Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Taky jsem "musel" mit pilotky a vyhraly to prave Laco Flieger Memmingen. Teda zatim jsou to krabickovky, ale nevim proc bych se mel zbytecne trapit s potencialnimi problemy, ktery nenastaly. Tim jsi mi trochu pripomnel, ze by si zaslouzily ponosit :)

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Můžu poprosit a klidně i o neprofesionální mobilem vytvořený wrist shot společně s informací o mm zapěstí?

BTW postěžoval jsem si u spol. Stowa a odpověděli mi letákem z konce minulého roku, na kterém mají Flieger Klassik Sport, Fliger, Partitio, Marine a Antea centrální tříručky s manuálem SW215. Tak se tam ptám dál.

Jo a dnes mi někdo vyfoukl na chrono24 mé vytoužené Hamiltonky H60419533.

Upraveno uživatelem Sicik
Odesláno

Jestli to bylo na mě, tak nejdřív o víkendu, jsem teď mimo... Ale klidně cvaknu a změřím.

Můžu poprosit a klidně i o neprofesionální mobilem vytvořený wrist shot společně s informací o mm zapěstí?

Odesláno

Tak tady posílám svoje Laco Flieger Memmingen na ruce. Zápěstí jsem si změřil cca 17-17,5cm. Mojí nepřekročitelnou podmínkou u nich byl rovněž ruční nátah, průměr max. 42mm a jednoduchost (bez mimostředné vteřinovky), což mi splnily beze zbytku. Nevýhodu vidím jen v absenci průhledu na manuální strojek, což nabízí tuším Steinhart, ale zase tam má tu mimostředovou vteřinovku, kterou jsem nezkousnul.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Radiku, moc díky za fotky. Doufám, že si je jednou pořídím. V současné době to však nebude možné, neboť jsem se zkrátka zakoukal do těch Hamiltonek a dopadlo to, viz. níže.

Každopádně k doplnění vlákna.

STOWA Flieger Klassik Sport:  typ A s logem, bez loga, typ B s průhledným dýnkem, viz. obrázek

with hand winding SW215
and rubber strap 1270,00 EUR
shipping cost via FedEx     39,00 EUR  (to CZ)

Delivery time is about four weeks.

Spec.:
Dimension
Diameter:  43 mm
Height:  11,8 mm (incl. top sapphire crystal)
Strap width:  24/20 mm
Lug-to-Lug size:   51 mm
Waterproof:  up to 20 ATM 
Weight:   about 115 grams with rubber strap

Materiality
Case:  Stainless steel
Dial:  black matt coated with Superluminova C3, STOWA Logo, with and without date
Crystals:  Front sapphire crystal domed and sapphire display case back, both sides A/R coating
Hands:  Superluminova C3
Strap:  Leather strap or rubber strap
Crown:  Stainless steel with STOWA logo, screw-down

Movement
Caliber:  SW215-1
Mechanism:  hand winding
Half vibrations: 280 800 A/H
Function:  hour, minutes, central second, with and without date
Power Reserve:  max. 42 hours
Number of jewels:  19 synthetic rubies
Finish: rhodium coated, blued screws, Geneve Stripes finish 

PLUS další modely STOWA s ručním nátahem viz. pdf příloha. Jedná se o aktuální nabídku, která není na webu: "At the moment we can offer you this watches only via mail."

T.

SW215_Handaufzug_Infoblatt_EN.pdf

• po 2 týdnech...
Odesláno

Radiku, moc díky za fotky. Doufám, že si je jednou pořídím. V současné době to však nebude možné, neboť jsem se zkrátka zakoukal do těch Hamiltonek a dopadlo to, viz. níže.

Každopádně k doplnění vlákna.

STOWA Flieger Klassik Sport:  typ A s logem, bez loga, typ B s průhledným dýnkem, viz. obrázek

with hand winding SW215
and rubber strap 1270,00 EUR
shipping cost via FedEx     39,00 EUR  (to CZ)

Delivery time is about four weeks.

Spec.:
Dimension
Diameter:  43 mm
Height:  11,8 mm (incl. top sapphire crystal)
Strap width:  24/20 mm
Lug-to-Lug size:   51 mm
Waterproof:  up to 20 ATM 
Weight:   about 115 grams with rubber strap

Materiality
Case:  Stainless steel
Dial:  black matt coated with Superluminova C3, STOWA Logo, with and without date
Crystals:  Front sapphire crystal domed and sapphire display case back, both sides A/R coating
Hands:  Superluminova C3
Strap:  Leather strap or rubber strap
Crown:  Stainless steel with STOWA logo, screw-down

Movement
Caliber:  SW215-1
Mechanism:  hand winding
Half vibrations: 280 800 A/H
Function:  hour, minutes, central second, with and without date
Power Reserve:  max. 42 hours
Number of jewels:  19 synthetic rubies
Finish: rhodium coated, blued screws, Geneve Stripes finish 

PLUS další modely STOWA s ručním nátahem viz. pdf příloha. Jedná se o aktuální nabídku, která není na webu: "At the moment we can offer you this watches only via mail."

T.

Ahoj, a kde se ti teda podařilo  H60419533 sehnat, jestli se mohu zeptat? Diky. T.

Odesláno (upraveno)

Chrono24.

Btw. 2 dny potom, co mi dorazily mě kontaktoval i prodejce tady z fóra. Vím jen, že je měl na prodej a psal, že jsou v perfektním stavu bez krabice a papírů. Kontakt předám kdyžtak přes SZ. Opravdu to jsou úžasný hodinky a můžu jen a jen doporučit!

