Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  grga_pitic napsal:
Pekne hodinky, vazne - nejak se mi ale nabizi srovnani se znackou ORSA - delaji limitky 50 kusu (kazde serie), Swiss made, nerez pouzdro, uvnitr ETA, sroubovaci stezejky, celkem precizni zpracovani. WR 300 m. Cena novych cca. 9-10 K czk.

Elton je nad konkurenci povznesen :D

• Odpovědi 141
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Foundryman napsal:
Elton je nad konkurenci povznesen :D

Jo to chapu :D jenom mi, a ted nechci aby to vyvolalo konflikt (NERYJU DO PRIMU A JEHO CEN!!!! ZDURAZNUJI), vysvetlete jak to ze ORSA udela podobne hodinky v limitce 50 kusu (tedy LE), a ma tuhle cenu a to jeste s ETA kalibrem a PRIM udela v podstate to same, napasuje tam stary provareny kalibr, kterych ma asi na sklade metraky, a napari tam cenu 66 K. Nerozumim - je pravda ze ORSA to expeduje jen v karbonove etuji a ne kozene a chybi certifikat, ale i tak :D

Odesláno
  grga_pitic napsal:
Jo to chapu :D jenom mi, a ted nechci aby to vyvolalo konflikt (NERYJU DO PRIMU A JEHO CEN!!!! ZDURAZNUJI), vysvetlete jak to ze ORSA udela podobne hodinky v limitce 50 kusu (tedy LE), a ma tuhle cenu a to jeste s ETA kalibrem a PRIM udela v podstate to same, napasuje tam stary provareny kalibr, kterych ma asi na sklade metraky, a napari tam cenu 66 K. Nerozumim - je pravda ze ORSA to expeduje jen v karbonove etuji a ne kozene a chybi certifikat, ale i tak :D

můžeš nad tím bádat nebo se tomu můžeš smát :) Jde o tu virtuální neuchopitelnou součást ceny, zvanou pocit, která může nabývat hodnoty od 0 po nekonečno, kterou Prim ke svým hodinkám přidává.

Návštěvník YPO
Odesláno
  grga_pitic napsal:

to je tím,že je v Kanadě levnější pracovní síla wole :D

Odesláno
  grga_pitic napsal:

Grgo, to jsou moderní postupy finančního managementu. Na jedné straně si řekneš, kolik bys chtěl mít za rok tržby, na druhé straně zvážíš, kolik asi tak prodáš hodinek, pak ta dvě čísla podělíš a máš cenu. S náklady, pracností nebo kvalitou to nemá nic společného :rolleyes:

Návštěvník YPO
Odesláno
  Foundryman napsal:
Grgo, to jsou moderní postupy finančního managementu. Na jedné straně si řekneš, kolik bys chtěl mít za rok tržby, na druhé straně zvážíš, kolik asi tak prodáš hodinek, pak ta dvě čísla podělíš a máš cenu. S náklady, pracností nebo kvalitou to nemá nic společného :rolleyes:

hi hi .... už jsem dlouho nebyl na školení :D .... to je fakt dobrý

Odesláno (upraveno)

diky VS, Foundryman - myslim vazne... je mi to o neco jasnejsi....ja proste porad nechapal proc by si nekdo kupoval predrazenou vec (marze v radu stovek, ne-li tisicu procent) od nezname znacky (Prim za Asi asi nikdo nezna) - na druhou stranu me tesi, ze se tady v nasi male kotline najde par patriotu, jez jsou ochotni zaplatit neuveritelnou sumu za vyrobek, jez jim nezvysi osobni prestiz a jez by mohli jinde poridit ve stejne kvalite jinde a mnohem levneji... ale pocit neni o cene :D

PS. to foundryman - pokud mas pravdu tak nakonec pokud se prodeje Primu snizi na jeden kus rocne, bude jejich cena v radech milionu - uffff - to bude PRIMat :D

