Prokop Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 (upraveno) To Ondraj: Přesně! Chápu, že má odpověď byla příliš dlouhá, ale snažil jsem se vše dostatečně vysvětlit! Add. 1) Nechápu, co víc bych měl ještě dodat k tomu, co jsem řekl v době, kdy se začínalo hovořit o limitované sérii Chronomag. To co jsem tehdy řekl, za tím si stojím. Jestli jste si všiml, ve svém příspěvku jsem psal, že na mou ruku už jsou moc veliké. Z toho vyplývá, že můj názor na velikost se moc nezměnil. Na druhou stranu připouštím, že jsem musel svůj názor poopravit, protože minimálně na rukou mohutnějších postav vypadají skvěle! Vývoj názoru považuji u každého člověka za normální - podstatné je, že s tím co jsem tehdy věděl bych znovu řekl to co tehdy! Snažíte se vytvořit názor, že jsem vlastníky Chronomag l.e. o něco připravil, ale uvědomte si, že tehdejší směr diskuze by k takovýmto hodinkám nevedl, i kdybych si to přál, a to především s ohledem na finanční limity potenciálních zájemců. Myslím, že se tu vždy bude porovnávat neporovnatelné. Hodinky Igen 45 jsou v mnoha ohledech udělány jinak - tak aby byl proporční problém eliminován. Když jsem se vyjadřoval k hodinkám Igen pro Chronomag l.e., hovořili jsme s diskutujícími o tom, že chtějí zachovat cylindrické sklo (cylindrické safírové bylo mnou navrženo, ale v diskuzi rovněž zamítnuto kvůli ceně). Zkuste si představit hodinky Igen 45 s cylindrickým sklem - t.j. se stejnou celkovou výškou, ale výrazně nižším pontonem pouzdra. I dnes si myslím, že by takovéto provedení nevypadalo dobře! Možná, že to ale někdo objedná, zaplatí, my to vyrobíme a pak změním názor, protože mě zrealizované přání zákazníka přesvědčí svým výsledkem. Vždycky se těším na každý takový projekt, který překračuje hranice mých představ a obdivuji každého, kdo se s námi do dobrodružství tohoto typu pustí! Add. 2) Je to nově vyráběný model, který jsme jako první vyrobili pro zákazníka, který objednal větší počet kusů a zůstala mu tak vyhrazena číselná řada 1-50. Další hodinky ponesou čísla 051 a výše, ale vyrobit takové hodinky můžeme. Přečtete-li si pozorně odstavec č.3 mého předchozího příspěvku, tak jsem se tam pokusil vysvětlit, jak se vyprofilovala naše filozofie práce s historickým fondem designů PRIM. O tom, že bychom nepočítali s další zakázkovou výrobou tohoto typu tam nebyla ani zmínka. Stejně tak mi to nedá, abych Vás neodkázal na odstavec č. 2 v otázce mého zdůvodnění, proč není u hodinek cena! Krom toho bych si i nadále rád vyhradil právo zvážit, kde cenu zobrazovat chci a kde ne! Zároveň bych rád slušně požádal všechny kdo budou mít tendenci mi pomoci s vysvětlením mého postoje, aby nechali shrnutí mého příspěvku na každém jednotlivém čtenáři! Upraveno 8. října 2007 uživatelem PRIM
horal Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 (upraveno) 1) Latinsky mi "druhý" nabídl překladač slovo : Alter AlterGen --- Alter Ego - druhé Já --- "r" - jako pozůstatek Spo R t Upraveno 8. října 2007 uživatelem horal
Prokop Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Prim: koukal jsem na ty názvy, ani jeden mi do huby moc neleze. Jestli se tam má pužít číslovka dvě, zdá se mi to anglické Twogen příkladně nečeské, druhý nápad je celkem nelibozvučný a také není jasné, jestli je myšlena výslovnost česky, či jinak. Ale napadla mě možnost použít číslovky italské, tedy Duegen. Je to libozvučnější, než anglicky, každému by bylo jasné, co to znamená a navíc, v Itálii jsou mraky milovníků hodinek, možná po vysvětlení, co znamená to gen, by se našli i kupci v Itálii. Abych byl ještě populističtější, mě to jméno zní i docela moderně, navíc to není název jako mnoho jiných, vymyšlených třeba počítačem a nic neznamenajících. To nezní špatně, jen si myslím, že je poměrně důležité, aby se alespoň v češtině název stejně vyslovoval, jako psal. Také neříkám "Ajgen", ale "Igen" - stejně jak je to psáno. Zkusme ještě nějaké další nápady! Děkuji i PKU!
