šikovnom puzdierku, v ktorom sú ako doklady, tak aj hodinky samotné. V balení sú na kovovom náramku s plechovou sponou a potápačskou extenziou. Rovnako je v balení aj zelený gumený remeň. Celá sada vyzerá celkom chutne.

Čím sa líšia tieto päťky od ostatných Mini resp. Baby Monsterov? Sú limitované na 1500 ks a majú zafír s kyklopom. Kyklop u niektorých chronomaniakov zrejme vyvolá dáviaci reflex, mne osobne sa celkom páči.

Čo je na týchto hodinkách úžasné, je farba ciferníka. Tá skutočne vyšla. Na slnku hádže krásne odlesky zelenej, v tieni je temne zelená. Doplnenie žltou sekundovkou celku ešte viac pridáva šmrnc.

Čo Seiku nevyšlo, je guma. Farebne nie úplne sedí k ciferníku. Že je podivne tuhá a má z nej človek silikónovo-plastový pocit, to je asi iba vecou zvyku. Alebo by naopak niektorým jedincom silikónový feeling mohol aj vyhovovať. Ale prečo ju Seiko urobilo tak, že nesedí ku nožičkám v polohe, v akej sa štandardne nosí, to mi teda zostáva záhadou. Na niektorej z fotiek je vidieť, ako sa konce nožičiek opierajú presne do plochého miesta gumy. Guma pruží a snaží sa dostať do trochu (pre ňu) pohodlnejšej polohy. Neviem, asi sa to časom poddá, ale mne osobne v prvej chvíli prišlo na rozum iba to, že nech si Seiko takúto gumu strčí do zadku. V druhej chvíli mi na rozum prišlo, že si ju predsa len majú strčiť do zadku. Inak na gume nevyzerajú zle, taká fajn športová kombinácia.

Mal by som urobiť nejaký záver, ale ani neviem, čo napísať. Na jednu stranu fakt farebne vydarené hodinky, na druhú stranu mi dojem trochu kazí guma. Asi ešte chvíľu zostanú vo fóliách a potom uvidím, či ich budem nosiť na ťahu, alebo pôjdu do sveta.

Odesláno

Pár fotiek z kompaktu v miestnosti a niečo z mobilu na slnku.

Balenie:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Na gumke:

Odesláno

Trochu detailnejšie:

Odesláno

Ja chumaj som zabudol, že sa tu pohybuje majiteľ výskumného ústavu pre vkusné remene :D. People, naživo sú to veľmi pekné hodinky. Sám som si nikdy nemyslel, že by sa mi Baby Monster mohli páčiť.

Odesláno

Je pekne urcite;). Zelene je tu bohuzel malo..

Odesláno

Kdyby se People-muzicek jeste drzel s komentarem jen te gumy, tak to jakztakz pochopim, ale takhle ... :-(

Ta guma je fakt spatna :-) ta jeji divna zelena barva prebiji prave ten nadherny cifernik...

Odesláno (upraveno)

Ja si myslim, ze ta barva gumy vs cifr je malinko fotkama-svetlem. Vemte si ty fota na slunci a predstavte si tam tu gumu.

Edit: skoda jen te sroubovaci korunky- malinko.

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Ja chumaj som zabudol, že sa tu pohybuje majiteľ výskumného ústavu pre vkusné remene :D. People, naživo sú to veľmi pekné hodinky. Sám som si nikdy nemyslel, že by sa mi Baby Monster mohli páčiť.

Hehe +1

A k hodinkám... Na umělém světle podle fotek nic moc, ale hned první foto z venku a musim říct, že ten ciferník vypadá fakt dobře. Zelená má šmrnc, indexy hezké...

Odesláno

tak inak zeleny dial je super. O tom sa neda bavit.  Cely ten krasny dial zaseru megavelkymi indexmi, napismi jak reklama na LSA, proste vsade, rucicky zo skladovych zasob, keby aspon to oramovanie bolo rovnake ako u indexoch.   5min lunetu nemam rad vseobecne :)

Kyklop tiez zbytocne zakryva dial. 

Odesláno

Jak se tak dívám, tak mají i limitně opět pootočený minutový prstenec...Hezký detail, takový Seiko podpis :D

Ale vážně, ta zelená je moc pěkná. Řemen na hodinkách vypadá divně, ale na ruce třeba bude vypadat mnohem líp. No a kyklop raději nekomentuju.

Odesláno (upraveno)

osobne si myslim, ze v kategorii seiko 5 nie je potrebne robit limitky, ale asi sa im to lepsie predava. 

Že si to myslíš, je fajn, ale Seiko to má v Thajsku podľa všetkého veľmi dobre spočítané. Za posledné roky sa mu podarilo vybudovať status serióznych hodiniek. Casio tam namútilo vodu s G-Shockmi. Všetci chcú mať G-Shocky. Tí, čo ich majú, sú in. Do toho sa Seiku podarilo vklíniť medzi mladých ľudí. Thajčania sú mrchavá banda, ktorá sa potrebuje jeden pred druhým vyťahovať. Mladí, čo na to majú, si kupujú Seiko. Veľmi často Monster a Mini Monster. Nikdy predtým som nevidel ľuďom na rukách toľko Monsterov, ako teraz. Zároveň ale nie každý si môže dovoliť limitku Monster, tak im Seiko dalo limitku Mini Monster, posadenú cenovo cca o tretinu nižšie.

P.S. keď bude čas, vyfotím ich aj s remeňom na svetle.

Upraveno uživatelem McStinger
Odesláno (upraveno)

Hundrete na tú gumu nešťastnú... Sa mi začína páčiť :)

edit: tie fotky sú hrozné, mi to tuším aj vypálilo pixle na monitore.. Kompakt + notebook = katastrofa. Som si povedal, že to stačí a nebudem sa babrať s fotkami zo zrkadlovky po večeroch, ale výsledok je žalostný.

Upraveno uživatelem McStinger

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...