StefanM Odesláno 18. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2015 Ja som mal chvilu Certiny s ich quartz gmt chronom a bol som velmi spokojny aj napriek mechanickej konkurencii ktoru u mna mali. Nove ich v limite nezozenies, ale jazdenky v dobrom stave by sa na podobnej urovni mohli pohybovat. Safir, sympaticka znacka a dobry strojcek. Scitac chrona je na jednom subciferniku tvoreny dvoma rucickami.
Bonder Odesláno 18. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2015 Zdravím všechny a chci se zeptat. Dost lidí tady na fóru doporučují, že když automaty, tak Seiko a když quartz, tak Citizeny. Zajímá mě, jaký výhody podle vás má Citizen oproti Seiko v případě quartz strojku ? Stejně chceš ty solární Seika že? Kup si hodinky, které se ti líbí a budeš spokojený. Jinak tví mírní favoriti SSC081P1 jsou k vidění tuším v Olympii Brno v prodejně Corial. Chodívám do Olympky na obědy, takže to tam občas okukuju.
MíraMíra Odesláno 18. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2015 super.. díky moc za info
MíraMíra Odesláno 19. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 Tak menší aktualizace. Nějak mě začaly nebavit všechny ty "budíčky a hejblátka" a naopak se mi začaly trochu víc líbit jednodušší kousky. Mám takovej dojem, že se to ještě párkrát změní každopádně aktuální výběr je: Orient FEM75001B, Certina C001.610.11.057.00, Victorinox Swiss Army 241697, a přesto že mají spoustu "budíčku" stále se mi líbí i Seiko SSC081P1
AndyAaron Odesláno 19. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 Muzu se zeptat co tak strasnyho vyrabis, ze mas strach, ze by automaty tve pocinani nevydrzely?Jinak za sebe muzu doporucit certiny v quartzu a nebo kdyz automat, tak ty skx jsou zarucena volba...
MíraMíra Odesláno 19. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 Já jsem prostě takovej akční člověk a ani vlastně nic konkrétního nedělám, ale když se podívám na moje staré hodinky (ocel 316) jak jsou dobitý, tak mám o automaty trochec strach. Jinak po nich taky furt pokukuju. Když bych si mohl vybrat a neměl strach, že je rozbiju, tak bych bral stoprocentně automaty. Moc se mi líbí ta plynulost a tikaní do detailu promakanýho stroječku. To je prostě super. Kus hodinářského umění i historie v jednom. No už teď vím, že do budoucna stejně nějaký musím mít a to bude teprv vybírání jesti u nich teda neskončím rovnou:)
stosi Odesláno 19. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 Ber automaty. Já nosím automaty od 18 let, přežily se mnou několikrát Alpy na ferratách, horské přechody, plavání, kolo, kancl, hraní s malýma dětma, pády na dlažbu v koupelně. Když jdu jednou za rok dělat se dřevem na zimu, tak je sundám. Nejhorší, co tě může potkat - servis. To se dá přežít, jak vidíš na hojném počtu místních členů .
Jiribartl Odesláno 19. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 Nechci do toho kecat, ale tak přeplácaný hodinky, jako ta Seika, jsem už dlouho neviděl. Pro mně je důležité mrknout na hodinky a hned vědět čas, zkus to zvážit.
