Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny znalce Primek a přejdu rovnou k věci.

Měl bych možnost koupit tolik nedostupné PRIM ORLÍK , samozřejmě staré - původní, ovšem bez krabičky, bez původního řemínku, ale mají své výrobní, nebo identifikační číslo, jsou údajně ve velmi slušném stavu a požadovaná cena je 70 000,- Kč , což mě osobně trochu překvapilo. Je fakt, že jsem je zatím nikde prodávat neviděl, tak že nevím.

Budu rád za každý názor, nebo radu. Dík :helpsmilie:

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)
  spidermann napsal:

Měl bych možnost koupit tolik nedostupné PRIM ORLÍK , samozřejmě staré - původní, ovšem bez krabičky, bez původního řemínku, ale mají své výrobní, nebo identifikační číslo, jsou údajně ve velmi slušném stavu a požadovaná cena je 70 000,- Kč , což mě osobně trochu překvapilo. Je fakt, že jsem je zatím nikde prodávat neviděl, tak že nevím.

za ty prachy bych radši jel 2 x za sebou na Krétu

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno
  odklizec napsal:
No narazit na puvodni Prim Orlik urcite fajn, ale bez krabicky, papiru a remenu za 70k? To je docela sila rekl bych. Za tyhle prachy by musely byt nove v puvodnim baleni a nikdy nenosene ;)

A ešte aspoň kartón dobrej whisky k tomu :rolleyes: Zdá sa mi to príliš moc za hodinky, ktoré neboli okrem limitovaného počtu kusov a snáď príbehu ničím výnimočné.

Odesláno
  spidermann napsal:

Budu rád za každý názor, nebo radu.

Mně ta cena přijde vcelku vysoká, přiměřená možná za NOS stav. Ale vše záleží na tom, jak hodně je chceš...

Osobně se mi originální Orlík moc líbí, jenže na běžné nošení je takové vzácnosti škoda, sběratelství neholduji a jako investice je to dost nejisté. Kdyby novodobá replika neměla na ciferníku to ukecané logo, asi bych o ní uvažoval. Takhle si radši koupím vintage Seamastery :-)

Odesláno
  vor napsal:
Myslím, že za lehce nošené je 40.000 celkem přiměřená cena.

Takhle bych to taky odhadoval, možná bych se držel ještě trochu víc při zemi, ale fakt nevím, zatím dík za názory, asi je nechám plavat :sad01_anim:

Odesláno (upraveno)
  spidermann napsal:

Teprve při případném prodeji poznáš, jestli těch 70.000,- bylo málo nebo moc. Na Chmagu se jen vyjmečně nabízejí ( a kupují ) hodinky nad 50.000,- průměrná cena zde nabízených hodinek je kolem 1.500,- Kč. Poměrně relevantní způsob ohodnocení nabízí eBay ( i když taky ne vždy zcela přesný ),ale tam jsem je ještě nikdy prodávat neviděl. Problém Orlíků je v tom, že nejsou zařazeny v žádných známých katalozích a ani o nich nebylo nic publikováno v zahraničním tisku, takže prodej mimo ČR, je zcela nereálný. V ČR je hodnota Orlíků daná výší zájmu sběratelů, ale mám za to, že kdo je opravdu chtěl mít, tak už je dávno má. A pro ostatní je 70k cena uplně mimo....

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

a kdo všechno je tedy má? Já nevím o nikom. Zkuste spočítat, kolik zdejších členů je má. drtivá většina ostatních pak bude nahodile u původních majitelů. Můj kamarád je před pár měsíci vyměnil za flašku chlastu..... Dvoje má Prim v muzeu a co dál?

Odesláno

Asi pred rokem mi je nekdo nabizel za 30 000 Kc. Potom jsem ale menil mobil a prisel o jeho telefoni cislo. 70 000 je opravdu hodne, za to bych cekal kompletni skoro NOS-hodinky. Za flasku chlastu mi je zatim nikdo nenabizel :crying_anim: .

Odesláno

Nezáleží na tom kolik za ně chce, ale na tom jak je to pro Tebe velký výdaj. Považuji nákup značky s nulovým mezinárodním významem za vysoce rizikovou investici, proto raději budu psát o výdaji. Pokud ti na 70tKč příliš nezáleží, kup je a začni skupovat - sbírat ostatní kousky a začni tvořit trh. Pokud je to pro tebe významná částka a nejsi schopen vydat řádově další nejméně desetinásobky této částky na vytvoření "ceny" kašli na to.

Návštěvník tolja
Odesláno
  mischa napsal:
... Můj kamarád je před pár měsíci vyměnil za flašku chlastu.....

Jen tak ze zvědavosti. Kamarád má teď flašku nebo hodinky?

A k ceně Orlíků: Před časem zde zazněla na otázku: "Popshope, jak poznáš, že ty Omegy mají cenu 20K?",

odpověď v přibližném znění: "To poznám podle toho, že je ještě nemám"

Odesláno

Kamarád Orlíky nemá, flašku už taky nemá, obrácený směr bohužel zvolit nejde. Orlíky chci hodně, vzhledem ke kvalitě tak za 20K. Jinak si radši pořídím Patety ca cca 50k. Nic víc, nic míň. Dát za ně 70k je cvokařina

Odesláno

Neznám sílu na světě, která by mě donutila dát za "obyčejné" Primky, navíc neúplné a použité 70k. A upřímně nechápu, jak by je mohl někdo koupit.

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Neznám sílu na světě, která by mě donutila dát za "obyčejné" Primky, navíc neúplné a použité 70k. A upřímně nechápu, jak by je mohl někdo koupit.

Blázni se najdou všude. Však on je někdo koupí a když je bude prodávat, zase bude chtít víc :) Můj zájem o Primky skončil u ceny 10000, pak jsem se začal koukat jinam. A ono je kam se koukat a nemusí to být zrovna tržnice. :)

Odesláno

U mě ještě dřív.

Vdyť je to značka, kterou v čechách sice znal každej, ale také ji skoro každej nosil na ruce. Nic axtra.

V očích lidí jsou to jen Primky.

Porovnejte jak to zní: Prim, Prim, Prim. Hm ,ale třeba Omega Omega Hmmmmmmmmmmmm A cena? stejná

Odesláno
  tolja napsal:
A k ceně Orlíků: Před časem zde zazněla na otázku: "Popshope, jak poznáš, že ty Omegy mají cenu 20K?",

odpověď v přibližném znění: "To poznám podle toho, že je ještě nemám"

Hlavní je, pokud je budeš kupovat, kouknout se do katalogů a na aukční weby, za kolik se ty, které ,,Omegy" obvykle obchodují ve světě. Pokud v přepočtu za nejméně 50K,tak se cena 20K určitě dá poznat. B)

Primky jsou pouze záležitostí Čr a Sr a tak to i zůstane, cenu určuje pouze nabídka a poptávka, možnost zhodnocení hodinek Prim jako investice, alespoň v evropském měřítku, těžko někdy nastane. Primky jsou prostě hlavně srdcovka a nostalgie....... :crying_anim: :)

Odesláno

jsou principy fandovského sběratelství:

Kupuj to, co se ti líbí, tě baví, ti dělá radost

Kupuj to za tolik, na co máš

a principy komerčního sběratelství

Kupuj to, co ostatní nechtějí

Kupuj to ve velkém a velmi levně

Čekej, čekej, čekej až se to stane módou

Na to, jak co DNESKA zní bych se neohlížel, poslouchejte jen sebe!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...