Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

O MIDO píši vždy rád. Není to příliš často, ale řekl bych, že se jedná o hodinky vždy více než povedené.

Již dlouhá léta se MIDO inspiruje architekturou, začalo to řadou ALL Dial, kde bylo předlohou římské Koloseum. Hodinky, které dnes uvidíte si vzaly vzor opravdu velmi netradiční a to londýnský Big Ben. Hrozně rád bych viděěl ostatní návrhy i ty musely být velmi zajímavé a je možné, že na ně časem přijde řada.

Snímky, které jsem si připravil zachycují celý vývoj hodinek, od skic až po finální podobu hodinek, které půjdou do výroby. Už se na ně moc těším. Bude se jednat o malou 250ks limitovanou sérii.

Ještě jsem zapomnwl na velmi důležitou věc, vítězný návrhář se jmenuje Sébastien Perrett.

PERRET_sketches-1.jpg

PERRET_sketches-2.jpg

PERRET_sketches-3.jpg

Sebastien_Perret.jpg

PERRET_project-3.jpg

PERRET_project-2.jpg

PERRET_project-1.jpg

PERRET_winner.png

zdroj - http://www.watch-insider.com/news/mido-watch-design-contest-sebastien-perret-wins-the-contest/

Edit - ještě mi utekl poslední obrázek

Upraveno uživatelem Thesis
Odesláno

mido mam taky moc rad. mam z te znacky pocit, ze si na nic nehrajou. tenhle kus me bohuzel neoslovil, ale na druhou stranu drzej se brand looku a i strojovna vypada moc pekne

Odesláno

to People - i když Tě mám v ignorovaných osobách, tenhle příspěvek jsem musel vidět. Děkuji :)  za zbývající dva návrhy, myslel jsem, že jich bude víc. S prominutím  :) , ten návrh Erica Girouda si nemohl myslet ani vážně. Jednak nezapadá vůbec do koncepce MIDO, ale budiž, změna je život, ale nejsem až takový diplomat, abych byl schopný použít nějaké jiné slovo, než že ten návrh je opravdu hnusný. V tomto případě bych už poznal druhé hodinky, které se mi od MIDA zoufale nelíbili. Mohl by si mi říct, co Tě na něm tak zaujalo ? Vždyť druhé dva jsou alespoň jako hodinky, tyhle jsou vskutku futuristické a do koncepce MIDO, která je rostá výstřelků se opravdu nehodí, ale to už se opakuji.

Odesláno (upraveno)

Hmmm, klobouk dolu, moc pěkný přenesení klasiky Big Benu do současnýho designu se zachováním odkazů na originální prvky jak věže, tak hodin, jak na hodinkách, tak na tahu a ještě za dodržení těch nejmidovatějších znaků. Na první pohled jsem propadl kritice tvaru dýnka hodinek, ale po bližším zkoumání jsem došel k názoru, že ten člověk má ducha designerského génia a soutěž vyhrál rozhodně právem. Takovej kousek od Mido bych měl rád.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Mně se taky moc ten tvar pouzdra líbí, celkově jsou to povedený hodinky. Několik dotazů, na který jsem nenašel odpověď- co bude materiálem (vypadá to na nějakou PVD/DLC úpravu co používají u jiných modelů ne?), jaký má význam ten čtyřkový index a kolik kusů má vlastně limitka mít (všuda píšou 500 ale snow má vlastně podle dýnka pravdu, je tam uvedeno 000/250)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Všechny tři návrhy mi připadají výtečný, sám nevím, jestli bych hlasoval pro ten, co vyhrál, nebo pro Erica G, jako people. Eric je poněkud povrchnější, zůstal o optiky ciferníku, Sebastian na to šel  konceptuálně, celý hodinky jsou jednotný, takže asi vyhrál právem,  ale mě na tom vítězném návrhu rozčiluje taková nemotivovanost převislých rohů čtverce z pohledu ciferníku - jako si ček řekne - co to má být ? a otočí hodinky - ejhle, BIG BEN ! ? Na mě ty rohy působí nepatřičně.

Odesláno

Mě se ty hodinky jako takové líbí, asi nejvíc z těch tří návrhů. Ale dokud se nepodívám zespodu, nevidím na nich  nic, co by odkazovalo na Big Ben. Vlastně ta čtyřka, ale není to málo?

Odesláno

Hmm, na obrázku vypadají opravdu skvěle. Krásnej cifr, parádní plastický logo a po dlouhé době nevšední tah, který bych "asi" určitě nevyměnil za řemen.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...