Přejít na obsah

kyklop

Doporučené příspěvky

Ta lupa strašná, ale jak píšeš pokud jsi slepý jak patróna tak budiž, no a zbytek se mi líbí, palce nahoru :-

Ta lupa je asi moc  velká, jenže chci vidět jak datum, tak i den v týdnu, takže to menší nešlo udělat a jde mi hlavně o praktickou stránku věci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...
  • Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsících...

Nastal čas na změnu. Bílý ciferník mě  definitivně omrzel, respektive ani po různých mých  úpravách a vylepšeních mi nesedl. Změna byla radikální. Ciferník jsem po očištění na čistý kov přebarvil na černo, včetně černého lemu na sklíčku (zevnitř). Všechno ostatní, mimo vteřinovky  jsem ladil do bílé. Asi dojde i na jiný řemínek, uvažuji o černočerveném  NATO, ale ještě to promyslím.

Odkaz ke komentáři

Dost dobrý tuning! ;)

Pamatuji si, jak jsem kdysi přendal bateriový strojek s ciferníkem a korunkou z plastových Q&Q s rozbitým řemínkem do tátových poběd s rozbitým strojkem a připadal si jak hodinář. S odstupem času to ale vidím trochu jinak.

Já si pamatuji, že když mi bylo 15, dostal jsem digitálky. Stály 500 Kčs a byly z Německa od Hungarocamioňáka, který u nás měl nehodu a digitálky vozil ze "Západu" domů na kšeft.  Ukazovaly jen čas a datum, ale byly to opravdu poctivé digitálky, včetně kovového tahu (ne ty sračky se 40 melodiemi apod.,  se kterými se časem roztrhl pytel) a šly naprosto přesně. Na vojně se mi podařilo rozbít plastové sklíčko (v tanku). Digitálek jsem se ale vzdát nechtěl. Tak jsem z krabičky o Nivey vystřihl přesný tvar sklíčka s malým obdelníčkovým otvorem, podlepeným průhlednou fólií, abych viděl jen číslice a přilepil chemoprénem. Povrch pouzdra víceméně ladil s odstínem nového "sklíčka" a vypadalo to dost efektně. Digitálky mě vydržely až do konce vojny a když jsem šel do civilu, tak jsem je "musel" prodat jednomu veliteli, který z nich doslova šílel. 

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Zkusím exhumovat téma "Kyklop". Nikoli ve smyslu jeho odstranění, nýbrž nalepení. Stal jsem se vlastníkem hodinek Steinhart Ocean Vintage GMT. Jsou parádní, jen jedna věc mi maličko kazí radost: Vidím blbě na blízko a bez brýlí nepřečtu údaj na datumovce. Neví někdo o někom, kdo by na mírně klenutý safír zvládl nalepit "kyklop" podobného zvětšení a proporcí, jaký byl použit na předloze - hodinkách Rolex 1655?

Už jsem se ptal v Chronoshopu, kde byly hodinky pořízeny, ale odpověď zněla: "Dělali jsme sice nějaké pokusy, ale bohužel aktuálně nemáme technologii, která by nám při nalepování lup poskytovala dostatečně kvalitní výsledky."

Předem díky za jakékoli tipy.

Upraveno uživatelem Tos
Odkaz ke komentáři

Tak po neděli si hodinky udělají vejlet. Napsal jsem do Onyxu, odpověď od Rudy přišla obratem:

Kyklopa nalepit umíme, ale ty jsou primárně určeny na rovné skla. Výsledek bude dost ovlivněn rádiusem skla. Ceny jsou tyto: Safírový kyklop 750,- 

Nalepení: 500,-. PS: Velmi mě pobavilo přirovnání léčby rýmečky v Ikemu. :)

Mno, rádius mi připadá jen takovej symbolickej, tak to snad dobře dopadne ;-)

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, Tos napsal:

Tak po neděli si hodinky udělají vejlet. Napsal jsem do Onyxu, odpověď od Rudy přišla obratem:

Kyklopa nalepit umíme, ale ty jsou primárně určeny na rovné skla. Výsledek bude dost ovlivněn rádiusem skla. Ceny jsou tyto: Safírový kyklop 750,- 

Nalepení: 500,-. PS: Velmi mě pobavilo přirovnání léčby rýmečky v Ikemu. :)

Mno, rádius mi připadá jen takovej symbolickej, tak to snad dobře dopadne ;-)

Jako jen nalepení 500  😡.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...