Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím. Trošku divný název tématu, ale lepší mě nenapadl. Rozhodl jsem se, že si pořídím konečně nějaké pro mě nekompromisní hodinky. Výše uvedené splňují TAKŘKA moje požadavky. To znamená, dobrý poměr výkon cena, subjektivně hezké, správná velikost, označení Swiss Made (prosím, za to nekamenovat :) )

Moje momentálně "nejlepší" hodinky jsou Archimede Pilot Flieger Krone, se kterými jsem velice spokojen a které pravděpodobně po koupi nových pustím dalšímu šťastlivci. Jediný "kaz" pro mě je, že jsou málo mohutné :) .

Nyní k jádru věci.

Jsem na takřka na 100% rozhodnut pro Steinhart Nav-B, na kterých mi jen trochu vadí malá vodotěsnost. ALE možná mi mohli uniknout jiné zajímavé hodinky které by mě mohly zaujmout více a ukončit konečně mojí hodinkovou prostituci (i když proti jiným členům jsem v tomhle břídil :) ).

Takže na jedné straně vah jsou Steinharty a na druhé straně Vámi doporučené hodinky, které by meli splňovat tyto parametry:

Průměr: 44 - 47mm

Výška: 13 - 16mm

Bez komplikace nebo čitelný chronograf

Barva tmavá

Kožený řemínek

Swiss Made

Cena 9 - 15000,-

Nové

Automaty nebo manuální

Safírové sklíčko

Dýnko s průhledem

Vodotěsnost alespoň 50m

Motivace k diskusi:

Komu se mě podaří přesvědčit na jiné hodinky než Steinhart Nav-B, podle výše uvedených parametrů, tomu pošlu zdarma hodinky Orient (lehce onošené, ale potěší).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Taky o nich stále uvažuji a nevím proč bys sis je neměl kupovat. V podobném stylu za ty peníze nic jiného neseženeš..A je uplně jedno, jestli je tam napsáno WR30 nebo WR50..Obojí nejsou vodotěsné a koupat se snimi nebudeš...To minimálně WR100..K Unitasu není co dodat..

Když se ti líbí tak do nich běž..

Odesláno (upraveno)

A co nejaky mene provareny design?

Pilot Carré Oversized

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem afrikab
Odesláno (upraveno)

Kdyz jsem u znacky Zeno:

Nostalgia 1868 Winder 9

Odesláno (upraveno)

Anebo Zeno Jumbo Special Edition s prumerem pres 48mm.

Ten je sice bez pruhledu, ale zase ma vodotesnost 100m.

Odesláno

Trochu modernejsi design:

OLLECH & WAJS 6497 XXL

Odesláno
Zdravím. Trošku divný název tématu, ale lepší mě nenapadl. Rozhodl jsem se, že si pořídím konečně nějaké pro mě nekompromisní hodinky. Výše uvedené splňují TAKŘKA moje požadavky. To znamená, dobrý poměr výkon cena, subjektivně hezké, správná velikost, označení Swiss Made (prosím, za to nekamenovat :) )

Moje momentálně "nejlepší" hodinky jsou Archimede Pilot Flieger Krone, se kterými jsem velice spokojen a které pravděpodobně po koupi nových pustím dalšímu šťastlivci. Jediný "kaz" pro mě je, že jsou málo mohutné :) .

Nyní k jádru věci.

Jsem na takřka na 100% rozhodnut pro Steinhart Nav-B, na kterých mi jen trochu vadí malá vodotěsnost. ALE možná mi mohli uniknout jiné zajímavé hodinky které by mě mohly zaujmout více a ukončit konečně mojí hodinkovou prostituci (i když proti jiným členům jsem v tomhle břídil :) ).

Takže na jedné straně vah jsou Steinharty a na druhé straně Vámi doporučené hodinky, které by meli splňovat tyto parametry:

Průměr: 44 - 47mm

Výška: 13 - 16mm

Bez komplikace nebo čitelný chronograf

Barva tmavá

Kožený řemínek

Swiss Made

Cena 9 - 15000,-

Nové

Automaty nebo manuální

Safírové sklíčko

Dýnko s průhledem

Vodotěsnost alespoň 50m

Motivace k diskusi:

Komu se mě podaří přesvědčit na jiné hodinky než Steinhart Nav-B, podle výše uvedených parametrů, tomu pošlu zdarma hodinky Orient (lehce onošené, ale potěší).

Vyber si takové, které se budou líbit tobě a nenech si do toho kecat. Myslím si, že hodinek v cenovém rozpětí 9-15000 je hodně. Tak Ti přeji šťastnou ruku. :speak_cool:

Odesláno (upraveno)
tady zase kapku presvohneme cenu:

Hamilton 'Jazzmaster Maestro' Automatic 45mm

Jednoznačně doporučuji! Sám mám cukání.

A cena je ok, na ebay kolem 16tKč

Upraveno uživatelem B.F.G.
Návštěvník YPO
Odesláno
Kup si ty Steinharty!!!! Jsou hezký! Vykašli se na argumenty proti.

Stejně už jsi rozhodnutý, ne? :wub:

naprosto souhlasím ..... je ovšem potřeba si uvědomit že to jsou BIG hodinky ...... hezké BIG hodinky :)

Odesláno

Tak, koukám na to a nic moc :)

Ne vážně, jsem samozřejmě rozhodnutý pro Steinharty, jen jsem nechtěl, aby mi neunikly nějaké hodinky které neznám, a že už jsem jich viděl :)

Když to vezmu postupně, Zena jsou moc profláklý, nemají safír, jsou lehce předražený a menší než Nav-B.

O&W - u nich mě neberou moc velká a uřízlá čísla.

U Hamiltonů jsme kapánek přešvihli cenu asi o jednou tolik :) . Přijdou mi takový moc usedlý... Na ebay mají za tuhle cenu poslední dva kousky, ale zase ten malý strojek... Ale jazz mám rád :)

Fortis mají průměr 42mm?

Chvíli jsem váhal nad těmi Le Mans, koukal jsem na ně už dřív, ale dneska se mi nějak zalíbily. Ale zase jsou takové jednoúčelové... mám strach, aby se neokoukaly.

A pak, je to Nav-B j jiném kabátu... a ten vteřinový ciferník... kilometry... hmm...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...