Vanila Odesláno 24. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2018 Jo, to se děje úplně běžně. V pondělí to píše, že je dva dny po splatnosti a hned v úterý je platba připsaná.Tak snad s tím něco do budoucna udělají.
rayethon Odesláno 27. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2018 Ja mam zkusenost z druhe strany, 2x jsem si na Zonky pujcil (naposled pred 2 rokama). Pokazde jsem mel urok 3,9 a RPSN tudim neco kolem 4,2%, tudiz daleko vyhodnejsi nez banka. Pokazde jsem sehnal investory pomerne rychle a splatil predcasne (vzdy cca po roce). Za me zkusenost veskrze pozitivni.
Návštěvník Odesláno 13. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2018 Tak já to možná trochu upnu. Nějak vlastně ani nevím jak jsem tento týden nastoupil do Zonky. Ke své práci tady se úplně vyjadřovat nebudu-asi by to nikoho ani nezajímalo Proletěl jsem to vlákno a možná pár bodů ve kterých lidé neměli pravdu:Josef- default rate je 6% při úroku 6% tedy vydělává jen Zonky. Tohle není a nebyla pravda. Úrok se pohybuje od 3,99% do 20%, default rate se hodně pohybuje dle rizikovosti investice. Nicméně při rozumném rozložení portfolia se pohybuje průměrný výnos kolem 4%. Tedy výrazně výše než v bance. Upřímně bych se vzhledem k posledním ekonomickým markerům vyvaroval tomu abych v platformách jako je Zonky měl více než 20% v rizikových aktivech. Tedy by asi bylo fajn nějaké rozumné rozdělení portfolia. -peníze investují jen ivestoři- toto už není pravda, díky systému fast cash už dnes půjčuje velkou část institucionální investor (ze skupiny Home Credit). Nerad bych tu psal %, nevím jestli je to veřejné a nechce se mi to teď hledat. Nicméně je to více než 50% - tedy určitě se riziku nevyhýbají. Mají tady velmi dobře vypracovaný proces risku a schvalování, určitě to není taková ta poslední štace kde se člověk dostane, když mu jinde nepůjčí. Taky se poměrně snaží komunikovat takové ty zdravé zásady: nepůjčujte si na dárky atd...I pro lidi co si půjčují bych řekl, že velmi friendly proces. Je to pořád start-up byť velmi pokročilý a se silným investorem v zádech. Jen možná dodám, že PPF na tom zatím opravdu nerýžuje a bude ještě chvíli trvat než se firma obrátí do černých čísel. Propagovat Zonky nemám úplně v popisu práce a vlastně to ani nemám zapotřebí :-) Je to spíš má soukromá aktivita. Kdyby něco, tak pište. V současné době vzniká fórum-ještě není úplně veřejné nicméně tady: https://forum.zonky.cz/Krom ofiko kanálu: mail, chat se kolegyně poměrně intenzivně věnují otázkám investorů na fb tady: https://www.facebook.com/groups/224906947847241/
ferrycz Odesláno 13. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2018 Zonky je pro bohatý, nejlepší je Kamali tam jsi vysmátej a jezdíš tramvají :lol2: :lol2: když vidím reklamy na to jak vám každej půjčuje a když neplatíte tak máte exekuce až na půdu a stát Vám všechno odpustí tak bych blil velebnosti. když na to nemám, tak si nepůjčuji ale šetřím. (neplatí pro hypotéky na bydlení ) to je asi tak všechno. Ve starém Římě bylo "obchodování s časem" trestáno smrtí, zavedl bych to znovu a všem by se ulevilo. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se