Návštěvník tolja Odesláno 24. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2007 Tyhle nebo tyhle, rozhodnu se nazivo (minimalne ty bile jsem videl ve vyloze kousek od Florence smerem k nam. Republiky a byla to laska na prvni pohled, ktera me primela se po nich pidit) Btw. ty cerne Kirovy mi prijdou takove poutove a zlato taky nemusim ;-) Jako nezaujatý, a ničím neovlivněný pozorovatel doporučuju ty vrchní, protože je mám taky
Rimmer Odesláno 25. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2007 Podívej se také na Šturmanskije, ty se dělají s podobným vzhledem a průměrem 42mm a se strojkem 31682 (má navíc 24ti hodinový ukazatel). Na mou ruku je 39 absolutni maximum:(, vsechno vetsi uz vypada saskovsky.
J.F. Odesláno 25. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2007 (upraveno) Tyhle Strely mají krásný design. Čistoskoucí klasika. Ale moje osobní zkušenost s kalibrem Poljot 3133 není zrovna ideální. Měl jsem pouze jeden (tedy statisticky bez významu), ale nejdříve se špatně nulovala minutka stopek (mimo nulu). 2x reklamováno. Pak při delším chodu stopek, někdy po 1 nim., někdy po 10h se v okamžiku kdy začne minutka stopek přeskakovat zastaví celé hodinky. Stačí zastavit stopky a hodinky se opět rozejdou. Hodinář tvrdil, že je vše OK.(asi na něj vyšlo zrovna těch 10h, které nevydržel). Kromě stopek, je kalibr dobrý. Jde několik let se stabilní diferencí +15s/d. Nakonec jsem je používal k různým experimentům (mrazák viz jiné vlákno), ale mou důvěru, coby subjektivní vztah k hodinkám, ztratil. A navíc natahování trvalo nekonečně a dělalo mozoly. Upraveno 25. srpna 2007 uživatelem J.F.
alt Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 V puvodnich Strelach je kalibr 3017, pouze v tech novych reedicich je 3133 apod.
Olda Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 (upraveno) Tyhle Strely mají krásný design. Čistoskoucí klasika. Ale moje osobní zkušenost s kalibrem Poljot 3133 není zrovna ideální. Měl jsem pouze jeden (tedy statisticky bez významu), ale nejdříve se špatně nulovala minutka stopek (mimo nulu). 2x reklamováno. Pak při delším chodu stopek, někdy po 1 nim., někdy po 10h se v okamžiku kdy začne minutka stopek přeskakovat zastaví celé hodinky. Stačí zastavit stopky a hodinky se opět rozejdou. Hodinář tvrdil, že je vše OK.(asi na něj vyšlo zrovna těch 10h, které nevydržel). Kromě stopek, je kalibr dobrý. Jde několik let se stabilní diferencí +15s/d. Nakonec jsem je používal k různým experimentům (mrazák viz jiné vlákno), ale mou důvěru, coby subjektivní vztah k hodinkám, ztratil. A navíc natahování trvalo nekonečně a dělalo mozoly. Zastavování hodinek při chodu stopek jsem také zjistil. Stává se to při málo nataženém peru, zastaví se zhruba na 55té sekundě. Po vypnutí stopek hodinky dále běží podle kusu dvacet minut až jednu hodinu. Několik měsíců zpátky tady probíhala diskuse na téma, o kolik stopky zkrátí reservu chodu. Natahování je dlouhé, ale zas ta reserva chodu! Upraveno 26. srpna 2007 uživatelem Olda
falkkon Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Jsou super,akorát bych uvítal delší korunku.