Upraveno uživatelem grga_pitic
Odesláno
:offtopic: pro Grgu - s těma Orsama mě to taky napadlo, koukal jsem po nich a stává se z nich těžce nedostatkový zboží. Jediná aukce na ebay a Orsa web taky zmizel..nevíte někdo co se děje? Sorry za off topic, klidně to smáznu. K.
Odesláno (upraveno)
  Karloss napsal:
:offtopic: pro Grgu - s těma Orsama mě to taky napadlo, koukal jsem po nich a stává se z nich těžce nedostatkový zboží. Jediná aukce na ebay a Orsa web taky zmizel..nevíte někdo co se děje? Sorry za off topic, klidně to smáznu. K.

Zmizeni webu jsem si taky vsiml, ale zadne vysvetleni jsem nikde nenasel - kazdopadne p. BERG (alias Orsa Watch) dale komunikuje na zahranicnich forech a slibuje uvedeni novych limitek. Kazdopadne po starsich modelech ORSY je pomerne velka poptavka a ceny diky tomu i na ebay rostou a to celkem raketove ( http://cgi.ebay.com/ORSA-SEA-ANGLER-DIVER-...1QQcmdZViewItem ).

Co jsem videl na jinych forech (reakce a predobjednavky) tak napriklad serie co p. Berg dela ted (ORSA MONSTER) bude vyprodana drive nez ji vubec vyrobi. Tezko rict co se deje s webem, ale vypada to ze firma je nadale aktivni a zacina nestihat vykryvat poptavku....

Upraveno uživatelem grga_pitic
Odesláno
  grga_pitic napsal:
PS. to foundryman - pokud mas pravdu tak nakonec pokud se prodeje Primu snizi na jeden kus rocne, bude jejich cena v radech milionu - uffff - to bude PRIMat :D

A nemáš pocit, že to k tomu spěje?

Odesláno (upraveno)

Mě by spíš zajímalo, jestli je tam ta šedesátosmička v NOS stavu a nebo zda je to repas starých kalibrů.

Nebo je začal Elton znovu vyrábět, ty své staré kalibry?

Edit: A jakou bych dostal slevu, pokus si dodám svoji šedesátosmičku v NOS stavu? :)

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
  Foundryman napsal:
A nemáš pocit, že to k tomu spěje?

Nevim, to vi asi jen p. Prim. A mou rict, ze je mi celkem jedno jak to s PRIM nakonec dopadne - muj nazor (irelevantni) je ten, ze ho prevalcuji ti, jez delaji to same za desetinu ceny. Chapu, ze si nekdo muze koupit triko Lacoste za cenu 2000 kdyz se podobne da sehnat za 200. Jenomze Lacoste je pojem (celosvetove). Prim podle me nenabizi ani proslulou znacku (coz by z pohledu image ospravedlnilo cenu) ani technologickou vyjimecnost (vlastni kalibr kuprikladu - tedy pomineme - li renovace starych kalibru a osazovani jimi novych modelu). Nepreji PRIMu nic zleho, prave naopak, ale za 2400 euro na ebay sezenu jine kousky ( http://search.ebay.com/watch_Jewelry-Watch...orefinesearchZ1 )

Odesláno
  kubson napsal:
ona asi neviditelná ruka trhu rozhodne, ne? ;) zatím krám nezavírají a ani dotaci k tomu nepotřebují..

To bych jim ani nepral :) jen pohled na vec - a ja nemam patent na rozum to zaprve :D a za druhe ten kdo nasazuje kuzi je p. PRIM a ten asi vi co dela - to ze ja to vidim jinak, neni dulezite :D

Odesláno
  PRIM napsal:
Jak tak koukám, asi nejrozumější bude použít název Sport II.

V kolekci by to tedy vypadalo tak, že tam bude Sport Igen 45, Sport Igen 38, Sport II 45.

Otázkou je, zda nechat moderní Sport 41 bez dalšího doznačování nebo se jemu pokusit dát nějaké jméno. Když použijeme Sport V, bude se každý ptát, kde pak máme III a IV.

