Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím o seriózne, bez emočné a relevantné porovnanie Seiko Prospex SBDC033 vs Steinhart Triton 30ATM Bronze Last edition. Respektíve 6R15 vs  Soprod A10-2 TOP. Samozrejme, som uzrozumený s tým, že Rolex a Omega je vrchol hodinárčiny a Sinn ako aj Damasko sú technologické umenie. Prosím len k téme, hlavne so skúsenosťami a odborne. Ďakujem.

Návštěvník YPO
Odesláno

Jsou to srovnatelny strojky.

dovolím si nesouhlasit :)

já bych šel do Seiko

1) Seiko

2) Seiko

3) Seiko

4) vlastní strojek s 50h rezervou

5) výrazně nižší a nositelné pouzdro

6) Seiko

7) možná příznivější cena ... dle zdroje

8) Seiko má větší koule

9) Seiko

10) Seiko

* 10 důvodů pro Seiko

Odesláno

Tak tady bude jeste svanda:).

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

to teda :) ... ale chybí tu Frantík ;)

As the market leader of Swiss mechanical and quartz clockworks, Soprod is part of the watch manufacturer Festina Group Switzerland. The enterprise develops and manufactures all clockwork components and produced 170,000 mechanical movements over the last year.

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Tak proc rovnou nekoupit Festinu:).

Odesláno

Proč to tu postuješ hned 3x???

Sprostá odpoveď by bola- 3x hádaj!

Normálna odpoveď- týka sa to troch témat - Seiko- Steinhart- Všeobecná diskusia, nie každý trávi čas 24 hodín na internete, prečíta si len témy, ktoré ho bavia.

Odesláno

Jen tak mimochodem, ten Soprod, pokud vím, konstrukčně vychází taky ze strojku od Seika, a sice 4Lxx. Ty se v rámci produkce Seika/Credoru využívaly do vyšších řad, takže by ten Soprod mohl bejt o chlup lepší než 6R15 v Sumech.

Odesláno

Neskutočná, odborná a hlavne výpovedná odpovedˇ.

Len tak informatívne. Nič zlé si mi neurobil a nerád to píšem, ale lezieš mi na nervy. Asi spôsob Tvojho písania. Viem, že to nie je k téme, ale vlastne ani Tvoje príspevky nie sú.

Odesláno

Jen tak mimochodem, ten Soprod, pokud vím, konstrukčně vychází taky ze strojku od Seika, a sice 4Lxx. Ty se v rámci produkce Seika/Credoru využívaly do vyšších řad, takže by ten Soprod mohl bejt o chlup lepší než 6R15 v Sumech.

Ďakujem za profesionálnu odpoveď.

Odesláno

Len tak informatívne. Nič zlé si mi neurobil a nerád to píšem, ale lezieš mi na nervy. Asi spôsob Tvojho písania. Viem, že to nie je k téme, ale vlastne ani Tvoje príspevky nie sú.

Silvester je až zajtra. Tak to šampanské už odlož a vyčkaj.

Odesláno (upraveno)

Seiko běhá na frekvenci 21,600 a má rezervu chodu 50 hodin.

Soprod běhá na frekveci 28'800 a má rezervuchodu 42 hodin.

Co do kvality, tak můj názor je, že jsou strojky kvalitou na srovnatelné úrovni. Výhodou Seika bude lepší dostupnost servisu. A osobně bych dal přednost Seiku, těm tritonům nějak nemůžu přijít na chuť.

Tady je takové menší porovnání strojků obecně http://www.ablogtowatch.com/ask-watch-experts/quality-japanese-mechanical-watch-movements-good-swiss-movements/

Upraveno uživatelem Liqid

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...