Přejít na obsah

Dotaz na hodinky zlaté cibule OMEGA


OMEGA140

Doporučené příspěvky

Dobrý den, přátelé a odborníci. Dostal jsem typ na tohle fórum že by jste mě mohli pomoct. Mám hodinky z dědictví. Zajímá mě stáří hodinek kdy asi byly vyrobeny a pak samozřejmě cena. Jsou to zlaté OMEGY v etuii, hodinky po natažení jdou, jako laik bych řekl bez závady. Předem díky za jakékoliv rady a názory. Vláďa

post-41384-0-25539700-1451835355_thumb.jpg

post-41384-0-77373500-1451835355_thumb.jpg

post-41384-0-29971500-1451835356_thumb.jpg

post-41384-0-81005500-1451835356_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný kousek, bohužel cenu Ti tu nejspíš nikdo přesně neurčí. Pro někoho pouze cena zlata, pro druhého třeba vzácný kus do sbírky. Hoď to na aukro a za pár dní cenu uvidíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rychlé odpovědi, omlouvám se ale hodinkám vůbec nerozumím, jsou děděné v rodině, takže staré budou určitě. Chápu že pro někoho cena zlata pro jiného kousek do sbírky, ale přesto alespoň nějakou orientační cenu mají, já opravdu nevím a nechci něco podcenit nebo přecenit, tak snad někdo s dalším názorem? Vláďa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omega: Hele to se fakt nedá. Když já řeknu, že mají cenu deset tisíc a někdo druhý za ně bude výjimečně ochotný dát 50, protože přesně ty samé už dlouho shání a peníze pro něj nehrajou roli, tak jakou teda mají cenu?

 

V tuhle chvíli by teda měly cenu 50. Ale mezitím ten zájemce koupí jinde, nebo třeba umře a nikdo jiný takový už se nenajde. Tak kolik teda?

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem, už to skoro chápu, je to asi jen o zájmu. Já tedy spíš myslel jak jsou tyhle vzácné jestli se objevují atd....Prodávat je opravdu nechci, chtěl jsem jen vědět orientačně co vlastním, prodej by byl možný spíše zatím jen teoreticky, uhradit např.... důležitou operaci / léčbu, nebo raději než skončit na ulic atd...i, opravdu jen v závažných případech, díky moc všem Vláďa 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrkni se do ukončených aukcí na aukru. Tam se zlaté kapesní hodinky prodávají každou chvíli, tak si můžeš udělat i představu o cenách.

Obecně je zlatých hodinek spousta. Dochovalo se jich hodně a obzvlášť v poslední době, kdy se lidé snadno dostávají po potíží a zároveň spousta lidí různě zbohatla, je nabídka velká. Ty tvoje jsou hezké a téměř jistě zcela identické nenajdeš. To ale bohužel nic neznamená a ve své kategorii jsou to stále jen obyčejné hodinky.

 

Už sis poradil s tím určením roku výroby?

 

A k té dostupnosti - stejné je to bohužel i ve všech jiných sběratelských oborech. To co dřív bylo vzácné a špatně se shánělo, dnes seženeš hned. Dnes když máš peníze, můžeš mít cokoliv a hned. To je trošku škoda, vytratilo se tím určité sběratelské kouzlo. Ze sběratelství se částečně stalo jen vlastnictví a hromadění.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TO: KARLOS. Máš naprostou pravdu s tím sběratelstvím, já sbírám pohledy takže v tom se vyznám a okrajově různé archiválie, takže to je částečně odpověď na otázku ohledně určení stáří hodinek, bohužel jsem se nikam nepohnul ani se v tom nevyznám, jsem na to blb, takže pomoc?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

stáří strojku si dohledej podle výrobního čísla strojku jak psal Karlos a tady http://www.chrono24.cz/omega/index.htm?dosearch=false&searchexplain=false&resultview=list&sortorder=0&maxAgeInDays=0&watchTypes=U&watchCategories=302&manufacturerIds=187&caseMaterials=3 máš orientační ceny za co se to nabízí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já sbírám pohledy takže v tom se vyznám a okrajově různé archiválie...

A co ty bys řekl někomu, kdo zdědil krabici pohledů a chtěl by vědět jakou mají cenu?

A druhá věc, jak dlouho ti trvalo, než ses dostal tak nějak celkově do obrazu ohledně sbírání pohledů?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za rady a typy. Koukal jsem na ty stránky a jsou tam zajímavé ceny. Protože pohledy i prodávám tak se v cenách celkem vyznám, jestli-že bych viděl několik fotek oné krabice pohledů dá se cena orientačně vyhodnotit, samozřejmě když má člověk pohledy v ruce dá se cena upřesnit a chápu že přesná cena se určí až při jednotlivém prodeji. Jak dlouho mě trvalo se dostat do obrazu ohledně pohledů, sbírám / prodávám krátce tak 5 let, jinak poslední dva roky se tomu věnuji několik hodin každý den, třeba dnes se prodeji a ohodnocování věnuji takřka celý den. Takže mnoho a mnoho práce a úsilí. Jdu zkoumat stáří hodinek, když na něco přijdu tak Vám napíšu. Vláďa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výborně!

 

I když, pokud by ses podíval doprava nahoru na displeji, uviděl bys tam obálku a u ní červené číslo (minimálně s hodnotou 1). Tam bys ode mne našel zprávu s aproximovaným rokem výroby. No, ale ono je možná někdy zábavnější bádat s manželkou. Mimochodem, nepíšeš, jestli vlastní :-)

Upraveno uživatelem Bert
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...