Codenis se jmenovaly první hodinky s designem pouzdra, který nyní používá současná generace hodinek Sport, Yacht, Policie a připravené jsou ještě 3 další varianty - mechanický Sport a dva další modely. Codenis byl původně quartzový chronograf a letos na podzim se dočkáme jeho nové verze v mechanice, takže původní název bude žít dál. Z tohoto pohledu se mi jeví, že by model Sport měl mít své originální jméno, byť vychází z platformy definované Codenisem.

Prime, pokud se vychází z tradice, tak by měl plně stačit název PRIM Sport; v 70. tých a 80. tých letech starší a nová verze PRIM Sport nebyla také nijak odlišena názvem. A na webu, co třebas, jen rozlišit varianty: standartní provedení, velké provedení, barevná škála, příp. limitovaná řada? :)

Odesláno
  decebal napsal:
66 000 Kč s DPH (55 462,18 bez DPH)

Když vidím tu cenu, nostalgicky si vzpomenu, jak jsem ne tak dávno (před 2 roky) uvažoval o zasazení strojku ze svých památečních 52-ek (které jsem dostal před 37 lety darem a furt je mám!) do pouzdra Linea 40 - tehdy horké novinky. Byl by to těžký solitér! V Eltonu mi tehdy nabídli cenu kolem 20 - 25 000,- Kč a mně se to při srovnání s cenou tehdejší Chronomag l.e. zdálo moc, furt jsem nechtěl pochopit, proč by to mělo být o tolik dražší, když pouzdro mají, ručičky mají, sklíčko mají - tak z toho nic nebylo....

Tak nevím, nevím, mám se dnes tlouct do hlavy nebo ne? Co myslíte?

Odesláno
  Bobr napsal:
Když vidím tu cenu, nostalgicky si vzpomenu, jak jsem ne tak dávno (před 2 roky) uvažoval o zasazení strojku ze svých památečních 52-ek (které jsem dostal před 37 lety darem a furt je mám!) do pouzdra Linea 40 - tehdy horké novinky. Byl by to těžký solitér! V Eltonu mi tehdy nabídli cenu kolem 20 - 25 000,- Kč a mně se to při srovnání s cenou tehdejší Chronomag l.e. zdálo moc, furt jsem nechtěl pochopit, proč by to mělo být o tolik dražší, když pouzdro mají, ručičky mají, sklíčko mají - tak z toho nic nebylo....

Počkat. Buď jim to nevyjde a slevní nebo jim to vyjde a koupíš si jiné hodinky. Když teď určují ceny podle čísla kalibru, není náhodou Prim kalibr 10? :)

Odesláno (upraveno)

Já myslím, že opravdu jediné hodinky, které mají opravdový příběh a byly za "rozumnou cenu" jsou právě Linea Chronomag l.e.

Jinak pro mě jsou srovnávacím měřítkem Tag Heuer Monaco, čtvercové, první chronograf s mikrorotačním nátahovým mechanismem, Steve McQueen, Porsche 917....co dodat. Snad jen, že za chvíli tomu bude 40 let.......to je příběh......vlastně legenda :smile_anim:

Upraveno uživatelem Lukáš
Odesláno
  Bobr napsal:

V žádném případě se do hlavy netluč a radši se koukni, co si můžeš pořídit za cenu pouzdra- ,,těžkého solitéru" :D Třeba tady: http://cgi.ebay.com/OMEGA-MENS-SPEEDMASTER...1QQcmdZViewItem

Odesláno
  BUBÁK napsal:
V žádném případě se do hlavy netluč a radši se koukni, co si můžeš pořídit za cenu pouzdra- ,,těžkého solitéru" :D Třeba tady: http://cgi.ebay.com/OMEGA-MENS-SPEEDMASTER...1QQcmdZViewItem

než si to někdo s nadšením koupí, tak jen upozorním že to nejsou moon watch speedmaster pro jek je v aukci uvedeno ale "reduced" verze má to tuším jen 37mm průměr

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...