Snow Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) Obsáhlý článek, který se zabývá COSC výrobou COSC strojků Omegy. Množství fotografií, množství zajímavých informací. What is a MASTER CHRONOMETER and who is METAS? Omega marks a new standard of quality, going well beyond the Contrôle Officiel Suisse des Chronom?tres (COSC) certification. Edit - aby nebylo téma tak suché, vybírám jednu z mnoha a mnoha fotografií, snímek mých oblíbených hodinek, Omega Globemaster the world?s first Master Chronometer. zdroj - http://www.watch-insider.com/news/what-is-a-master-chronometer-and-who-is-metas-omega-marks-a-new-standard-of-quality-going-well-beyond-the-controle-officiel-suisse-des-chronometres-cosc-certification/ Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem Thesis
Bembeg Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Nástěnné Ploprofy jsou fakt hustý...;-)
Seamaster Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Diky za clanek, zatim jsem to proletel jednim okem a podle me to s COSC nema moc spolecneho, je to o certifikaci METAS, coz je novy standard, kterym se chce Omega odlisit.Takze jsem pro prejmenovani vlakna, navic vlakno o COSC tu uz je.Jinak je vtipna te zkouska vodotesnosti, nesmyslu kolem mrak a pak pipka kapne kapku vody na safir. To me prijde fakt az jako vysmech.A nastenne ploprof jsou vyborny, vidim prvne, taky je chci ))
Exiztence Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Diky za clanek, zatim jsem to proletel jednim okem a podle me to s COSC nema moc spolecneho, je to o certifikaci METAS, coz je novy standard, kterym se chce Omega odlisit.Takze jsem pro prejmenovani vlakna, navic vlakno o COSC tu uz je.Jinak je vtipna te zkouska vodotesnosti, nesmyslu kolem mrak a pak pipka kapne kapku vody na safir. To me prijde fakt az jako vysmech.A nastenne ploprof jsou vyborny, vidim prvne, taky je chci ))Hele s tou kapkou vody na safír, sery.vlk mi říkal že je to jeden z kroků když se správně testuje vodotěsnost, hodinky za zahřejí na určitou teplotu, a kape se na ně studená kapka aby se zjistilo jestli v pouzdro není případná vlhkost která by kondenzovala zespoda na skle.
cosmos Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Tak to slyším prvne o tom kapáni na sklo, zajímava informace. To ale nebude asi úplne bezna zkouška vodotěsnosti,nebo vlhkosti uvnitr co.
sery.vlk Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 (Viděl to ve firemním předpise Audemars P - smysl to podle mne má.)
Seamaster Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Ok chlapi, dik za rosireni obzoru, logiku to ma. Ale vypada to fakt legracne:)
mery Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2016 Děkuji za zajímavý článek! Omega se chce nějak odlišit, ale dle mého laického úsudku nic převratného. Nebo se mýlím? Oproti COSC určitě lepší výsledek (0/+5 sec), ale ostatní testy na magnetické pole? Jak často se setkám s tak silným magnetickým polem? Možná, že s takovými hodinkami bych mohl na magnetickou rezonanci, ale tam stejně nedovolují žádné ocelové předměty, takže ani tam to "neprodám"
Seamaster Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 To je stejna polemika, jako k cemu je wr 300 a vice metru, k cemu je He ventil atd... Bezne asi 15k gaussu nepotkas, ale je to proste jen nejaky castecne marketingovy treshold. Beznemu uzivateli to rika, ze presnost hodinek nebude ovlivnena magnetickym polem, coz je nejaky dalsi rozmer, kterym strojek prokaze svou kvalitu.
mery Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 Máš pravdu. V každém případě budu toto u nových modelů sledovat
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se