luko Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 Ahoj, u většiny kalibrů kategorie jako je Seiko 7XX, 6XX a ETA 2XXX se používají plastové součástky pro datum. I na mých 40 let starých King Seiko jsou z plastu. Datový věnec se vyrábí z plastu a tak asi i nějaká součástka, která s ním přichází do styku, musí být také z plastu. Pokud se chceš tomu vyhnout, tak si vyber hodinky, které nemají okénkový ukazatel data ale datum ukazují ručičkou ať už v rámci sub-ciiferníčku nebo celého ciferníku. Tam by se neměl žádný plast používat. Ono s tím plastem to není zase až tak hrozné. Moje zkušenost je, že i po 40 letech se den v měsíci překlápí bez problémů a to jak přirozeně tak i ryhloposuvem. Problém je trošku se dnem v týdnu - tam je opotřebení už větší, protože tento věnec se otáčí 4 násobně rychleji. Jinak rychloposuv dne v týdnu a měsící se realizuje v poloze 1 a to točením nahoru pro den v týdnu a točením dolů pro den v měsíci (kalibr 5626). Ještě poznámka na závěr - podívej se na ninanet.net ..je zajímavé zauvažovat nad tím, proč veliké množství špičkových nezávislých hodinářů vyrábí modely bez data.... :-) dakujem za info, zacinam v tom mat jasnejsie ))
New Milis Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 (upraveno) Takže si asi představují, že kdo si koupí vinotéku, tak musí dát vypověď v práci, rezignovat na všechny dovolené a být neustále u své "super" vinotéky. Kravina. To nevím, proč by měla bejt kravina. Co však nevím, je to, když se vrátím po týdnu domů, hodinky stojí a já je chci nastavit, jak poznám, jestli se zastavily před polednem nebo před půlnocí? Nijak. Takže vesele šteluju kdykoliv. Nemám pocit, že by jim to nějak vadilo, nevyvíjím žádnou sílu, jde to zcela lehce. Já nešteluju kdykoli - když bych šteloval mezi těmi inkriminovanými časy tak bych v korunce cejtil, že není všechno v pořádku. Takže se omotám okolo 12.00, vidím, jestli se datum přetáčí nebo ne - a když ne tak začnu štelovat ale tak abych si nastavil o den míň. A pak si tam nastavuju to správný datum a tím štelováním se ukájím a koukám, jak se ten datum pěkně přetáčí/přecvakává (jak u jakých hodinek).... Upraveno 5. listopadu 2007 uživatelem New Milis
Návštěvník YPO Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 Objednal jsem si u kubsona černá monstra (mám je jako dárek) tento "provařený" model jsem viděl naživo až dnes - jsem velice příjemně překvapený jak ze zpracovaní tak i vzhledu - řekněme,že jsem objevil Ameriku - fakt pěkné hodinky
Bak Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 (upraveno) RE YPO:...no, už bolo na čase (ale Orange sú Orange ) Upraveno 22. ledna 2008 uživatelem Bak
Návštěvník YPO Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 RE YPO:...no, už bolo na čase (ale Orange sú Orange ) s oranžovou barvou mám své zkušenosti (krátkodobá záležitost) ...... každopádně vřele Monstra doporučuji, protože to nejsou "Monstra",ale pěkné hodinky - a barva ? každému podle chuti
gas Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 Objednal jsem si u kubsona černá monstra (mám je jako dárek) tento "provařený" model jsem viděl naživo až dnes - jsem velice příjemně překvapený jak ze zpracovaní tak i vzhledu - řekněme,že jsem objevil Ameriku - fakt pěkné hodinky jsem Tě chtěl pochválit, že máš konečně pořádné hodinky a Ty je hodláš podarovat
Návštěvník YPO Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 jsem Tě chtěl pochválit, že máš konečně pořádné hodinky a Ty je hodláš podarovat ... nechci si udělat ostudu nějakým pofidérním Breitlingem
gas Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 ... nechci si udělat ostudu nějakým pofidérním Breitlingem tak to nezbývá než souhlasit, Seiko jede
Bak Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 ... nechci si udělat ostudu nějakým pofidérním Breitlingem :lol2: :lol2:
Návštěvník YPO Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 tak jsem včera koukal na překlápění data u Monster a je to docela mazec ...... datum se překlopilo těsně před půlnocí a den asi ve dvě ráno - nebo opačně? - teď nevím,ale docela mě to pobavilo - čím je to způsobeno? ...... pokud si dobře pamatuji tak u ETY to "jede" najednou
railmaster Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 tak jsem včera koukal na překlápění data u Monster a je to docela mazec ...... datum se překlopilo těsně před půlnocí a den asi ve dvě ráno - nebo opačně? - teď nevím,ale docela mě to pobavilo - čím je to způsobeno? ...... pokud si dobře pamatuji tak u ETY to "jede" najednou Nie u každej ETY. U 7750 tiež ide postupne.
Kasper Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Poradite mi prosim, kde sa da kupit takato alebo obdobna krabicka? Hladam ako na Seiko Diver tak aj na Seiko 5. Vdaka. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Kasper
safi Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 s oranžovou barvou mám své zkušenosti (krátkodobá záležitost) ...... každopádně vřele Monstra doporučuji, protože to nejsou "Monstra",ale pěkné hodinky - a barva ? každému podle chuti To je samá limitovaná edice, ale aby udělali nějakou růžovou, to ne......
3dny Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 To je samá limitovaná edice, ale aby udělali nějakou růžovou, to ne...... Stačí hledat :-)) jsem koupil 7002-7020 /Starší bratříček Monster/ byl veden jako náhradní díly a přišly kompletní funkční hodinky s neuvěřitelným fialovým ciferníkem :-))) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
safi Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Stačí hledat :-)) jsem koupil 7002-7020 /Starší bratříček Monster/ byl veden jako náhradní díly a přišly kompletní funkční hodinky s neuvěřitelným fialovým ciferníkem :-))) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Juuuuuuuuuuuu
Gatling Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 Černá monstra testuji již 2 mesice a nemužu prijít na žádnou chybu má vubec někdo nějaké negativní zkušenosti?
vor Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 Černá monstra testuji již 2 mesice a nemužu prijít na žádnou chybu má vubec někdo nějaké negativní zkušenosti? Musíš je furt nosit, aby se nezastavily.
Gatling Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 Musíš je furt nosit, aby se nezastavily. Tak a ted ty negativní zkušenosti
vor Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 Tak a ted ty negativní zkušenosti Moc svítí, když jdeš v noci z hospody domů, je vidět kudy jdeš.
farářskej Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 má vubec někdo nějaké negativní zkušenosti? Spona na tahu se strašně ošoupává... je to ňákej měkkej plech či co.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se