Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, narazil jsem na Aukru na Primky ze zlata. Setkal jste se s nimi už někdo? Myslel jsem, že Elton pouze zlatil a z masívu že v dobách dávných nevyráběl. Ale na těch fotkách na dýnku e něco co vypadá jako punc. Takže asi vyráběl. Víte někdo něco bližšího?

http://www.aukro.cz/item256237982_prim_zlate_hodinky.html

Odesláno

Já jedny zlatý mám, jsou trochu jiný, novější. Koupil jsem je asi před osmi roky na veletrhu starožitností v Mánesu za 3900 Kč. Nevím jak tohle pouzdro, ale to, co mám já, je vyrobeno v Safině, patrně to, co je na Aukru taky. Na výrobu zlatých pouzder přímo u Primů by jim asi soudruzi povolení nedali. Jaké množství jich je, to nevím. Až budu mít čas, tak dám fotku těch svých .

Odesláno

Díval jsem se ještě jednou na ty na Aukru a už vím, oč jde. Jsou to Primky s pouzdrem, které je myšlené jako dámské. Protože tehdy neměli žádný malý kalibr, tak použili normální velký stroj a udělali co nejmenší pouzdro. Tohle je starší verze a ještě existuje novější, která má novější tvar dětských Prim, ale je o 2mm větší. Přemýšlel jsem, že bych si je na Aukru koupil, ale když jsem si uvědomil, že bych koupil dámské hodinky, tak do toho nepůjdu, přeci jen, 30mm pouzdro je na chlapa mrňavý. Ty co mám já, ty mají rozměr normálních pánských pouzder. To, že Prim si nechal zlatá pouzdra programově vyrábět a dodávat od Safiny dokazuje i to, že ciferníky jsou osazeny pozlacenými indexy /pravděpodobně ne zlatými/ stejného odstínu, jako pouzdro. Do žádných jiných hodinek bez zlatého pouzdra by to význam nemělo. Že jsou ale lidi, kteří mají stroj z Primek v jiném zlatém pouzdru, to je normální.

Odesláno
Díval jsem se ještě jednou na ty na Aukru a už vím, oč jde. Jsou to Primky s pouzdrem, které je myšlené jako dámské. Protože tehdy neměli žádný malý kalibr, tak použili normální velký stroj a udělali co nejmenší pouzdro. Tohle je starší verze a ještě existuje novější, která má novější tvar dětských Prim, ale je o 2mm větší. Přemýšlel jsem, že bych si je na Aukru koupil, ale když jsem si uvědomil, že bych koupil dámské hodinky, tak do toho nepůjdu, přeci jen, 30mm pouzdro je na chlapa mrňavý. Ty co mám já, ty mají rozměr normálních pánských pouzder. To, že Prim si nechal zlatá pouzdra programově vyrábět a dodávat od Safiny dokazuje i to, že ciferníky jsou osazeny pozlacenými indexy /pravděpodobně ne zlatými/ stejného odstínu, jako pouzdro. Do žádných jiných hodinek bez zlatého pouzdra by to význam nemělo. Že jsou ale lidi, kteří mají stroj z Primek v jiném zlatém pouzdru, to je normální.

Číselník není osazen pozlacenými indexy. Ty značky po 5-ti minutách jsou zhotoveny diamantovým nástrojem .

Totožný číselník byl využíván i u jiných modelů hodinek než u tohoto zlatého.

Odesláno

Aha, tak dík, zase dobrá vědomost. Dávám fotku svých Primwek ve zlatě, jestli máte ten samý ciferník na nezlatých, prosím o jejich fotku. Vlastně, není od věci, jestli máte někdo jiné Primky ve zlatě, tak je sem hoďte. Díky

A ještě, co znamená "zhotoveny diamantovým nástrojem?"

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...