Prokop Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 1) Latinsky mi "druhý" nabídl překladač slovo : Alter AlterGen --- Alter Ego - druhé Já "r" -jako pozůstatek Spo R t A není to náhodou v překladu z němčiny starší? Nejsem němčinář, ale okamžitě mi to tak zarezonovalo... Ale i tento nápad je nutné pochválit jako podnětný. Děkuji
Prokop Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Napadlo mě pár názvů tak na to koukněte: 1) SecGen --- jako od anglického slova Second 2) 2gen --- prostě a jednoduše nic nekomplikovat mě osobně se to líbí nejvíce 3) NextGen --- navím jestli to nebude dlouhé Ještě se chci vyjádřit k druhému návrhu: SecGen - bohužel mi zní jako socdem. 2gen - asi bych při této variantě více preferoval tu římskou číslici, už jen s ohledem na Igen. Bohužel ani IIgen moc ideálně nevypadá, ale je to zatím asi nejvážnější favorit. NextGen - myslím, že problém tohoto názvu je podobný jako u TwoGen. NextGen má alespoň tu výhodu, že se stejně píše a čte. V každém případě také děkuji - beru to jako podnětný příspěvek do diskuze.
horal Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 A není to náhodou v překladu z němčiny starší? Nejsem němčinář, ale okamžitě mi to tak zarezonovalo... Ale i tento nápad je nutné pochválit jako podnětný. Děkuji Máte pravdu. Kdo dnes mluví německy ? Já se obávám, že už jen ti Alter Tschechen. Obecně to slovo vnímám spíše tak, jak je uvedeno výše.
Ondraj Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 to Prim: Máte právo na všechno. Svým příspěvkem jsem chtěl říct spoustu věcí, ale ke vztahu těchto 45 k limitované edici ani mé myšlenky vůbec nevedly. Také jsem o tom ani nenapsal. Berme to již asi jako fakt, že prostě dlouhodobě úplně nerozumím a je to moje chyba. Už dlouho si říkám, že k vám nebudu již psát žádné příspěvky, protože to pořád vypadá, jako že vás chci poškozovat, ale pak se vždy něco stane, mě to nedá a zase napíší. Tak doufám, že tentokráte to už konečně vydržím a že je tohle k současnému Prim poslední příspěvek.
JJ Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Když Sport I. gen. jsou "Igen", tak proč by II. generace nemohla být "Jawohl"? ;-)
New X-Bob Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 (upraveno) ad názvy Sportek 2 co vyjít třeba z předpokladu, že pro někoho jsou právě Sport II.G ty klasické "Sportky", protože je zná z dětství a při tom kdysi o Sport I.G nikdy nic nevěděl (až třeba doposud). Trochu to odvozuji od sebe, já jsem až do návštěvy Chronomagu IGEN neznal a stále pro mě Sport II.G jsou ty "Primky sportky", na které jsem zíral ve výloze Klenotů a které jsem moc chtěl. Tudíž, proč by, do jisté míry, nemohli být nové Sport II.G třeba pojmenovány jako Classic Sport? Zlidověle pak "klasiky"? Nebo RS, zkratka "Retro Sport". Majitelé Fábií/Octávií RS by měli co kupovat Pro mě osobně zrovna Sporty II.gen jsou tím správným retro ... Upraveno 8. října 2007 uživatelem New X-Bob
JJ Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 No zcela vážně - já především nevidím důvod, proč by každé hodinky za každou cenu musely mít nějaké pouze slovní, nota bene jednoslovné označení. Proč by to prostě nemohly být Prim Sport III nebo případně IV a tak dále? Přijde mi to takové jasné a logické. A ani z marketingového hlediska se nezdá být číselné či kombinované označení nějak výrazně horší než označení čistě slovní (stačí se podívat třeba na auta). A než vymýšlet nějaké skládané patvary, tak to už by se mi mnohem víc líbilo Sport Classic či Classic Sport dle X-Bobova návrhu. Taky by to chtělo mít nějakou ucelenou představu o produktových řadách apod. a alespoň rámcově se jí držet. Jsou-li do výroby ad-hoc zařazovány odvozeniny od solitérů či jiné víceméně momentální a osvědčivší se nápady, je potřeba s tím při návrhu systému označení počítat - a ne že vyrobím jedny extra hodinky a celý systém pojemenovávání jde do háje. Co se týče nového, nerezového Sport I, tak i ty Ferrari byly presentovány jako solitérní renovace, zcela ve shodě s tehdejším postojem "nové Sport I se nevyrábí, pouze se renovují či upgradují stylem 'kus za kus' ". Bum, uplynuly necelé dva roky a najednou jsou Sport I v tomto provedení běžně k mání jako nové hodinky. Skoro by mne zajímalo, kdy se to samé stane třeba s leteckými Sport Automat - stadium "pouze kus za kus, žádné skládačky, chráníme majitele originálů" už máme za sebou. Rok, dva?
