Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 27. 4. 2016 v 7:51, 123 napsal:

Pokud dokážeš udělat závěr o mých zkušenostech ze dvou obecných vět, tak to přesně odpovídá tomu o čem se tady rozepisuješ ;)

Hele 123, já nepsal, že zkušenosti nemáš, jen jsem psal, že podle Tvé reakce usuzuji, že budou zcela zanedbatelná. Nicméně svůj úsudek rád poopravím: stačí se jen rozepsat o tom které ze strojků a variant 7Sxx a dalších jejich klonů a v jakých modelech jsi vlastnil, vlastníš nebo jsi snad dokonce servisoval.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

4R36 mi v monstrech šlape skoro čtyři roky a je to v klidu. Denní odchylka je stabilně -10 s/d. Servisovat je preventivně nehodlám,

až se zastaví tak potom budu řešit co dál. Vzhledem k množství které bylo a bude vyrobeno cena servisu nebude nijak závratná.

Jeden můj kolega má pětky s 7s26 cca deset let nošeny denně (neservisovány), dojebány maximálně (pouzdro),

ale chválí si pořád jejich přesnost. Nebál bych se toho.

Odesláno
  V 27. 4. 2016 v 8:24, 123 napsal:

Nikdy jsem osobně nic s 7Sxx neměl a tím pádem neservisoval, což mě ale neomezuje v tom myslet si že co píšeš je blábol.

Děkuji, takže můj úsudek o Tvých zkušenostech mylný nebyl :)

Odesláno
  V 27. 4. 2016 v 8:29, t.p napsal:

4R36 mi v monstrech šlape skoro čtyři roky a je to v klidu. Denní odchylka je stabilně -10 s/d. Servisovat je preventivně nehodlám,

až se zastaví tak potom budu řešit co dál. Vzhledem k množství které bylo a bude vyrobeno cena servisu nebude nijak závratná.

Jeden můj kolega má pětky s 7s26 cca deset let nošeny denně (neservisovány), dojebány maximálně (pouzdro),

ale chválí si pořád jejich přesnost. Nebál bych se toho.

Cena komplet servisu 7S26/4R36 je na urovni fungl noveho strojceka s vymenou (minimalne v servisoch co mi poslali cenovu ponuku). Paradoxne vyjde lacnejsie vymenit stroj kus za kus ako opravovat stary. 

Odesláno (upraveno)
  V 27. 4. 2016 v 8:31, lucid napsal:

Děkuji, takže můj úsudek o Tvých zkušenostech mylný nebyl :)

Nápodobně pane :D

ps.

Dokážu přijmout inteligentí názor že to co se dělalo před 30-40ti lety se dělalo v jiné době, jinak, jinde...atd

Pokud ale někdo generalizuje a napíše že to co se dělalo tenkrát - je dobré, to co se dělá teď a jak se to dělá - je špatné, tak to je samozřejmě nesmysl.

To jen závěrem.

Upraveno uživatelem 123
Odesláno

Mam skromne zkusenosti se Seiko strojky. Mam jen Monstra 1 7S uz tri roky, slapou stale v poho. Soucasne odchylka do 5 vterin za den, rezerva chodu rovnez jako na pocatku. Na servis pujdou za cca 2 roky a necham vymenit i komplet tesneni. Jsem s nima velice spokojen a myslim, ze si to zaslouzi. Na cenu servisu az tak koukat nebudu, mam je rad a prodavat urcite nebudu.

Odesláno
  V 27. 4. 2016 v 8:37, Daemonultimate napsal:

No a už jsme u toho, takže s nákupem želv rovnou pořídíme i pár strojků do zásoby, aby bylo i za 30 let kam šáhnout, no jo, ale to já už tu nebudu, sakra.

Jen pořiď, ať vnuci vzpomínají, že dědek měl po čepicí a myslel i na servis.

V 27. 4. 2016 v 8:41, 123 napsal:

Nápodobně pane :D

ps.

Dokážu přijmout inteligentí názor že to co se dělalo před 30-40ti lety se dělalo v jiné době, jinak, jinde...atd

Pokud ale někdo generalizuje a napíše že to co se dělalo tenkrát - je dobré, to co se dělá teď a jak se to dělá - je špatné, tak to je samozřejmě nesmysl.

To jen závěrem.

Až vychladneš, přečti si ty příspěvky znovu. Jediný kdo generalizuje jsi ty sám. Já psal o vlastní zkušenosti a na základě té o odhadu, že ze současných strojků bude sedm z deseti potřebovat generálku, a to v čase, ve kterém ty předcházející kalibry bez problémů šlapaly. Ty mou zkušenost označuješ za blábol, ačkoliv sám nemáš vůbec žádnou, takže se pohybuješ pouze v rovině toho "načtení", kterou přitom sám kritizuješ. Se zjednodušujícími závěry, že "to co se dělalo tenkrát - je dobré, to co se dělá teď a jak se to dělá - je špatné" nesouhlasím, nicméně toto jsem ani netvrdil. Howgh!    

Odesláno (upraveno)

Slovíčařením z blábolu nevybruslíš.

Nazdar

Edit:

Předpokládám žes se sbíráním zkušeností začal v raném věku ne registrací před třemi lety na chmagu  :)

Potom teda skládám zbraně a beru tvou statistiku za podloženou.