Kdyby se mi je nepodařilo sehnat, tak bych šel nejspíš do výše uvedených STOWA Klassik Sport a to kvůli tomu, že splňovaly všechno (až na hranici ceny) a navíc mají zaoblené nožičky (snad tu část, ve které jsou umístěny stěžejky nazývám správně).

Jo a abych opět přidal obsah do vlákna, tak jedno amatérské srovnání ze zahraničního fóra Laco vs Hamilton. Pro ty, kteří neumí německy, mají zájem a trpělivost, tak strojový překlad od Google TADY

Upraveno uživatelem Sicik
Odesláno

Mám skvělé Archimede Pilot XLH, ale pořád mám nutkání přeběhnout ke spojencům :) a tyhle Hamiltony na ruční nátah jsou jasný favorit. Díky za info.

• po měsících...
Odesláno

Ahoj,

nebudu zbytecne zakladat nove vlakno.

Dlouho jsem tu nebyl a zil spokojenym zivotem s jednemi tritiovymi automaty. Na volvoforu jsem nahodou narazil a vlakno "volvisti a jejich hodinky" a najednou jsem zjistil, ze potrebuju pilotky. Koukal jsem po nich vzdy, takze jsem nejspi sjen uzral...

Narazil jsem ovsem na problem pri vyberu, jelikoz zadani mam nasledujici:

- rucni natah

- B muster

- velikost cca 42-44 (51 pres nozky je dle stavajicich hodinek OK)

- klasicke modrene rucicky a ocelove pouzdro, zadne bronze varianty ani titan

- cena cim nizsi, tim lepe;)

Co jsem zatim proletl weby, kombinace handaufzug a B-muster je dost problem. Nasel jsem pouze Laco Leipzig, kde mi trochu vadi matne pouzdro výška a tvar nozicek.

Prosim zkusenejsi o navrhy, urcite jsem neco musel prehlednout. Hodinek vsude mraky a jak jeden vi co chce, najednou nikde nic.

Odesláno

Tohle řeším už nějakej pátek taky.

Spíš jde o to jestli chceš pilotky,  anebo Ty pilotky.

Za mě jednoznačně plus Laco.   Velký,  ošklivý ultra tool hodinky.  Paradoxně mířím na mini repliky a ten spodní průhled bych nemusel.

Něco jako tuna od Seika.

Když už pilotky tak německý.   Velký pozdro,  matný nezničitelný ocelový povrch ( sem tam škrábanec přidá na kráse),  historická věrnost s ohledem na velikost.  Nositelnost neřeším.  V zimě nosím americkou B2.  Fouknu si je na rukáv a finýto.

Dial B.  Z toho důvodu že normální cifr mám všude jinde. 

Takže za mě laco jelikož originál a navigační přístroj jak má být.

Na krásu všechny ostatní značky. 

Sranda je že všeobecně piloti používájí hodinky jako každej jinej smrtelník.   Když chtěj vědět kolik je hodin při letu,  juknou před sebe. To navigátor měl mapu,  hodinky, oktant či  kompas a pravítko.  To byla frajeřina.

Pak se není co divit že amíci vysypali bomby místo na Plzeň na Prahu. Navigace žádná perdel.

Doporučuji zkouknou film nebeští jezdci.  Tam je ta technika dost kvalitně vidět. 

Kdysi, kdesi psal Kubson  --   dokonalé hodinky neexistují,  je ale radost je hledat.

Odesláno

Diky za hezke zhodnoceni situace... hlavne za posledni vetu:)

Laco jako jedine splnuje zadani. Slo mi o to, abych z neznalosti neminul neco hodne zajimaveho, ale zrejme jsem si zadanim B-muster s rucnim natahem slusne zavaril. Nedela neco takoveho treba Kemmner? Produkuje jeste vubec? V pripade automatu se vyber znacne rozsiri, vcetne cenove prijmenych Steinu...  no nic, budu sledovat bazary a cekat na posileni koruny...

Odesláno

Ale jo.   Titanový Steiny v automatu vypadají dost dobře.

Tam to kazí jen ten automat.  V civilnějším provedení je zajímavá Stova.  Mají docela zajímavý konfigurátor na sestavení hodinek.

Odesláno

Jo titanove Steiny nevypadaji zle. Matne pouzdro s "spravny" tvar rucicek oproti "standard" verzi jsou fajn. Nevim ale jak s tou nazloutlym cifernikem, bily mi prijde cistsi. Bohuzel jsem se byl podivat nazivo (s tim, ze by Steiny nejspis mohly splnit ocekavani a jeste usetrim) a Laco je jaksi jinde. Matne pouzdro, subtilni oramovani skla, "lepsi" font... samozrejme rucni natah... akorat ted 850? je trochu vic nez mi ted prebyva:)

• po měsících...
Odesláno

Zdravím a nechci zakládat nove vlákno ohledně pilotek. Chtěl bych poprosit s výběrem pilot hodinek 43 a víc, ruční natah průhledné dynko a safír sklo. Hodinky nechci nove a cena okolo 10K. Kdyby někdo věděl o nějakém prodeji budu rát a předem diky.

Odesláno (upraveno)

Zdravím a nechci zakládat nove vlákno ohledně pilotek. Chtěl bych poprosit s výběrem pilot hodinek 43 a víc, ruční natah průhledné dynko a safír sklo. Hodinky nechci nove a cena okolo 10K. Kdyby někdo věděl o nějakém prodeji budu rát a předem diky.

Jeste doplním ze by mohli byt i automat s možností dotahovaní. Upraveno uživatelem Fejfa

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...