Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Taky si myslím že to nebude taková tragedie, ono to bědování souvisí se vztahem k vintage krásné staré stroje -  co je nové to je horší, chápu.

Nebo spíše se jedná o takzvané "načtené" zkušenosti, myslím takové jako když v roce 2010 někdo popsal a vyfotil stržený závit krčku korunky MM300 a po pár letech z toho byl urban legend typu MM300 mají problém s korunkama :)

Jaroone přečti si můj první příspěvek v této debatě a pak si mě nazývej trotlem a trollem.

Myslíš tento tvůj první příspěvek? A? Na ten jsem ti už odpovídal...

Odesláno (upraveno)

Hoši, hoši

Vy jste se hledali až jste se našli,

Největší odborník (to není můj výraz) něco napíše já plaše nesouhlasím, a už je oheň na střeše.

Jaroone přečti si můj první příspěvek v této debatě a pak si mě nazývej trotlem a trollem.

Musím se Tě zastat, mám na věc stejný názor jako Ty.

Upraveno uživatelem t.p
Odesláno (upraveno)

Myslíš tento tvůj první příspěvek? A? Na ten jsem ti už odpovídal...

Já nedebatoval s tebou, tak čti dál.

edit. nebo ty si už taky odborník?

Upraveno uživatelem 123
Odesláno

Já nedebatoval s tebou, tak čti dál.

edit. nebo ty si už taky odborník?

Člověče, přijít sem pod novým nickem a dělat ramena, to dokáže každý...

Měj se jak chceš, hlavně ale tak, jak si zasloužíš...

Odesláno (upraveno)

Ramena nedělám, ale zas takovej kokot aby mi někdo psal že tomu neroumím když o mě ví prd a že sem trotl a troll zas teda taky nejsem,

Tak nevidím důvod nechat si srát na hlavu.

Ste se vyznamenali mazáci ;)

Ale aspoň už můžu do prodejního, pokud se teda nějakým největším odborníkům nepodaří změnit pravidla :)

Upraveno uživatelem 123
Odesláno

...dobře, jinak, mám rád kvalitu a myslím, že servisáci taky....ve všem. PADI jsou povedené designem a ten kalibr...no škoda, no.

..mozna jo,ale nas asi prezije ;)

Odesláno

Ramena nedělám, ale zas takovej kokot aby mi někdo psal že tomu neroumím když o mě ví prd a že sem trotl a troll zas teda taky nejsem..

I když mám slušnou zkušenost s velkým množstvím starých a novějších strojků Seiko, za odborníka se nijak nepovažuji.

Psal jsem jen, že si myslím, že máš s podobnými strojky zkušenost zanedbatelnou, ty jsi pak potvrdil, že nemáš vůbec žádnou.

Jinak netřeba z Tebe dělat kokota, vystačíš si sám.

Odesláno

Že to neni špatnej nápad, když vidim dneska kolotoč kolem vintážních Primek a náhradních dílů, tohle mi přijde jako proSíravé řešení :)

Náhradních dílů není nikdy dostatek, teď je toho všude plno, ale za pár roků aby si špendlíkem svět přehrabal. Vím, co to je shánět origo díly do vintážek a když se naskytne možnost koupit starý strojek ve slušné kvalitě, tak neváhám :) 

Odesláno

Ja sa spolieham na to, ze 4r36 tu bude dostatocne dlho aby sa dali kupit darcovske hodinky (ako je to teraz so 7s26, hodinky sa daju zohnat lacnejsie ako samotny strojcek). No a potom ked pride nova generacia, bude hadam moznost vymenit komplet strojceky (ako teraz s mensimi problemami 7s26 za 4r36) :)

Odesláno

kto ste menili 7s kaliber v hodinkach, ohlaste sa.. skor nez tu zacnu lumici minat rodinne uspory a skupovat rezervne kalibre na ebayi /btw, neviem ci to je dobre riesenie: ten rezervny kaliber bude taka ista kvalita ako ten povodny, je vam to jasne .. :) /

Odesláno

Je nám to jasné, no a Tobě je zase určitě jasný, že v šupliku se mu prdlačku stane při tom čekání, než přijde na řadu. Ale mně to může bejt jedno, dražší modely od Seika nikdy kupovat nebudu a tyhle levný mě bavěj 14 dní a jdou z domu a předpokládám, že tak dlouho vydržej :)

Odesláno

Kluci, když už se tu probírá kvalita seiko strojků v čase, pomozte mi s mými myšlenkovými pochody. Strojek v orient mako je licenční výroba seiko ze sedmdesátých let. Je to šestková nebo sedmičková řada?

Odesláno

Kluci, když už se tu probírá kvalita seiko strojků v čase, pomozte mi s mými myšlenkovými pochody. Strojek v orient mako je licenční výroba seiko ze sedmdesátých let. Je to šestková nebo sedmičková řada?

Kalibr 469xx, který by měl být v Mako, vychází z kalibru Seiko 7006 (19 šutrů) z r. 1970. Orient tehdy odkoupil licenci a kalibr upravil. Ze stejného kalibru pak vychází i strojky 7Sxx.

Odesláno

Kalibr 469xx, který by měl být v Mako, vychází z kalibru Seiko 7006 (19 šutrů) z r. 1970. Orient tehdy odkoupil licenci a kalibr upravil. Ze stejného kalibru pak vychází i strojky 7Sxx.

Děkuji
Odesláno

kto ste menili 7s kaliber v hodinkach, ohlaste sa.. skor nez tu zacnu lumici minat rodinne uspory a skupovat rezervne kalibre na ebayi /btw, neviem ci to je dobre riesenie: ten rezervny kaliber bude taka ista kvalita ako ten povodny, je vam to jasne .. :) /

Já by sem to nebral na lehkou váhu, ono se to začne brzo sypat takže dva strojky v šuplíku to je jistota.

Taky bych k tomu přihodil jedno dvě pouzdra. Protože jak už to u Seika býva tak ti ho do pár let sežere důlková koroze :D

A náhradní korunky už máš?

Jeden nikdy neví...

Odesláno

No a už jsme u toho, takže s nákupem želv rovnou pořídíme i pár strojků do zásoby, aby bylo i za 30 let kam šáhnout, no jo, ale to já už tu nebudu, sakra.

Kam sa chystáš?

Mohli by sme sa tu poskladať na paletu, vyjde nás poštovné lacnejšie :)

Odesláno

Já by sem to nebral na lehkou váhu, ono se to začne brzo sypat takže dva strojky v šuplíku to je jistota.

Taky bych k tomu přihodil jedno dvě pouzdra. Protože jak už to u Seika býva tak ti ho do pár let sežere důlková koroze :D

Jeden nikdy neví...

Ona je asi větší pravděpodobnost, že se Milouš omluví, než že by se jen tak seiko strojek vysypal :-)
Odesláno (upraveno)

Jeden nikdy neví...

Muzu otazku, ty jsi tu driv byval pod jinym nickem ? Upraveno uživatelem petr_cha

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...