afrikab Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Ono se už docela vžilo označení "dvojky". Není to sice moc ideální pro cizince, ale tady tomu vsichni rozumí. PS: Me zni Igen porad jako madarske ano.
lomo135 Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 To, že je zakázáno mluvit o ceně renovací, mi vadí. I když, samozřejmě, chápu důvod. Každá renovace je jiná, tudíž Elton nechce, aby člověk dopředu počítal s nějakou částkou a pak byl třeba zaskočen vyšší. Ale nejsme malé děti, tak bychom snad pochopili, že kalkulace je kus od kusu, ne? V tomto tedy s Eltonem nesouhlasím. Já jsem hodinky na renovaci do Eltonu poslal přímo, a nic jsem si s žádným panem Primem nedomlouval, ani mě nikdo o žádnou mlčenlivost nežádal, takže vám s klidnýn a čistým svědomím mohu prozradit co chcete :thumbsup_anim:
VS Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 NextGen mi asociuje Star Trek. Teď nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Ale limitovaná edice Prim Enterprise by nezněla špatně.
NIGHTinGALE Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Sport II XL Sport II new Sport II modern VW Golf je taky pořád Golf (bez ohledu na generaci). Stejně každej řekne, že si koupil "ty nový velký vošklivý Sporty dvojky" A nebo Prim Díogenés, ten taky bydlel v sudu, takže to k tomu pouzdru sedí, ne? A půjde vám to hezky k Prim Tycho Brahe Akorát, že Díogenés byl kynik, tj. hodinky by určitě nenosil, i kdyby dnes žil :)
Prokop Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Ono se už docela vžilo označení "dvojky". Není to sice moc ideální pro cizince, ale tady tomu vsichni rozumí. PS: Me zni Igen porad jako madarske ano. I kdyby, máme snad něco proti Maďarům? Já osobně ne! A jestli se jedná v překladu o slovo ANO, tak to sice nemá se sportem moc společného, ale ani to neurazí.
Prokop Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Sport II XL Sport II new Sport II modern VW Golf je taky pořád Golf (bez ohledu na generaci). Stejně každej řekne, že si koupil "ty nový velký vošklivý Sporty dvojky" A nebo Prim Díogenés, ten taky bydlel v sudu, takže to k tomu pouzdru sedí, ne? A půjde vám to hezky k Prim Tycho Brahe Akorát, že Díogenés byl kynik, tj. hodinky by určitě nenosil, i kdyby dnes žil :) Problém je v tom, že my teď vyrábíme téměř všechny významné hodinky Sport, co jsme kdy dělali. Takže máme v nabídce celkem tři generace modelu Sport (I., II., a odhadem V.). Současný design modelu Sport 41 vychází z pouzdra, kterému se od stádia designu říká Codenis. Víte Igen se i ve firmě vžil poměrně rychle. Jde o naprosto jednoznačné označení konkrétního typu designu, ke kterému se podobně jako u jiných modelů přidá jenom číslice s průměrem hodinek. Igen 38 a Igen 45. Je to stejné jako Linea 24, Linea 36, Linea 40. Já to prostě vnímám tak, že hodinky PRIM Sport II. generace by si zasloužily také svou přezdívku, aby se vyčlenily z řady jiných bezejmenných typů. V devadesátých letech vzniklo bezpočet variant, leckdy úplně ujetých designů bez vazby na tradice, a tak bych obdivovanému, ale zároveň zatracovanému modelu Sport II rád dal důstojné jméno.