A@A Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 dizajn hodiniek sa mi velmi paci len ma odradza strojcek a vase skusenosti s nim. zaujimalo by ma porovnanie strojceka landeron a poljot 3133. myslite si,ze povodne chronografy z 30-50 maju take iste problemy?
alt Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 dizajn hodiniek sa mi velmi paci len ma odradza strojcek a vase skusenosti s nim. zaujimalo by ma porovnanie strojceka landeron a poljot 3133. myslite si,ze povodne chronografy z 30-50 maju take iste problemy? Puvodni strojky Strel 3017 jsou designove zcela odlisne a subjektivne bych rekl, ze mnohem kvalitnejsi nez novejsi 3133, na kterem se uz podepsala dnes vsudypritomna lace a ktery povazuji za dost nekvalitni hlavne v chronografove casti a v casti, ovladajici preklapeni datumovky. Jeste dodam, ze jsem nejeden 3133 servisoval, takze je pomerne detailne znam. Extremni hnus je napr. zapadka minutoveho kola u 3133, velmi casta to zavada [mekke dlouhe perko z mosazi, ktere nic neudrzi]. Zastavovani hodinek pri chodu stopek muze mit na svedomi x zavad, na to se obecne odpovedet neda. Samozrejme pokud bude pero hodne malo natazene, tak se mohou zastavovat taky.
Časomíra Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Musím dát za pravdu že některé serie strojků mněly podíl reklamací cca 35 procent a byli to hlavně serie vyrobená v roce 1982 tento údaj mán od bývalého náměstka s.p. Klenoty.jako měké pérko ( mněl to být pružinový bronz) nebo třeba "šišaté" kolo náhonu stopek perovník(praskající pružina)co na to říc to se stále opakuje a jsou to S T A N D A R T Y umnět udržet kvalitu výroby.Některé srojky 3133 zase překvapují opačným způsobem že by se za ně nemusely stydět ani nejlepší švýcarské hodinářské firmy přesností trvanlivosti a dobou chodu na jedno natažení cca 70 h bez stopek. Můj názor je také jako má alt do strel patří 3017 bez jakých koliv úprav a já bych šel ještě dále v přídadě pouzdra by vymněnil pouze mosaz za nerez a v původní velikostí s tím že by tam bylo vypouklé plastové sklo.Kvalitu strojku 3017 z hlediska životnosti a oprav nemohu posoudit protože jsem mněl pouze jedny oginál strely asi rok o které jsem přišel a kromně vyčištění a namazání po jejich koupi jsem na nich nic nedělal protože spolehlivě sloužily.
ramon Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Puvodni strojky Strel 3017 jsou designove zcela odlisne a subjektivne bych rekl, ze mnohem kvalitnejsi nez novejsi 3133, na kterem se uz podepsala dnes vsudypritomna lace a ktery povazuji za dost nekvalitni hlavne v chronografove casti a v casti, ovladajici preklapeni datumovky. Jeste dodam, ze jsem nejeden 3133 servisoval, takze je pomerne detailne znam. Extremni hnus je napr. zapadka minutoveho kola u 3133, velmi casta to zavada [mekke dlouhe perko z mosazi, ktere nic neudrzi]. Zastavovani hodinek pri chodu stopek muze mit na svedomi x zavad, na to se obecne odpovedet neda. Samozrejme pokud bude pero hodne malo natazene, tak se mohou zastavovat taky. Jak mě tady všichni přesědčovali o kvalitě stroje 3133, sakra tak už jsem byl zviklanej nějaký ruský chronograf koupit a teď jsem si to zas rozmyslel
alt Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Sisate kolo nahonu stopek u 3133 jsem zapomnel zminit - to je velmi bezna zavada, casto je to i ohlou osou tohoto kola, kdy nekdo rve nasilim vterinovou rucku a vse pozohyba. Nevim, jak uplne nove strojky, ale hodinky s temi starsimi bych si asi nekoupil, to je riziko a malokdo to dnes poradne opravi.
ramon Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 (upraveno) Sisate kolo nahonu stopek u 3133 jsem zapomnel zminit - to je velmi bezna zavada, casto je to i ohlou osou tohoto kola, kdy nekdo rve nasilim vterinovou rucku a vse pozohyba. Nevim, jak uplne nove strojky, ale hodinky s temi starsimi bych si asi nekoupil, to je riziko a malokdo to dnes poradne opravi. Můžeš ještě nějak posoudit jestli 3133 ze starých časů je kvalitativně lepší než ty současně vyráběné, jestli je tam nějaký významný rozdíl? Upraveno 26. srpna 2007 uživatelem ramon
alt Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Tam rozdil nebude, spis jde o kvalitu materialu a zpracovani - novych 3133 se zarukou bych se nebal, stare si nejdrive pred koupi dukladne vyzkousel. Kdyz budou fungovat bezvadne, tak neni co resit. Nechci aby to vyznelo, ze je to spatny strojek - to rozhodne ne. Ale jsou kvalitnejsi k mani.
