šíma Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 Ahoj, nevíte někdo, jak se u zobrateného strojku nastavuje přesnost? To, co u symbolů +/- vypadá jako drážka pro šroubovák k na stavení přesnosti asi bude něco jiného, protože uvedené hodinky už u hodináře byly a po seřízení o cca 20 s denně je ta drážka pořád na stejném místě. Ještě bych je potřeboval malinko doladit. Prosím poraďte. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ondraj Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 (upraveno) Ano, je to tak a u tohoto kalibru odpovídá jeden dílek na stupnici cca 5s. Upraveno 12. října 2007 uživatelem Ondraj
šíma Odesláno 12. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2007 No to mi právě nehraje. Před i po návštěvě hodináře ukazuje drážka pořád na střed mezi +/-, ale hodinky se o 20 sec/den zpomalily. Nepochopuji to.
VS Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 Není mi jasné, jak vlastně ten šroubek hýbe tou regulační páčkou.
mozilla Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 řekl bych, že bude excentrický, něco jako vačka???
Godin Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 řekl bych, že bude excentrický, něco jako vačka??? Taky si myslím. Já jsem seřizoval nedávno zakoupené Archime Pilot a teď mi dělají neuveřitelné +2 sec/den.
J.F. Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 Ano, je to tak a u tohoto kalibru odpovídá jeden dílek na stupnici cca 5s. Nevíš jak je to u valjoux 7751? Taky tak?
ludvik Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 Ahoj, nevíte někdo, jak se u zobrateného strojku nastavuje přesnost? To, co u symbolů +/- vypadá jako drážka pro šroubovák k na stavení přesnosti asi bude něco jiného, protože uvedené hodinky už u hodináře byly a po seřízení o cca 20 s denně je ta drážka pořád na stejném místě. Ještě bych je potřeboval malinko doladit. Prosím poraďte. Presne tieto Tissoty som si nastavoval pred časom, je to tu dakde vo fóre písané, takže: Celé nastavovanie mi trvalo takmer mesiac. Kľudne ich otvor, ak chceš aby šli viac dopredu tak otoč zárez k symbolu + ( pridať ), ak chceš aby šli dozadu toč zárez k symbolu - ( ubrať ). Je to fakt ,, kurevsky " citlivé takže s citom. Potom som nosil hodiny aspoň deň, nechal ich položené na stolku kým nepostáli a opäť nosil. Odchýlky si zapisoval. Ak šli moc dopredu alebo dozadu tak som uberal alebo pridával. Celkovo som ich mal otvorené a zatvorené asi 20 x takže skrutky na dýnku nedoťahuj vždy napevno iba tak aby ti nenavhli pretože ich budeš otvárať viac krát. Ak budeš spokojný tak ich dotiahni definitívne a na pevno, šróbky doťahuj na dýnku do kríža oproti sebe. Nakoniec som ich dal na pár hodín pod tlak 1,2 MPa. Čuduj sa svet idú s presnosťou 0 až + 1 s denne s tým, že ich na noc položím na bok. Mal som z toho trochu strach ale dá sa to, trochu nebudeš chápať ako sa menia odchýlky ale s citom to ide. To sú moje skúsenosti, až pozbieraš odvahu a trúfneš si, skús to, nič to nie je
koblih69 Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 Ahoj, nevíte někdo, jak se u zobrateného strojku nastavuje přesnost? To, co u symbolů +/- vypadá jako drážka pro šroubovák k na stavení přesnosti asi bude něco jiného, protože uvedené hodinky už u hodináře byly a po seřízení o cca 20 s denně je ta drážka pořád na stejném místě. Ještě bych je potřeboval malinko doladit. Prosím poraďte. Chlape to jsou ty Tissoty co jsi koupil onehdá? Jestli jo tak bych je nechal napřed aspoň měsíc usadit a pak teprve něco řešil. Jinak tuhle Etu jsem taky nedávno seřizoval. Je to excentr... začal jsem po kouskách a napřed se nedělo nic. Pak jsem přidal víc ( cca 1/2 mm ) a rozhodil jsem to totálně po návratu zpět jsem chilku s citem ladil a usadilo se to na +10 za den a -7 za noc co ž považuju za přijatelný na to abych si s tím přestal hrát.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se