Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pecka, ty fotky nemaji chybu!

• Po letech...
  • Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ďakujem. Postup nič zvláštne. Fotené cez deň pri okne. Stan z Ebayu, vnútri čierne matné pozadie, zadná strana k oknu. Boky obhádzané handrami tak, aby prepúšťali trochu zvyškového svetla v pásoch. No a už len foťák na statíve a externý blesk na malý výkon. Nasvietiť lumi a hneď fotiť, inak lumi rýchlo pohasne. Snaha veľkej clony a krátkeho času na nízkom ISO. Starý foťák, šumí jak šumák. Trochu mi hodinky prešli cez rozum. Stáli, ale hneď napriek opatrnej manipulácii sa rozbehli, tak je trochu maznutá sekundovka. Nechcel som z nej vejár. Nafotených asi 20 fotiek v rôznych polohách, vybraté tie, čo sa mi ako-tak páčili, lebo túto sériu nepovažujem za extra podarenú, je to trochu mŕtve. V PC krivky, trochu saturácia, zmenšenie, doostrenie. To je všetko. Moc som sa s tým nebabral, najviac času medzi zábermi zabralo čakanie na sekundovku v polohe, ktorú som si vymyslel ako vyhovujúcu.

Vo vnútri fotievam aj pod obyčajnou stolovou lampou, nejaké moje postupy sú TU. Ak je možnosť, celkom rád nechám niečo farebné v sklíčku alebo na puzdre odraziť. Oranžová u Marinusov a 29er je napríklad vedľajší panelák, u Astronov obloha.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...