Nesmíš se brát tak vážně, máš pěkné vintážky tak si jich úžívej, teplotně jsem oukej, jen mě cukaj koutky z tvého mentorování a rozdávání letitých zkušeností tady na foru napříč spektrem ,proto sem se zeptal, osobně si myslím že sem v obraze i když nemám na ruce 7Sxx, ale jiné ;)

Upraveno uživatelem 123
Odesláno

123, máš chuť diskutovat k věci (pokud máš o čem), nebo jen tady víříš vody a bavíš se tím, že provokuješ někoho jiného?

Až někdy dosáhneš zkušeností, které má Lucid, já a pár dalších kluků tady, tak budu rád, když k diskuzi přispěješ něčím přínosným. Zatím tě poprosím, abys neplevelil vlákno. Moc díky.

Odesláno

Já teď dělal u Frýdla komplet servis na 7S36 na hodinkách koupených 2007, celý roky šly naprosto v pohodě v prachu a bordelu dílny do plusu o cca 5 s denně, často ve vaně i ve sprše, občas v bazénu a v páře /WR 100m/ servisoval jsem, až když začal být na "soukolí" bordel, kompletní servis stál cca 1400,-, teď jdou po servisu o 30s napřed za 24 hodin, čekám, jak a jestli si to sedne...případně nechám seřídit..

Někdo tu dával příklad s kvalitou výroby dřív a dnes, mám firmičku na výrobu atyp nábytku, děláme poměrně dost složitejch kuchyní a když vezmu třeba spotřebiče od opravdu renomovaných značek dnes, tak bych brečel, když prosím o radu "značkový servisáky", co se v tom hrabou celej život, tak se jen ušklíbnou se slovy...dodej jim tam co chtěj, stejně je to jedno a bude to jen o štěstí ....snad jen Miele..ale za jaký peníze! Tak jestli je to tak i se Seiko strojky, tak z toho velkou radost nemám...

Odesláno
  V 27. 4. 2016 v 10:11, JaRooN napsal:

123, máš chuť diskutovat k věci (pokud máš o čem), nebo jen tady víříš vody a bavíš se tím, že provokuješ někoho jiného?

Až někdy dosáhneš zkušeností, které má Lucid, já a pár dalších kluků tady, tak budu rád, když k diskuzi přispěješ něčím přínosným. Zatím tě poprosím, abys neplevelil vlákno. Moc díky.

Neměj péči

Diskutoval jsem k věci pokud umíš číst, dokud to pan Odborník s tříletýma zkušenostma mírně nepřeklopil do osobní roviny.

To je všechno ;)

Odesláno

Si představ, že mám "péči".

Lucida znám, nejednou jsem s ním konzultoval věci kolem Seiko a dovolím si říct, že tady nikoho dalšího s tolika zkušenostma a znalostma nenajdeš. Pokud si otevíráš hubu na kohokoliv bez toho, abys sám měl k věci cokoliv říct, měl jakékoliv znalosti a jen zpochybňoval úsudek odborníka, tak jseš jenom obyčejný trotl. Prosím nedělej to.

Odesláno

Hoši, hoši

Vy jste se hledali až jste se našli,

Největší odborník (to není můj výraz) něco napíše já plaše nesouhlasím, a už je oheň na střeše.

Jaroone přečti si můj první příspěvek v této debatě a pak si mě nazývej trotlem a trollem.

Odesláno
  V 27. 4. 2016 v 8:42, Sacíbagr napsal:

....každý to má jinak. Někdo hodinky točí a tyhle věci jej míjí...někdo syslí a naopak jsou pro něj důležité. Jsem sysel.

..ja je hlavne nosim a syslit nechci :sad01_anim: a rad bych zustal u dvou max tri kousku..a vim,ze to bude seiko  a vim,ze jedny trvalky uz mam(MM300) a ty dalsi se uvidi..kazdopadne jsem uzivatel,ktery si obcas ani neseridi datumovku ;)a strojek u MM a vys asi resit nemusim a zelvy i za par let budou urcite slapat v pohode..a neco se dela hur a neco zase o dost lepe,ale je fajn, kdyz tu par nadsencu ma zkusenosti a i znalosti a lucid k nim urcite patri :smile_anim:

post-28992-0-83004400-1461753942_thumb.jpg

Odesláno
  V 27. 4. 2016 v 10:49, plasan napsal:

..ja je hlavne nosim a syslit nechci :sad01_anim: a rad bych zustal u dvou max tri kousku..a vim,ze to bude seiko  a vim,ze jedny trvalky uz mam(MM300) a ty dalsi se uvidi..kazdopadne jsem uzivatel,ktery si obcas ani neseridi datumovku ;)a strojek u MM a vys asi resit nemusim a zelvy i za par let budou urcite slapat v pohode..a neco se dela hur a neco zase o dost lepe,ale je fajn, kdyz tu par nadsencu ma zkusenosti a i znalosti a lucid k nim urcite patri :smile_anim:

...dobře, jinak, mám rád kvalitu a myslím, že servisáci taky....ve všem. PADI jsou povedené designem a ten kalibr...no škoda, no.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...