MíraMíra Odesláno 19. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 No přemýšlím o nich víc a víc, ale ono i když se hned nerozbijou, tak se prostě budou třeba hodně předcházet, nebo naopak zpožďovat a prostě se snažím vždycky vybrat to, co bych měl mít podle použití. Třeba vím, že nenajezdím víc jak 15000km/rok a tak mám benzín, něž abych jezdil v dieselu, kterýmu krátký trasy nesvědčí a "trápí se" a mám tak trochu pocit, že stejně tak, by se u mě "trápily" ty automaty
MíraMíra Odesláno 19. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 Co jde o tu přeplácanost, tak máš pravdu, ale prostě stejně, když je vidím mezi hromadou hodinek vždycky mě zaujmou. Hodně mně k ním teda pasuje ten koženej pásek. Na tahu se mi nelíbí. Určitě je to i tím, že jsem fakt laik a hodně věcí prostě začínám vnímát až teď, co jsem objevil tohle forum. Proto jsem i psal výš, že mám pocit, že se můj výběr ještě několikrát změní
stosi Odesláno 19. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 No přemýšlím o nich víc a víc, ale ono i když se hned nerozbijou, tak se prostě budou třeba hodně předcházet, nebo naopak zpožďovat a prostě se snažím vždycky vybrat to, co bych měl mít podle použití. Třeba vím, že nenajezdím víc jak 15000km/rok a tak mám benzín, něž abych jezdil v dieselu, kterýmu krátký trasy nesvědčí a "trápí se" a mám tak trochu pocit, že stejně tak, by se u mě "trápily" ty automaty Já se nějak s tímhle přístupem neumím ztotožnit. Když se hodinky předcházejí nebo zpoždují, tak se dají přece seřídit - není to nevratný proces a ani to není nic časově náročného. Máš pocit, že by se trápily - to jsou dojmy, pojmy si zjistíš, až je budeš mít. Když ti po měsíci přestanou vyhovovat, můžeš se s nimi rozloučit a neproděláš na tom boty, pokud nezvolíš nějaký atypický model.
AndyAaron Odesláno 19. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 Hele, pokud den netravis se sekerou, na kole nebo boxovacim pytlem, tak bych se tech automatu taky nebal.
MíraMíra Odesláno 19. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2015 OK... jsem rád, že teda podle všeho i automaty něco vydrží ještě o tom dost popřemýšlím. To co mi říkáte, prostě dává smysl a rád si nechám od zkušenějších poradit. Proto jsem vlastně tady Je fakt, že je stejně budu mít jako víkendovky a případně po práci. Jsem autolakýrník a tím pádem do práce asi nic Jinak ty Seika jdou asi z kola ven. Sice se mi docela líbí a solar je fajn a cena celkem taky, ale je fakt, že už jsou dost nepřehledný.
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Ahoj, dostal jsem od jednoho člena fóra tip na tyto automaty: Victorinox Swiss Army 241370. Dají se teď koupit za necelých 7500kč, což bych řekl je velice slušná cena za automaty s velmi slušnou úrovní zpracování. Co na ně říkáte ??? Myslíte, že je to dobrej kup ??? Mně se vcelku líbí
tano Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Velikost 40 mm, wr 100, safir, jsou nizke 8mm. Vapada to dobre, jen nevim co v nich je za strojek. Cena na Amazon asi 302 dolacu.
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Strojek co jsem pátral asi ETA 2824-2, ale moc informací jsem nenašel, tak právě nevím jistě
Marfael Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Strojek co jsem pátral asi ETA 2824-2, ale moc informací jsem nenašel, tak právě nevím jistě Ano, je tam tento strojek. Ale tento strojek má 4 kvalitativní typy. Tipuju, že v těchto hodinkách bude ten základní, ale to neznamená, že je špatný. průměrná denní odchylka je okolo 10+- a maximální okolo 30 vteřin. Jinak mně osobně se hodinky vůbec nelíbí.
Bonder Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 za mě raději ty Orienty co máš ve výběru
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Díky za info... a co jde o vzhled hodinek, tak je fakt, že nejsou bůhví jak originální, ale já jsem dost limitován cenou a za tu cenu jsem nenarazil na automaty, co by mě nějak výrazněji oslovily
Bonder Odesláno 20. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2015 Ani ty Orienty se ti nelíbí? Podle mě jsou parádní Edit: koukni sem na ty Orienty. Tam se vlezeš krásně a jsou dobré reference na tento obchod http://azwatch.cz/katalog
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.