Přejít na obsah

Seiko vs Citizen vs Tissot vs Victorinox

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja som mal chvilu Certiny s ich quartz gmt chronom a bol som velmi spokojny aj napriek mechanickej konkurencii ktoru u mna mali. Nove ich v limite nezozenies, ale jazdenky v dobrom stave by sa na podobnej urovni mohli pohybovat. Safir, sympaticka znacka a dobry strojcek. Scitac chrona je na jednom subciferniku tvoreny dvoma rucickami.

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Zdravím všechny a chci se zeptat. Dost lidí tady na fóru doporučují, že když automaty, tak Seiko a když quartz, tak Citizeny. Zajímá mě, jaký výhody podle vás má Citizen oproti Seiko v případě  quartz strojku ?

Stejně chceš ty solární Seika že? :) Kup si hodinky, které se ti líbí a budeš spokojený. 

Jinak tví mírní favoriti SSC081P1 jsou k vidění tuším v Olympii Brno v prodejně Corial. Chodívám do Olympky na obědy, takže to tam občas okukuju.

Odesláno

Tak menší aktualizace. Nějak mě začaly nebavit všechny ty "budíčky a hejblátka" a naopak se mi začaly trochu víc líbit jednodušší kousky.

Mám takovej dojem, že se to ještě párkrát změní :)

každopádně aktuální výběr je: 

Orient FEM75001B, Certina C001.610.11.057.00, Victorinox Swiss Army 241697, a přesto že mají spoustu "budíčku" stále se mi líbí i Seiko SSC081P1

post-41106-0-53913100-1450519857_thumb.png

post-41106-0-85801800-1450519865_thumb.jpg

post-41106-0-02061500-1450519872_thumb.jpg

post-41106-0-19488400-1450519883_thumb.jpg

Odesláno

Muzu se zeptat co tak strasnyho vyrabis, ze mas strach, ze by automaty tve pocinani nevydrzely?

Jinak za sebe muzu doporucit certiny v quartzu a nebo kdyz automat, tak ty skx jsou zarucena volba...

Odesláno

Já jsem prostě takovej akční člověk a ani vlastně nic konkrétního nedělám, ale když se podívám na moje staré hodinky (ocel 316) jak jsou dobitý, tak mám o automaty trochec strach. Jinak po nich taky furt pokukuju. Když bych si mohl vybrat a neměl strach, že je rozbiju, tak bych bral stoprocentně automaty. Moc se mi líbí ta plynulost a tikaní do detailu promakanýho stroječku. To je prostě super. Kus hodinářského umění i historie v jednom. No už teď vím, že do budoucna stejně nějaký musím mít a to bude teprv vybírání :) jesti u nich teda neskončím rovnou:)

Odesláno

Ber automaty. Já nosím automaty od 18 let, přežily se mnou několikrát Alpy na ferratách, horské přechody, plavání, kolo, kancl, hraní s malýma dětma, pády na dlažbu v koupelně. Když jdu jednou za rok dělat se dřevem na zimu, tak je sundám. Nejhorší, co tě může potkat - servis. To se dá přežít, jak vidíš na hojném počtu místních členů :).

Odesláno

Nechci do toho kecat, ale tak přeplácaný hodinky, jako ta Seika, jsem už dlouho neviděl. Pro mně je důležité mrknout na hodinky a hned vědět čas, zkus to zvážit.

Odesláno

No přemýšlím o nich víc a víc, ale ono i když se hned nerozbijou, tak se prostě budou třeba hodně předcházet, nebo naopak zpožďovat :( a prostě se snažím vždycky vybrat to, co bych měl mít podle použití. Třeba vím, že nenajezdím víc jak 15000km/rok a tak mám benzín, něž abych jezdil v dieselu, kterýmu krátký trasy nesvědčí a "trápí se" a mám tak trochu pocit, že stejně tak, by se u mě "trápily" ty automaty :(

Odesláno

Co jde o tu přeplácanost, tak máš pravdu, ale prostě stejně, když je vidím mezi hromadou hodinek vždycky mě zaujmou. Hodně mně k ním teda pasuje ten koženej pásek. Na tahu se mi nelíbí. Určitě je to i tím, že jsem fakt laik a hodně věcí prostě začínám vnímát až teď, co jsem objevil tohle forum. Proto jsem i psal výš, že mám pocit, že se můj výběr ještě několikrát změní:)

Odesláno

No přemýšlím o nich víc a víc, ale ono i když se hned nerozbijou, tak se prostě budou třeba hodně předcházet, nebo naopak zpožďovat :( a prostě se snažím vždycky vybrat to, co bych měl mít podle použití. Třeba vím, že nenajezdím víc jak 15000km/rok a tak mám benzín, něž abych jezdil v dieselu, kterýmu krátký trasy nesvědčí a "trápí se" a mám tak trochu pocit, že stejně tak, by se u mě "trápily" ty automaty :(

Já se nějak s tímhle přístupem neumím ztotožnit. Když se hodinky předcházejí nebo zpoždují, tak se dají přece seřídit - není to nevratný proces a ani to není nic časově náročného. Máš pocit, že by se trápily - to jsou dojmy, pojmy si zjistíš, až je budeš mít. Když ti po měsíci přestanou vyhovovat, můžeš se s nimi rozloučit a neproděláš na tom boty, pokud nezvolíš nějaký atypický model.

Odesláno

OK... jsem rád, že teda podle všeho i automaty něco vydrží  :tank:  ještě o tom dost popřemýšlím. To co mi říkáte, prostě dává smysl a rád si nechám od zkušenějších poradit. Proto jsem vlastně tady :)

Je fakt, že je stejně budu mít jako víkendovky  a případně po práci. Jsem autolakýrník a tím pádem do práce asi nic  :sad01_anim:

Jinak ty Seika jdou asi z kola ven. Sice se mi docela líbí a solar je fajn a cena celkem taky, ale je fakt, že už jsou dost nepřehledný.

Odesláno

Ahoj, dostal jsem od jednoho člena fóra tip na tyto automaty: Victorinox Swiss Army 241370.

Dají se teď koupit za necelých 7500kč, což bych řekl je velice slušná cena za automaty s velmi slušnou úrovní zpracování.

Co na ně říkáte ???

Myslíte, že je to dobrej kup ???

Mně se vcelku líbí :)

post-41106-0-69087400-1450632955_thumb.jpg

Odesláno

Velikost 40 mm, wr 100, safir, jsou nizke 8mm. Vapada to dobre, jen nevim co v nich je za strojek. Cena na Amazon asi 302 dolacu.

Odesláno

Strojek co jsem pátral asi ETA 2824-2, ale moc informací jsem nenašel, tak právě nevím jistě  :huh:

Ano, je tam tento strojek. Ale tento strojek má 4 kvalitativní typy. Tipuju, že v těchto hodinkách bude ten základní, ale to neznamená, že je špatný. průměrná denní odchylka je okolo 10+- a maximální okolo 30 vteřin.

Jinak mně osobně se hodinky vůbec nelíbí.

Odesláno

Díky za info...

a co jde o vzhled hodinek, tak je fakt, že nejsou bůhví jak originální, ale já jsem dost limitován cenou a za tu cenu jsem nenarazil na automaty, co by mě nějak výrazněji oslovily :(

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...