ramon Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Tam rozdil nebude, spis jde o kvalitu materialu a zpracovani - novych 3133 se zarukou bych se nebal, stare si nejdrive pred koupi dukladne vyzkousel. Kdyz budou fungovat bezvadne, tak neni co resit. Nechci aby to vyznelo, ze je to spatny strojek - to rozhodne ne. Ale jsou kvalitnejsi k mani.Nojo, ale pokud je to tak, tak ta záruka z dlouhodobého hlediska nic neřeší, pokud probíhá způsobem špatná součást ze špatného materiálu za novou ze stejně špatného materiálu
alt Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Nojo, ale pokud je to tak, tak ta záruka z dlouhodobého hlediska nic neřeší, pokud probíhá způsobem špatná součást ze špatného materiálu za novou ze stejně špatného materiálu Takhle bych se na to nedival, tak spatne to opravdu neni.
Časomíra Odesláno 26. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2007 Nechci nikoho v žádném případě odrazovat od koupě.Mohu uvést příklad chtěl jsem si udělat radost a složil jsem si nostalgickou skládačku a to dvoje hodinky z náhradních dílu které jsem vlastnil, pouzdra číselníky ručičky a zakoupil jsem si nové strojky. Jak jsem zjistil nový strojek má setvačku z jiného materiálu je stříbrná a tenčí s toho lze usoudit že materiál má větší měrnou hmotnost než původní zřejmně mosazná.dále hřídelky vteřinovky a sčítačů maji také o něco větší průměr a domnívám že je upraven perovník protože se prodloužila doba chodu.Dílenské spracování je vcelku dobré.Jinak asi žádné větší změny za posledních cca 30 let výroby.strojek 3133 by si určitě zasloužil konstrukční úpravy,ale nebude to sním zase tak zlé protože ho použivají i němečtí výrobci Junkers a Zeppelin. Třeba před 25 lety je mněla na skafandru kosmonautka Světlana Savická ve výstupu do volného kosmického prostoru tak že strojek 3133 má velmi bohatou historii a v té době to bylo to nejlepší co celé RVHP vyrábělo a také musím podotknout:"Ne vždy se soudruhům v SSSR vše povedlo"
Rimmer Odesláno 27. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2007 Tak ten obchod, kde jsem Strely videl zmizel z povrchu zemskeho, respektive uz ho nemuzu najit?! Nevite, kde v Praze by ted mohli mit stribrne a bile Strely k porovnani?
Návštěvník tolja Odesláno 27. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2007 Tak ten obchod, kde jsem Strely videl zmizel z povrchu zemskeho, respektive uz ho nemuzu najit?! Nevite, kde v Praze by ted mohli mit stribrne a bile Strely k porovnani? Jak zmizel? Před cca 14 dny jsem si tam byl zaslintat. http://www.tophodinky.cz/page_2.html Kontakt: prodejna "Interwatch" Na Poříčí 1039/8, Nové Město (Praha 1), 110 00 Tel.: + 420 224 815 587
Rimmer Odesláno 27. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2007 Jak zmizel? Před cca 14 dny jsem si tam byl zaslintat. http://www.tophodinky.cz/page_2.html Kontakt: prodejna "Interwatch" Na Poříčí 1039/8, Nové Město (Praha 1), 110 00 Tel.: + 420 224 815 587 Aha, to by mohlo byt ono. Ted jsem se dival o blok smerem ke Florenci:).
afrikab Odesláno 27. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2007 (upraveno) Můžeš ještě nějak posoudit jestli 3133 ze starých časů je kvalitativně lepší než ty současně vyráběné, jestli je tam nějaký významný rozdíl? Takl presne tyhle se valeji na eBay a ja se stale rozmyslim a rikam si, ze ted zadny chronograf nemam. Upraveno 27. srpna 2007 uživatelem afrikab
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se