Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, uvažuji o koupi hodinek s kovovým páskem, ale bojím se toho, že mi bude přiskřípávat a trhat chlupy. Neznáte způsob, jak z obrázku poznat, jestli má pásek tuto vlastnost? Chtěl bych si je objednat přes net a tudíž nemám možnost vyzkoušení.

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ja se vazne omlouvam zakladateli. Tohle je podle me nejvic nesmyslny rozliseni koupe. Doporucuji vyholit danou ruku po loket pak to bude fuk :)

Odesláno

Jediný rozumný způsob jak to poznat je na vlastní pracku - tj. buď domluvit možnost vrácení, nebo v případě neúspěšné volby "poslat dál".

Obecně nejhorší "epilátory" jsou IMHO skládané plechové náramky s ostrými hranami vevnitř (nejlacinější Orienty/Seika, různé módní Činasky - a samozřejmě "dolarové" fíky...), přičemž cena tahu typicky reflektuje i konstrukční a výrobní úsilí, vynaložené k tomu aby se pohodlně nosil. 

Ale na zimu beztak bývá pohodlnější vkusná kožka a na letní plavání zase kaučuk...

Odesláno

Ještě jsem se nesetkal s tahem (plné koncovky), který by depilovat, to dělal max tak kovotex. Ale pokud máš na zápěstí prales, tak doporučuji raději vyzkoušet v prodejně.

Odesláno (upraveno)

Nemůžete mi poslat obrázek, jak vypadá takový typický tah s "plnýma koncovkama", který netrhá (a třeba i obrázek toho, co trhá)? Já jsem co se týče hodinek amatér a nevím, co si pod tím názvem mám představit?

Upraveno uživatelem JWolker
Odesláno

Nemůžete mi poslat obrázek, jak vypadá takový typický tah s "plnýma koncovkama", který netrhá (a třeba i obrázek toho, co trhá)? Já jsem co se týče hodinek amatér a nevím, co si pod tím názvem mám představit?

Tohle je model "plechovka"

sebr4.jpg

158991903_19a3e14196_o.jpg

A tohle jsou plné články

SEI-SS20-001S.jpg

Koncovky plech

$T2eC16VHJHIFFhi0pvg,BRbd(77CHQ~~60_1.JP

Plná koncovka

nx7nt.jpg

Odesláno

Plechový dílky tahu mohou tahat chlupy. Nikdy jsem však takový nevlastnil tak nemohu potvrdit. Ale plechový koncovky? Měl jsem je na Seiko Jubilee a depilace se nekonala. Ale je fakt že do Jetiho mam daleko :-)

Odesláno

Tak ja jsem celkem chlupatý, ale naposled mě depiloval tah na starých PRIM. Mám vintážní plechové tahy na pár kouscích a žádný nedepiluje...

Odesláno

Oholit pod hodinkama proužek kolem 3cm dokola (na šířku strojku) a máš po starostech :D

Kolem strojku je to úplně zbytečné. Stačí okolo tahu a nejlépe přesně na míru ať to není vidět :-D

Jinak ja se s tímto problémem nesetkal až cca 20 let. S plnýma článkama ale určitě chybu neuděláš.

Odesláno

Moju ruku spolahlivo depiluje iba Fortis Marinemaster tah, z neho mam hrozu uz len ked ho vidim nenasadeny v sufliku. Vsetky ostatne tahy su ok (Seiko, Steinhart, Tag heuer, No name Cina..).

Odesláno

Ono je to velmi dulezite, tezko bych mohl nosit i sebelepsi kus, treba Rolex, kdyby me depilovaly, ze? To je neco, co proste clovek neprekousne. Jinak s hodinkama zkusenost nemam, mam jedny kovove a ty jsou v pohode, znamy mi pujcil sve, jen jsem si je nasadil na ruku, hned ty chlupy trhaly, hruza. Pritom byly zcela nove, zadne vintage plechy. Proto jsem predpokladal, ze to bude delat vice typu.

Zeptam se jeste na jednu vec. Hodne mi zalezi na bezudrzbovosti (nemuset se starat o servis, vymenu baterie, natahovani, narizovani .....), existuje lepsi moznost, nez Citizen s mechanismem Eco-drive? 

Odesláno

Jasne, tohle je teprv pecka, jak nekomu muze vadit, ze mu hodinky bolestive trhaji chlupy?

Ne, vazne. Cekal jsem, ze forum chronomag bude mit trochu vyzralejsi diskutery, kteri si nebudou ulevovat od svych mindraku nesmyslnym rypanim.

Odesláno

2JWolker: Ber to třeba tak že notoričtí chronomagoři svým fetišům i nějaké to tahání velkoryse odpustí, protože je po několika(tý)denní foto-onanii zápěstí ze všech stran stejně zase pošlou dál. Před prodejem si "pohanět sloníka" netroufnou - a tak jediné co nad čím budou veřejně lamentovat bude klesající "resale-value"...  <_<

Svým způsobem chlupy tahají úplně všechny kovové tahy se spárami - jen některé víc a některé míň, viz výše. Kožky (u nich zas můžou při pocení/zmoknutí dráždit chemická činidla na bázi chromu) a kaučuky (někdo může mít alergii i na vulkanizační přísady a nebo prostě na "gumový vzhled") se na rozdíl od běžněji "plandajících" tahů nosívají spíš dotažené, proto u nich odírání ochlupení nebývá takový problém.

Odesláno

vždy som nosil ťahy s plnými článkami a nikdy som niečo ako pricvikovanie a šklbanie chlpov nepozoroval. a bolo jedno či to boli nejaké low cost hodinky alebo niečo lepšie. a ruky mám tak nejak stredne chlpaté.

zbehni do nejakého chrono butiku a vyskúšaj na ruke..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...