JJ Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 I kdyby, máme snad něco proti Maďarům? Já osobně ne! Dočkáme se tedy i modelu Ném? ;-)
JJ Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Problém je v tom, že my teď vyrábíme téměř všechny významné hodinky Sport, co jsme kdy dělali. Takže máme v nabídce celkem tři generace modelu Sport (I., II., a odhadem V.). Současný design modelu Sport 41 vychází z pouzdra, kterému se od stádia designu říká Codenis. Pokud mne paměť nešálí, bývala Codenis zvláštní produktová řada, Super Sport je také něco jiného, prostě tam nevidím důvod proč pro tu základní linii nepoužívat označení Sport + pořadové číslo. podobně jako u jiných modelů přidá jenom číslice s průměrem hodinek. Igen 38 a Igen 45. Je to stejné jako Linea 24, Linea 36, Linea 40. Tohle jsem taky ne úplně pochopil. Dřív byla Linea jedna řada a bylo relativně jasno. Dnes mi Linea přijde jako označení pouzdra, do kterého se skládá více typů, přičemž některé hodinky pak to Linea v označení mají, jiné (Svatováclavské, Kupka) pak ne. Já to prostě vnímám tak, že hodinky PRIM Sport II. generace by si zasloužily také svou přezdívku, aby se vyčlenily z řady jiných bezejmenných typů. Třicet let po jejich uvedení na trh? Já si myslím, že ty hodinky se už staly svého druhu legendou takové, jaké jsou a osobně nějaké jejich přejmenovávání budu chápat jako dost násilné. Proč ne ten dodatek "Classic"? Ostatně Apple to s iPodem udělal naprosto stejně. V devadesátých letech vzniklo bezpočet variant, leckdy úplně ujetých designů bez vazby na tradice, a tak bych obdivovanému, ale zároveň zatracovanému modelu Sport II rád dal důstojné jméno. S těmi kvanty ujetých modelů souhlasím, ale dnes po nich neštěkne pes a 99% lidí si pod pojmem Prim Sport představí právě soudek druhé generace. Vsadím se, že počet lidí, kteří si myslí, že jste po listopadu 89 zkrachovali, bude vyšší, než počet lidí, kteří znají ty kreace z devadesátých let :-)
horal Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 (upraveno) Problém je v tom, že my teď vyrábíme téměř všechny významné hodinky Sport, co jsme kdy dělali. Takže máme v nabídce celkem tři generace modelu Sport (I., II., a odhadem V.). Současný design modelu Sport 41 vychází z pouzdra, kterému se od stádia designu říká Codenis. Víte Igen se i ve firmě vžil poměrně rychle. Jde o naprosto jednoznačné označení konkrétního typu designu, ke kterému se podobně jako u jiných modelů přidá jenom číslice s průměrem hodinek. Igen 38 a Igen 45. Je to stejné jako Linea 24, Linea 36, Linea 40. Já to prostě vnímám tak, že hodinky PRIM Sport II. generace by si zasloužily také svou přezdívku, aby se vyčlenily z řady jiných bezejmenných typů. V devadesátých letech vzniklo bezpočet variant, leckdy úplně ujetých designů bez vazby na tradice, a tak bych obdivovanému, ale zároveň zatracovanému modelu Sport II rád dal důstojné jméno. PRIM Neo-Sport II PRIM Sport-Neo II Neo - osvědčené pojmenování něčeho co vychází z podobného základu / "nová klasika" - Pro pamětníky PRIM Sport II. "classic" - aby nezanevřeli. Neo (The Matrix) - celkem zvučné. Nositel je předurčen k úspěchu, nemůže prohrát! - co víc ? Stačí jen koupit si Vaše hodinky. Upraveno 8. října 2007 uživatelem horal
cigi Odesláno 9. října 2007 Nahlásit Odesláno 9. října 2007 (upraveno) proč nedat prim sport IIgen přezdívku HUMBERTO - je to sice jen sranda označení pro jednu z variant ciferníku, ale tu nejvýraznější, každý si to zapamatuje, žádný jazykolam a je to jednoznačný - nezaměnitelný a rychle to zdomácní - Humberto 36 - sportIIgen , Humberto 45 - to je vlastně tiger/pilot/hind - ale to není název, to jsou uživatelé. Nebo můžeme vzít třeba pilot 36 (letecký kal. 96), pilot 45 - název pilot je ovšem není moc originální, tak tiger 36, tiger 45 - no to by snad šlo, ale humberto je přesnější :D. Každopádně souhlasím, že to nejde nazvat nazvat Twogen, Threegen, markI, markII.... - protože ta pouzdra rozhodně nejsou nijak příbuzná - snad jen tím, že mají otočnou lunetu. Takže sumasumárum časová řada: IGEN, HUMBERTO (PILOT, TIGER),...??.....,....??..., CODENIS (ale radši ČECHÍNO). Teď to zní dobře - prostě přezdívky: IGEN, KILLBILL, HUMBERTO, ČECHÍNO..... veselý barevný hodinky. Upraveno 9. října 2007 uživatelem cigi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se