Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak v určitých případech mohlo být auto dobrá investice, nejen co píše sibiř ale i starší "plečky". Na začátku 90-tých let jsem měl v týmu kolegu, který si koupil za 60 tis. Golf TDI. Jezdil měsíčně tak 6-7 tis. km a na náhradách měl to auto zaplacený za pár měsíců a ještě další rok na tom vydělával víc, než bral výplatu :) pak se přešlo na služební auta.

U nového je to (investice) teď asi těžší, ale já si nestěžuju na ty "staré plečky" já v nich rád jezdím doteď. Měl jsem nabídku, po třech letech provozu a 60tis.km., na stejné peníze, co jsem jí koupil (ojetinu).Další jsem prodal po cca 2 letech a 25tis.km. za to, co jsem ho koupil a co stál provoz (kromě paliva).Takže to tak trochu "investice" je. Ale samozřejmě veteráni jsou jiná liga....

Odesláno (upraveno)

Ale psal jsi nedávno že jsi neplátce, to je pod mega obratu za rok, nechceš dát 50 nebo 60% ročního obratu za auto, bez možnosti odečtu dph? To se mi zdá jako velký nepoměr.

Jinak si můžeš vypisovat cesťák na soukromé auto už teď (na služební cesty), nebo hledej daňového poradce či schopného účetního.

současné auto mám půl na půl. takže samozřejmě odepisuju...tam to dělá nějakých 48k ročně tuším.

DPH si neodectu, ale do nákladů si ho dám ;)

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

No pokud ho máš pro podnikání, platíš silniční daň, píšeš knihu jízd pak ano, ale s DPH neuděláš vůbec nic. Mě přijde výhodnější si nedávat levnější auto vůbec do účetnictví (u živnostníka na to vždy koukají  blbě) a dávat si tam jenom cesťáky s náhradami za použití soukr. vozidla, pokud dojíždíš pravidelně za businessem.

Odesláno

Půjčování je určitě strašně výhodné, např. když už dotyčného nechcete nikdy vidět, půjčíte mu peníze :D

Jo? Neznáš moji švagrovou, nemám ji rád, ona to ví, prachy jsem jí půjčil a furt "je viděna".

• Po roku...
Odesláno

No investorem se asi nestaneš, těch jsou zástupy, ale je potřeba nahnat lidi aby si půjčili.

Asi tak.

Jo a ta paní, co chce půjčit na karavan . . .

tak ta musela rozflákat už tak 4 karavany, protože pořád potřebuje půjčit na další

v televizi to ukazovali. :D

Odesláno

Investuju na Zonky od začátku a je to pořád lepší než úrok na spořáku v bance. Zatím spokojenost. Navíc k rychlému investování slouží teď už ofiko aplikace Zonkios.

Odesláno

Já to dlabu a sypu to do Mintosu, který je imho úplně jinde. Jestli to chcete zkusit a chcete podpořit wize tak při registraci zadejte promo kod L1UKV0 a dostanu 1% z vámi vložené částky zpět a vy taky 1%.

• Po roku...
Odesláno

Nakonec jsem se rozhoupal a nasypal do toho zatím 30k, úrok mám vypočtený na 6,2% většinu jsem nacpal do těch rizikových půjček, ale zatím všichni platí, tak jsem zvědav jak dlouho. :-) Nicméně nikde jsem nenašel informaci, jestli je možné na sekundárním trhu prodat investici, která byla jednou v prodlení se splatností. Nemáte někdo zkušenost?

Díky

Odesláno

Dík, to není povzbuzující zpráva, ale chápu to.

To je právě na pytel, protože Zonky se pišní tím, jak jsou hrozně likvidní. V realitě budeš mít po nějakém čase minimálně půlku portfolia neprodatelnou, protože i lidé s nízkými ratingy mají trvalý příkaz na nějaké datum a když to vyjde na víkend tak pešek :-) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...